Skip to content

Miksi LG: n liukupuhelin voi olla mahtava

30 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • LG sai patentin puhelimesta, jonka näyttö ”rullautuu” liu’uttamalla laitteen päitä.
  • Suunnittelu näyttää olevan viimeisin tuote, joka on tullut LG: n Explorer-projektista LG Wingin jälkeen.
  • Puhelin voisi tarjota muille taitettaville puhelimille kovaa kilpailua intuitiivisella muotoilullaan.
Uusi LG-patenttihakemus puhelimelle, jossa on käyttöönottonäyttö, tuo uuden pyörän laajennettavissa oleville matkapuhelimille ja voi helposti antaa taitettaville malleille rahansa, jos siitä tulee todellisuutta. Jos sana ”liukuva” kaivaa muistia vanhasta Nokia-puhelimesta, joka laajenee paljastamaan näppäimistön, ajattele uudestaan ​​- LG: n uudessa puhelimessa saattaa olla joustava OLED-näyttö, joka todellisuudessa isompi tai pienempi, kun liu’utat kehyksiä sisään ja ulos kummallakin puolella. Sen lisäksi, että muotoilu tarjoaa ainutlaatuisen tavan laajentaa tai vetää näyttöä hetkellä etukäteen, suunnittelulla voidaan välttää joitain taitettujen näyttöjen dokumentoituja kestävyysongelmia. ”Sisäänvedettävän näytön käyttö on erityisen kestävää verrattuna kaikkiin tällä hetkellä saatavilla oleviin taittomalleihin”, Amsterdamissa sijaitseva tekninen verkkosivusto LetsGoDigital kirjoittaa suunnittelusta raportissaan. ”Koska nämä laitteet taipuvat aina tietyssä pisteessä, näyttö on haavoittuvin taittolinjalla.”

Laajentavat vaihtoehdot

Suunnittelu tunnetaan nyt nimellä ”Project B”, mutta sitä voidaan kutsua LG Rollable tai LG Slide. Näyttää siltä, ​​että käyttäjät voisivat siirtyä saumattomasti laitteen käytöstä puhelimena, tablet-laitteena ja ilmeisesti jotain välillä, jos vain toisen puolen kehys vedetään ulos. Eri koot näkyvät renderoinneissa, jotka on suunnitellut LetsGoDigital, joka huomasi ensimmäisen kerran Maailman henkisen omaisuuden järjestön patenttihakemuksen. Puhelimen valmistaja jätti myös yhdysvaltalaisen patenttihakemuksen tekniikalle, joka julkaistiin syyskuussa. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun LG tai sen kilpailijat ovat vakavasti harkinneet elektroniikan liikkuvaa suunnittelua. Loppujen lopuksi tämä on yritys, joka paljasti äskettäin rullattavan television, joka katoaa liukkaasti sen pohjaan. Kiinalainen elektroniikkayritys TCL paljasti maaliskuussa myös liukuvan konseptipuhelimen, vaikka on epäselvää, olisiko se kuluttajien saatavilla milloin tahansa pian.

Miksi LG Slide on niin siistiä

Hyvin toteutettuna tällä liikkuvan näytön laitteella voi olla suuri etu taitettaviin puhelimiin paitsi kestävyytensä, myös tuttuutensa vuoksi. Kokemus älypuhelimen ja tabletin käytöstä on intuitiivista, kun taas arvostelijat ovat pudottaneet joitain taittuvia malleja lisäpainoa ja ryppyjä varten näytön keskelle (vaikka jotkut näistä ongelmista näyttävät parantavan uusia malleja).

LG Slide Out Phone 3D-renderointi

Jos LG: n rullattava laite näyttää hienosti ja näyttää yhtenäiseltä, etuna on mahdollisuus muuttaa näytön kokoa nopeasti vetämällä vain yksi tai molemmat sen paneelit tarjoavat todennäköisesti enemmän monipuolisuutta joihinkin taitettaviin puhelinmalleihin. Esimerkiksi Samsung Galaxy Fold 2 näyttää melko siistiltä, ​​kun se avautuu kuin kirja mini-tabletiksi, mutta näyttää huomattavan isolta suljettuna. Uusi LG-konsepti antaisi paljon näyttöä, kun tarvitset sitä, ja palaisi takaisin tavallisen puhelimen kokoon, kun et tarvitse sitä, mikä voi poistaa joitain hankaluuksia yrittää suorittaa tehtäviä, kuten tekstiviestejä tai valokuvia laitteella joka ei sovi helposti kämmenellesi.

LG: n innovaatio

Projekti B näyttää LG: n viimeisimmältä innovaatiolta kokeiltuihin ja todellisiin älypuhelinsuunnitteluihin, jotta saadaan jotain todella tuoretta, eikä vain tarjota pieniä päivityksiä samaan suorakulmion muotoiluun. CNet sai LG: n Explorer-projektin käynnistysvideon lopussa otoksen tämän mallin näyttäväksi. Ensimmäinen tuote, joka on tullut tästä aloitteesta, on LG Wing, jossa on kiertyvä kaksoisnäyttö, joka laajenee T-muotoon helpottamaan useita tehtäviä kerralla, kuten videon katselu ja viestit. ”Olkaamme rehellisiä – viime vuosina uusiin puhelimiin on tehty hieman parannuksia edellisen version teknisistä tiedoista, ja niiden muotoilu on pääosin sama, vaikka kysyntä eriytyneille ja yksilöllisille kokemuksille on kasvanut”, LG Electronics UK Department Leader Andrew Coughlin kertoi syyskuun videossa, joka esitteli LG Wing and Explorer -projektin.

Tässä vaiheessa emme tiedä, milloin projekti B saattaa tulla markkinoille, vaikka Korean raportti Elec ehdottaa, että se voisi olla valmis heti maaliskuussa. Puhelimen hintaa ei myöskään tunneta, mutta se ei todennäköisesti ole halpaa innovatiivisen suunnittelun takia. Muut puhelimet, joissa on epätavalliset näytöt, ovat ehdottomasti hinnoiteltuja. Esimerkiksi LG Wingin hinta on 1000 dollaria, kun taas suurimmalla osalla suunnitelluista tai saatavana olevista taitettavista puhelimista on hintalappuja noin 1500–2000 dollaria. LG: n uusi liikkuva näyttöpuhelin ei todennäköisesti ole kaikille sopiva sen hinnan vuoksi. Se antaa kuitenkin meille – ja markkinoille – ideoita siitä, miltä todella saumaton all-in-one-laite voisi näyttää. Menestyksessä uusi muotoilu voi tuoda uuden luokan joustavat puhelimen näytöt, jotka laajenevat sivuilta taittamisen tai kääntämisen sijaan. Toistaiseksi meidän on vain odotettava, että LG julkistaa tuotteen virallisesti, jotta voimme nähdä, toimiiko idea yhtä intuitiivisesti kuin se näkyy paperilla.