Skip to content

Miksi lyhytvideot olivat vuoden 2020 suurin trendi

19 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Lyhytmuotoisella videosisällöllä kuten TikTok, Instagram Reels ja Dubsmash oli valtava hetki vuonna 2020.
  • Avoin luovuus ja yhteisölähtöinen sisältö ovat tehneet tästä materiaalista niin suosittua tänä vuonna.
  • Asiantuntijoiden mielestä lyhyempien videoiden laatu paranee suuntauksena jo ensi vuoteen.
Ehkä yksi vuoden 2020 suurimmista trendeistä oli lyhytmuotoinen videosisältö TikTokin kaltaisista sovelluksista. Asiantuntijat sanovat, että kun suuntaamme vuoteen 2021, tämä ”nopea sisältö” -suunta ei mene mihinkään. Jos näyttää siltä, ​​että puremankokoiset videot ovat kaikkialla Internetissä näinä päivinä, se johtuu siitä, että ne ovat. TikTokin räjähdyksestä Instagramiin, joka esittelee Kelat ja Redditin äskettäisen Dubsmashin oston, sosiaaliset alustat ovat pääsemässä lyhytmuotoisen videosisällön suuntaukseen. ”[Short-form content] on todella houkutteleva monille ryhmille, koska se antaa ihmisille mahdollisuuden luoda mitä he haluavat luoda ”, kertoi Logitechin luojamarkkinoinnin päällikkö Meridith Rojas. Lifewire puhelinhaastattelussa.

Lyhytvideoiden haltuunotto vuodelta 2020

Vuonna 2020 enemmän ihmisiä kulutti sisältöä, koska tunnustetaan tosiasia, että meillä ei ollut paljon muuta tekemistä. TikTokilla on nyt noin 100 miljoonaa aktiivista käyttäjää kuukaudessa, mikä on 800% enemmän kuin vuonna 2018, CNBC: n mukaan. Ja muut alustat ovat huomanneet sen menestyksen: Facebookin omistama Instagram elokuussa esitteli Kelat, jonka avulla voit tallentaa 15 sekunnin monileikeisiä videoita äänellä, tehosteilla ja muilla luovilla työkaluilla. Viimeksi Reddit ilmoitti ostavansa Dubsmashin, toisen TikTok-kilpailijan. Streamin mukaan Dubsmashilla on noin miljardi videon katselukertaa kuukaudessa, ja se vangitsee 27% Yhdysvaltain lyhytvideomarkkinoista asennuksilla, toiseksi vain TikTok (59%).

TikTok-logon valokuvakuva näkyy älypuhelimen näytöllä

Aivan kuten Facebook ja Reels, ei ole mikään ihme, että Reddit halusi rahoittaa rahaa lyhytvideomarkkinoilla. ”Sekä Reddit että Dubsmash jakavat syvään juurtuneen kunnioituksen siitä, miten yhteisöt yhdistyvät”, sanoi Redditin toimitusjohtaja Steve Huffman blogikirjoituksessa, jossa ilmoitettiin yrityskaupasta. ”Dubsmash nostaa aliedustettuja tekijöitä, kun taas Reddit edistää yhteisöllisyyden ja yhteenkuuluvuuden tunnetta tuhansissa eri aiheissa ja intohimoissa. On selvää, että tehtävämme ovat tiiviisti linjassa ja että yhteisökeskeiset alustat voivat olla rinnakkain ja kasvaa oppimalla toisiltamme. ” Rojas sanoi, että lyhytmuotoisten videosovellusten yhteisöllinen näkökulma on tehnyt niistä niin menestyviä tänä vuonna. Varsinkin pandemian aikana, jolloin suuri osa yhteisöllisyystunnostamme on poistettu, tällaiset yhteisöjohtoiset sisältöalustat ovat antaneet mahdollisuuden tuntea olevasi osa jotain. ”[Short-form content] on todella houkutteleva monille ryhmille, koska se antaa ihmisille mahdollisuuden luoda mitä he haluavat luoda. ”Kaikki lyhytmuotoiset videosovellukset eivät kuitenkaan ole noudattaneet tätä yhteisöjohtoista näkökohtaa. Vain kuuden kuukauden kuluttua toimintansa lopettanut Quibi keskittyi ammattimaisesti tuotetusta ja hiotusta sisällöstä lyhytmuotoisessa tilassa, ja Rojas sanoi olevan selvää, miksi se ei toiminut yhtä hyvin kuin muut sovellukset, kuten TikTok. ”Yksi oli tuotettua työtä ja toinen käyttäjien luomaa sisältöä … yksi taitettu, ja yksi räjähti ”, hän sanoi.” Ihmiset pitävät parempana todellisia hetkiä, joita et voi tuottaa, ja persoonallisuuksia, joita et voi heittää … se on todella houkutteleva. ”Rojas sanoi, että lyhytmuotoisen videosisällön yleinen suosio johtuu sen esteettömyys ja luovuus, jonka ihmiset saavat siitä. ”Kuka tahansa voi helposti tehdä hienon videon lisäämällä äänen ja siirtymän ja tehdä sen yhdellä luovalla hengityksellä”, hän sanoi. ”Se vie yli-ajattelun pois lähettämällä jotain, ja se on hauska ja luova tapa ihmisille ilmaista itseään s. ”

Mitä varastossa vuodelle 2021?

Asiantuntijoiden mukaan kuluttajien huomiokyky vähenee, eikä ihmisillä ole aikaa tai halua katsella pidempää sisältöä kuin ennen. Rojas uskoo, että tämä suuntaus jatkuu ensi vuonna. ”Ihmiset pitävät parempana todellisista hetkistä, joita et voi tuottaa, ja henkilöistä, joita et voi heittää … se on todella pakottavaa.” ”Olen nähnyt monien ihmisten olevan kiinnostuneempia suuremmasta määrästä lyhyempiä videoita, enkä näe sitä menevän mihinkään”, hän sanoi. Rojas sanoi kuitenkin, että sisällön pituus ei ole ainoa tekijä, joka pitää lyhytmuotoisen median ympärillä. Hän sanoi, että TikTokin kaltaiset sovellukset ovat kehittyneet vain sisällön pituuden suuntausten luomiseksi ja vahvistamiseksi. ”TikTok on tällä hetkellä suurta viihdettä”, hän sanoi. ”On olemassa suora korrelaatio sen välillä, mitkä kappaleet saavuttavat Billboard-listan ja mitkä kappaleet ovat saaneet suosiota TikTokissa. Luulen [TikTok] kehittyy edelleen tässä musiikkikulttuurissa. ”

Latinalaisamerikkalainen pariskunta kotona tanssimalla samalla kun äänittää sisältöä sosiaaliseen mediaan matkapuhelimellaan

Hän sanoi näkevänsä tämän suuntauksen ”sisällön demokratisoimisesta”, jonka avulla ihmiset voivat luoda mitä haluavat ja jakaa sen yhteisöilleen, ottamalla haltuunsa vaikuttajat ja muut sisällöntuottajat. On kulunut päiviä, jolloin katsot pidempiä ja selkeämpiä muokattuja YouTube-videoita yksilöllisen epätäydellisen sisällön puolesta, joka esittelee ihmisten yksilöllisyyttä. ”Kyse ei ole enää erittäin hiotusta sisällöstä”, Rojas sanoi. ”Uskon vahvasti, että olemme siirtymässä yhä enemmän siihen suuntaan.”