Skip to content

Miksi langattomat nopeudet muuttuvat aina

12 de heinäkuu de 2021

Wi-Fi-verkot tukevat tiettyjä yhteyden nopeuksia (tiedonsiirtonopeuksia) niiden kokoonpanosta riippuen. Wi-Fi-yhteyden enimmäisnopeus voi kuitenkin muuttua ajan myötä kutsutun ominaisuuden vuoksi dynaaminen nopeuden skaalaus. Kun laite muodostaa ensimmäisen kerran yhteyden verkkoon Wi-Fi-yhteyden kautta, sen nimellisnopeus lasketaan yhteyden nykyisen signaalin laadun mukaan. Tarvittaessa yhteysnopeus muuttuu automaattisesti ajan myötä luotettavan yhteyden ylläpitämiseksi laitteen ja verkon välillä. Siksi sinun tulisi harkita laitteiden määrää, jotka yhdistetään langattomaan reitittimeen. Dynaamisen Wi-Fi-nopeuden skaalaus laajentaa aluetta, jolla langattomat laitteet voivat muodostaa yhteyden toisiinsa vastineeksi alhaisemmalle verkon suorituskyvylle pidemmillä etäisyyksillä.

Dynaaminen nopeuden skaalaus

Esimerkiksi langaton 802.11g-laite, joka on lähellä reititintä, muodostaa yhteyden usein enintään 54 Mbps: n datanopeudella. Tämä suurin tiedonsiirtonopeus näkyy laitteen langattomissa määritysnäytöissä. Muut 802.11g-laitteet, jotka sijaitsevat kauempana reitittimestä tai joiden välissä on esteitä, voivat muodostaa yhteyden alhaisemmilla nopeuksilla. Kun nämä laitteet siirtyvät kauemmaksi reitittimestä, skaalausalgoritmi vähentää niiden nimellistä yhteysnopeutta, kun taas lähempänä olevilla laitteilla voi olla suurempi nopeus (enintään 54 Mbps). Wi-Fi-laitteiden hinnat ovat skaalattuina ennalta määritetyin välein. 802.11n: n enimmäisnopeus on 300 Mbps, kun taas 802.11ac tarjoaa jopa 1000 Mbps (1 Gbps) nopeuden. Uusin standardi, Wi-Fi 6 (802.11ax), lupaa enimmäisnopeuden jopa 10 Gbps. Esimerkkinä nopeuksista, jotka skaalataan ennalta määritetyin välein, 802.11g: n datanopeudet säätyvät automaattisesti 54 Mbps: stä pienempiin nopeuksiin: 48 Mbps / 36 Mbps / 24 Mbps / 18 Mbps / 12 Mbps / 9 Mbps / 6 Mbps. Wi-Fi-verkkojen nimeämiskäytännöt ovat muuttuneet. Sen sijaan, että 802.11b, sitä kutsutaan nyt vain Wi-Fi 1. 802.11a on nyt Wi-Fi 2, 802.11g on WiFI 3, 802.11n on Wi-Fi 4 ja 802.11ac on Wi-Fi 5. Uusin standardi, 802.11ax, on Wi-Fi 6.

Dynaamisen nopeuden skaalauksen hallinta

Jos mietit, miksi muodostat yhteyden pienemmällä nopeudella, tutki joitain yleisiä syyllisiä. Katso laitteen ja muiden Wi-Fi-tietoliikenteen päätepisteiden välistä etäisyyttä ja tarkista, onko langattoman laitteen polussa radio-häiriöitä. Varmista, että Wi-Fi-laitteen polussa ei ole fyysisiä esteitä, ja tarkista laitteen Wi-Fi-radiolähettimen / -vastaanottimen teho. Wi-Fi-kotiverkkolaitteet käyttävät aina nopeuden skaalausta; verkon järjestelmänvalvoja ei voi poistaa tätä ominaisuutta käytöstä.

Muita syitä hitaille Wi-Fi-yhteyksille

Lukuisat asiat voivat edistää hidasta yhteyttä, ei vain dynaamista nopeuden skaalausta. Tämä pätee erityisesti, jos yhteys on aina hidas. Jos Wi-Fi-signaalin tehostaminen ei riitä, harkitse muita muutoksia. Esimerkiksi reitittimen antenni voi olla liian pieni tai väärään suuntaan tai liian monta Wi-Fi-yhteyttä käyttävää laitetta kerralla. Jos talosi on liian suuri yhdelle reitittimelle, harkitse toisen tukiaseman ostamista tai Wi-Fi-jatkimen käyttämistä signaalin työntämiseksi eteenpäin. Tietokoneessa voi olla vanhentuneita tai virheellisiä laiteohjaimia, jotka rajoittavat tietojen lataamisen tai lataamisen nopeutta. Päivitä nämä ohjaimet nähdäksesi, korjaako tämä hidas Wi-Fi-yhteyden. Wi-Fi-nopeus on yhtä nopea kuin mitä maksat, ja nopeus on riippumaton käytetystä laitteistosta. Jos sinulla on reititin, joka pystyy 300 Mbps: iin eikä muita laitteita ole kytketty, mutta et silti saa yli 8 Mbps, se johtuu todennäköisesti siitä, että maksat Internet-palveluntarjoajallesi vain 8 Mbps.