Skip to content

Miksi levyasemalla varustettu PS5 on haluamasi

18 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Vaikka täysin digitaalinen PS5 on halvempi, tavallinen PS5 on parempi arvo kuluttajille.
  • Levyaseman lisäedut antavat enemmän tilaa taaksepäin yhteensopivuudelle levypohjaisten PS4-pelien kanssa.
  • Levyaseman saaminen antaa käyttäjille enemmän tapoja ostaa pelejä pelkäämättä tallennustilaa ja latausnopeutta.
Vaikka Digital Edition PlayStation 5 on karkeasti 100 dollaria halvempi, PS5: n noutaminen levyasemalla on paras tapa pelaajille saada kaiken irti seuraavan sukupolven konsolistaan. Kun kaksi PS5-versiota paljastettiin syyskuussa, Sony antoi PlayStation-faneille kaksi tapaa ostaa uutta sukupolvea pelaamiseen. Pelkästään 399 dollaria pelaajat voivat noutaa PS5: n digitaalisen version tai valita 499 dollarin vaihtoehdon, joka sisältää Ultra HD Blu-Ray -levyaseman. Vaikka 100 dollarin säästöt saattavat tuntua houkuttelevilta, viime kädessä tavallinen PS5 on parempi ostaa kiintolevyn sisällyttämisen ansiosta. ”PS5: n levyversio palvelee elinikäisiä PlayStation-faneja”, TechlegiceCrunchin perustaja ja innokas pelaaja Oleg Deneka kirjoitti sähköpostissa. ”Jos olet superfan, joka ostaa rajoitetun painoksen teräskirjoja suosikki franchising-julkaisuistasi, niin saat levyn joka tapauksessa.”

Lisää rahaa, enemmän yhteensopivuutta

Yksi suurimmista eduista PS5: n asemapohjaisen iteroinnin noudattamiseen on taaksepäin yhteensopivuus. Vaikka saatat olla halukas pelaamaan suurinta osaa PS5-peleistäsi digitaalisena versiona, mitään levyllä olevia PS4-pelejä ei voida käyttää kaikilla digitaalisilla PS5-laitteilla. Tämän vuoksi kalliimman vaihtoehdon käyttäminen osoittautuisi arvokkaammaksi pitkäaikaisille PlayStation-käyttäjille, etenkin niille, jotka nauttivat suosikkipeliensä erikoisversioiden keräämisestä, kuten Deneka toteaa yllä. Monet pelit, etenkin suuret julkaisut, kuten Cyberpunk 2077, Tarjoa Collector’s Editions, joka sisältää erikoiskokoisia pelikoteloita teräskirjojen muodossa (metallikotelo näytettäväksi hyllylläsi).

Cyberpunk 2077 Steelbooks

Jos joku päättää valita Digital Edition PS5: n, niin keräyssarjan mukana tulevat pelilevyt eivät ole käyttökelpoisia PlayStation 5: n kanssa. Sellaisena PS5: n hankkiminen levyasemalla on ainoa tapa varmistaa, että kaikki levyn pelit heidän kirjastoa voidaan edelleen pelata.

Tallennus- ja latausongelmat

Toinen suuri huolenaihe pelaajille, jotka valitsevat PlayStation 5: n, on tallennus. Sony on jo vahvistanut, että PS5 ei tue SSD-laajennusta käynnistyksen yhteydessä ja joillakin peleillä, kuten Call of Duty: Black Ops Cold War keskimäärin yli 100 Gt konsoleilla, runsaasti tallennustilaa on tärkeää. Levyaseman avulla pelaajat voivat noutaa pelin levyn version, jolloin suurta osaa alkuperäisestä tallennustilasta ei voida tallentaa itse konsoliin. Tämä ei ole ongelma ikuisesti, mutta käyttäjien on pidettävä tämä mielessä näiden alkuaikoina. ”Jos sinulla ei ole luotettavaa Internet-yhteyttä kotona, levyn versio on ilmeinen valinta, koska sinun ei tarvitse asettaa aikaa pitkille verkkolatauksille peliesi saamiseksi”, Deneka kertoi meille. Federal Report Commission (FCC): n laajakaistadataa koskevan Microsoftin raportin mukaan noin 157,3 miljoonaa ihmistä – melkein puolet Yhdysvaltain väestöstä – ei käytä Internetiä FCC: n vähintään 25 Mbps: n ja 3 Mbps: n latausnopeudella. Keskimääräinen latausnopeus Yhdysvalloissa on 161,14 Mbps Speedtest.netin mukaan. Microsoftin raportin perusteella melkein puolet maan väestöstä ei edes saa neljäsosaa tästä keskinopeudesta.

Kuvakaappaus Speedtest.net -sivustolta.

Tämä tarkoittaa suurempia pelitiedostoja, kuten Call of Duty: Black Ops Cold War lataaminen kokonaisuutena kestää paljon kauemmin. 100 Gt: n tiedoston lataaminen kestää noin yhdeksän ja puoli tuntia yhteydellä, jonka nopeus on 25 Mbps latausajan laskinta kohti. Käyttämällä PS5-levyä levyaseman kanssa käyttäjät voivat kumota nämä pitkät latausajat (tässä ajateltiin, että kyseessä ovat edelleen suuret päivitystiedostot, mutta se on toinen tarina). Riippumatta siitä, miten hajotat sen, PlayStation 5, jossa on levyasema, on paras vaihtoehto. Toki se maksaa 100 dollaria enemmän, mutta PlayStation-faneilla on pääsy kaikkiin levyihin perustuviin peleihinsä, samalla kun ne poistavat mahdolliset ongelmat, joita he saattavat kohdata hitailla Internet-nopeuksilla ja suurilla pelien latauskokoilla.