Skip to content

Miksi maantieteen pitäisi määrittää sovellusten hinnat

11 de heinäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Alueellinen hinnoittelu asettaa matalammat hinnat maille, joilla on pienemmät palkat.
  • Ohjelmisto on täydellinen joustavaan hinnoitteluun.
  • Brasiliassa iPhone on kaksi kertaa niin suuri kuin mitä se maksaa Yhdysvalloissa.
Puhelinsovellus tai tietokoneesi ohjelmistotyökalu maksaa Afrikassa yhtä paljon kuin Yhdysvalloissa ja Euroopassa, mutta keskimääräiset palkat eivät ole edes lähellä. Pitäisikö sovellusten todella maksaa samalla tavoin kaikkialla? Jos keskipalkka on vain 300 dollaria, ei ole mitään järkeä veloittaa 60 dollaria videopelistä. Ja silti se toimii tällä tavalla. Hintojen alentaminen vastaamaan paremmin paikallisten ostovoimaa ei ole vain moraalisesti parempi, mutta se on hyvä yrityksille ja voi auttaa torjumaan piratismin. ”Jos katson jotakuta sanotaan Bangladeshissa, joka tekee suunnilleen saman päivässä kuin minä teen joka minuutti, jonka olen elossa”, kirjoittaa musiikkiohjelmistojen kehittäjä Chris Randall Twitterissä, ”pyydän häntä todella maksamaan sama [our Dubstation app] kun maksoin profeettani 10 [a $4,300 synthesizer]. Se ei vain näytä oikealta. ”

Alueellinen hinnoittelu

Alueellinen hinnoittelu tai lokalisoitu hinnoittelu ei ole uusi. Economistissa vuonna 1986 käyttöön otettu Big Mac -indeksi vertaa löysän märkäpunaisen hampurilaisen hintaa eri maissa. Esimerkiksi 3. joulukuuta alkaen Ruotsin Big Mac maksaa 6,23 dollaria, kun taas Egyptissä se on vain 2,68 dollaria. Joskus hintaerot ilmenevät paikallisten verojen vuoksi. Yhdysvaltain yritykset ilmoittavat usein hinnat ennen veroja, kun taas Euroopassa ne ilmoittavat arvonlisäveron, mikä on normi. Tämän vuoksi ulkomaiset hinnat näyttävät olevan paljon korkeampia, ja joskus ne ovatkin. Esimerkiksi Brasilia verottaa teknologiatuotteita voimakkaasti. 128 Gt: n iPhone 12 Pro Max maksaa Yhdysvalloissa 1099 dollaria. Brasiliassa se maksaa 10 999 Realia eli noin 2144 dollaria.

Vuonna 2014 digitaalinen pelikauppa GOG esitteli reilun hinnan paketin, joka oli kiertotapa alueelliselle hinnoittelulle. GOG onnistui tämän maksamalla kustantajille saman ja absorboimalla itse alueelliset alennukset. Se kuitenkin ojensi järjestelmän viime vuonna, koska sillä ei ollut enää varaa korvata eroa, jonka se kertoi keskimäärin 12 prosentiksi kaikista peleistä ja oli jopa 37 prosenttia. Reddit-käyttäjä Morciu tiivisti ei-alueellisen hinnoittelun ongelman tässä foorumiviestissä GOG: n käyttöönoton aikaan (1,00 € on noin 1,21 dollaria):

”Romanialaisena mielestäni on täysin hullua maksaa 50-60 euroa pelistä. […]. Ansaitsen noin 230 euroa kuukaudessa, ja eniten voin käyttää peliin noin 20 euroa (jopa se on harvinaista) tai yleensä 10-15 euroa. Minun täytyy miettiä pitkään ja kovasti ennen kuin ostan jotain, ja yleensä saan tavaraa kauan sen jälkeen, kun ne on julkaistu. ”

Randall, joka on yksi musiikkiohjelmistoyrityksen Audio Damage perustajista, on samaa mieltä sanoen: ”Tšekissä ei ole mitään syytä, jolla on tosiasiassa kolmasosa keskimääräisen amerikkalaisen ostovoimasta, saavan saman. laajennushankinnan sijoitetun pääoman tuotto. ”

Laitteisto vs. ohjelmisto

Jos myyt laitteistoa tai jonkinlaista fyysistä tuotetta, kustannuksesi saattavat olla kiinteät, minkä vuoksi on vaikea alentaa hintoja vastaamaan paremmin aluettasi, jolla myyt. Mutta ohjelmistojen avulla investointi on tehty. Sinulla on edelleen jatkuvia kehityskustannuksia, mutta yksittäisen lisenssin kustannukset myyjälle ovat käytännössä nolla. Eikö ole parempi myydä lisenssi neljänneksellä tavanomaisesta hinnasta sen sijaan, että myisit mitään?

Punainen myynti merkki sekä englanniksi että kiinaksi

Alueellisen hinnoittelun toteuttaminen on helppoa. Mutta kysyin Randallilta, onko hän huolissaan petoksista? ”Ei erityisesti”, hän kertoi Lifewire Twitterin kautta. ”Meillä on edelleen kaikki maksutavan tarjoamat petosuojat. Maksutavan laskutustietojen on vastattava maksuprosessorimme IP-osoitetta, jotta tapahtuma voidaan sallia.” Joten näyttää siltä, ​​että alueellisen hinnoittelun pitäisi olla normi. ”Tätä ei oikeastaan ​​voi tehdä laiteyritys, mutta olen sitä mieltä, että ohjelmistoyritys pitäisi tee se ”, Randall sanoo.