Skip to content

Miksi Linux M1 Macissa on jännittävää

30 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Virtualisointiyritys Corellium on saanut Linuxin käyttämään M1 Macia.
  • Voit asentaa sen MacBook Proon tai Airiin, mutta tarvitset ulkoisen USB-näppäimistön ja hiiren.
  • Pian Mac-käyttäjät voivat virtualisoida Linuxin.
Linux toimii nyt Applen M1-Macilla. Virtualisointiyritys Corellium – jota Apple haastaa parhaillaan – on siirtänyt avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmän Apple Silicon Macsiin. Corelliumin liiketoiminta on virtualisointi. Sen avulla voit suorittaa iOS-, Android- ja Linux-virtualisoinnin ARM-prosessoreilla, sellaisilla prosessoreilla, joita käytetään Apple Siliconissa. Ei siis ole mikään yllätys, että se on onnistunut siirtämään Linuxin M1-Maciin niin pian. Mutta mitä Macin Linux tarkoittaa sinulle? ”Kun Apple päätti sallia mukautettujen ytimien asentamisen M1-prosessorilla varustettuihin Mac-tietokoneisiin, yritimme olla iloisia voidessamme yrittää rakentaa toisen Linux-portin ymmärtääksemme laitteistoalustaa”, Corellium sanoo verkkosivustollaan julkaistussa blogikirjoituksessa. ”Kun kehitimme tietoturvatutkimustuotteemme prosessorin mallia, työskentelimme rinnakkain Linux-portin kanssa.” ”Mac-laitteisto on todella hyvä. Jopa Linus Torvalds [the inventor of Linux] haluaa yhden. ”

Linux Macissa

Linux on käyttöjärjestelmä, kuten macOS, Windows, Android ja niin edelleen. Sitä voidaan käyttää työpöydän alustana, mutta löydät paljon todennäköisemmin sen puhelimesta, upotettuna elektronisiin laitteisiin tai jopa supertietokoneisiin. Koska se on avoimen lähdekoodin, se voidaan räätälöidä. Android-puhelimet toimivat Linuxilla, kuten NASA-järjestelmät. Jos sinulla on älykäs jääkaappi, kertoimet ovat Linux-pohjaiset. Sitten Linuxia on muutettu toimimaan melkein kaikilla, joissa on tietokoneen siru. Ja nyt luettelo sisältää M1-Macit. M1-Macit tukevat käynnistämistä muista kuin MacOS-käyttöjärjestelmistä, mutta Linuxin käynnistäminen ja käynnistäminen ei ollut helppoa. Apple haluaa rakentaa laitteistonsa ja ohjelmistonsa mukautetusti, mikä teki monimutkaisesta jopa yksinkertaisesti vaikuttavista tehtävistä, kuten USB-näppäimistöön ja -hiireen yhdistämisen. Alkuperäinen portti toimi Mac minissä, mutta Corellium on sittemmin saanut sen toimimaan MacBookissa. ”Tänään lisäsimme suorittimen kellon hallinnan (30% nopeuden parannus) ja tuen MacBook Airille ja pro: lle”, sanoi Corelliumin teknologiajohtaja Chris Wade Twitterissä.

Jos haluat kokeilla sitä kannettavalla tietokoneella, sinun on noudatettava Corelliumin ohjeita. ”Käynnistäminen vaatii edelleen ulkoisen näppäimistön, hiiren ja USB: n”, Wade kirjoitti Twitterissä. ”Mutta pyrimme lisäämään tukea niille.”

Mitä tämä tarkoittaa?

Suurin osa meistä ei koskaan tee mitään, mutta käyttää MacOSia uusilla Apple Silicon Mac -laitteillamme, ja se on hieno. Mutta Linuxin siirtäminen on kätevää useista syistä. Yksi on se, että se tarkoittaa, että voit virtualisoida Linuxin tietokoneellasi. Corellium-portti vaatii tällä hetkellä käynnistyksen suoraan Linuxiin. Virtualisointi on vaihtoehto, jonka avulla voit suorittaa Linux-ilmentymän Macin ikkunassa, kuten mikä tahansa muu sovellus. Tämän ikkunan sisällä oleva Linux-esiintymä on käynnissä suoraan Macin laitteistossa, mutta se on paljon helpompaa käyttäjille. Kuitenkin käytät sitä, Macin Linux antaa ihmisten ostaa nämä hämmästyttävät, tehokkaat koneet ja käyttää niitä työhönsä. Tutkijat ja tutkijat käyttävät usein kotitekoisia tai avoimen lähdekoodin Linux-työkaluja, ja pian he voivat käyttää niitä hiljaisessa kannettavassa tietokoneessa, jossa on koko päivän kestävä akku, ilman tuulettimia ja vähän lämpöä. ”Olimme erittäin onnellisia yrittäessämme rakentaa toisen Linux-portin ymmärtääksemme laitteistoalustaa.” He voivat myös saada pääsyn mukautettuihin siruihin, jotka Apple laittaa laitteisiinsa. Tensorflow, avoimen lähdekoodin koneoppimisalusta, käyttää jo Applen ”Core ML” -koneoppimistekniikkaa M1-Mac-tietokoneissa. Linux-käyttäjät voisivat käyttää mukautettua Apple-laitteistoa uudelleen omaan käyttöönsä. Lisäksi on haaste. ”Linux-käyttäjät haluavat todistaa, että Linux voi toimia millä tahansa”, kertoi tekninen kirjoittaja ja Linux-käyttäjä Chris Ward Lifewire suoraviestillä. ”Mac-laitteisto on todella hyvä”, Ward sanoo. ”Jopa Linus Torvalds [the inventor of Linux] haluaa yhden. ”Apple voittaa myös täällä, koska se myy enemmän Mac-tietokoneita. Ei ole hullua ajatella, että palvelinyritykset saattavat varustaa palvelinkeskuksensa Linux-käyttöisillä Mac-minisillä hyödyntääkseen heidän tehokkaita, viileästi toimivia sirujaan. Tyypillisille Mac-käyttäjä, tällä ei ehkä ole mitään merkitystä. Mutta ihmisille, jotka välittävät, tämä on todellakin erittäin iso juttu. Ja se on hyvä uutinen.