Skip to content

Miksi Mini-LED voi olla seuraava OLED

19 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Mini-LED-näytöissä on ruudukko pieniä taustavaloja, jotka voidaan kytkeä päälle tai pois.
  • Niiden valmistaminen on halvempaa kuin OLED-näytöillä, mutta niillä on joitain etuja.
  • Samsung ja Apple ovat menossa suuriksi mini-LED-laitteissa vuonna 2021.
Mini-LEDit ovat tulossa lähelläsi olevalle näytölle, mikä tekee kuvista kirkkaampia, kontrastisempia ja melkein yhtä hyviä kuin OLED, kaikki nostamatta suosikkilaitteidemme hintaa. Odotettavissa on paljon Mini-LED-näyttöjä vuonna 2021, televisioissa, kannettavissa tietokoneissa ja jopa iPadissa. Tämän näytön tekniikan etuna on, että se voi tuottaa erinomaisia ​​kuvia, mutta ilman suurten OLED-näyttöjen valmistamisen kustannuksia ja vaikeuksia. Se tulee olemaan (kirjaimellisesti) iso. ”Uskon pienemmillä pikselielementeillä [mini-LED] parantaa mustan tasoa ja kuvan yleistä laatua ”, tekniikan kirjoittaja Orestis Bastounis kertoi Lifewirelle Twitterin kautta.” Musta on lähempänä ”aitoa” mustaa – silti se ei ole yhtä hyvä kuin OLED, joka on pikseli, joka lähettää nollavaloa, koska se sammutetaan kokonaan, mutta lähempänä. ”

Mitä ovat mini-LEDit?

Nykypäivän kannettavien tietokoneiden ja tablettien tavallinen näyttö koostuu kahdesta osasta: taustavalokerros ja värillisten LCD-pikselikerroksen päällä. Taustavalo loistaa pikseleiden läpi, jotka lisäävät väriä, ja voivat myös muuttua läpinäkymättömiksi estämään taustavalon. Ongelmana on, että taustavalo voi silti vuotaa pikselikerroksen läpi aiheuttaen halogeenivaikutuksen. Tämän estämiseksi näyttö voi sammuttaa taustavalon osat, mutta taustavalo-osat ovat suhteellisen suuria, joten ne valuvat edelleen. OLED-näytöt ovat paljon parempia. Jokainen pikseli on oma valonsa. Tämän avulla voit muuttaa väriä ja voimakkuutta pikseliä kohden, mikä johtaa hämmästyttäviin väreihin ja kontrasteihin. Jos pikselin näytöllä oletetaan olevan musta, se pysyy mustana.

Samsungin mini-LED-näyttö.

Lopuksi, mini-LEDit toimivat kuin tavalliset LCD-näytöt, mutta pienemmillä taustavaloilla, jotka on valmistettu pienistä LEDeistä. Tämän avulla voit himmentää pienempiä alueita näytöltä ja päästä lähemmäksi OLED-näytön laatua.

Miksi ei vain käyttää OLED?

Jos OLED on niin hyvä, miksi ei vain käyttää sitä kaikkeen? Koska se on kallista tehdä, varsinkin suurissa kooissa. OLED on täydellinen kameran etsimille tai puhelimille, koska hinta / koko-suhde on hyväksyttävä. Mutta niiden tekeminen jopa iPad-kokoisina on tällä hetkellä liian kallista. Mini-LEDit ovat seuraavaksi paras asia. Ne näyttävät paremmilta kuin LCD, ja kun on kyse kannettavista laitteista, kuten iPadista ja MacBookista, ne voivat säästää virtaa verrattuna LED-näyttöihin.

Mitkä tuotteet käyttävät mini-LED-valoja?

Mini-LEDien pääasiallinen käyttö tulee olemaan televisioissa, jotka todella hyötyvät ylimääräisestä kontrastista ja halojen puutteesta. Kuvittele, että katselet scifi-elokuvaa, jossa kirkkaat avaruusalukset ja tähdet syvän mustalla taustalla. Mini-LEDien avulla nämä alukset ja tähdet ovat enemmän halo-vapaita. Samsungin vuoden 2021 TV-kokoonpano on raskas mini-LEDeille, vaikka se kutsuu joitain niistä Neo-QLEDiksi. ”Samsung sanoo, että näiden televisioiden LED-valot ovat jopa 40 kertaa pienempiä kuin perinteisillä täysryhmäisillä taustavaloilla varustetuissa sarjoissa olevat LED-valot”, kirjoittaa The Vergen Chris Welch, ”jossa saat muutaman kymmenen” vyöhykettä ”, jotka syttyvät ja himmentyvät mitä näytöllä tapahtuu. ” Näillä televisioilla on myös käytännössä olemattomat kehykset. Ruutu näytön ympärillä on niin ohut, että sitä ei ole melkein siellä.

Täysiverinen Mini-LED Samsung -näyttö.

Apple menee myös all-in mini-LEDeihin. Johdonmukaiset huhut viittaavat mini-LED-iPadeihin tänä vuonna, todennäköisesti iPad Prossa, jota ei ole merkittävästi päivitetty vuodesta 2018 lähtien. IPad Pro on edelleen valtava tietokone tänään, mutta vuoden 2020 iPad Air on melkein yhtä hyvä, ja paremmalla tavalla. Mini-LED-näyttö auttaisi erottamaan ammattikoneen. Mini-LEDit auttavat myös iPadia vastaamaan iPhone 12: n näytön laatua, jonka kaikki mallit käyttävät nyt OLED-malleja. iOS-laitteet ovat melkein koko näytön, ja lisäominaisuudet tukevat kyseistä näyttöä. On järkevää, että Apple ottaa tämän vakavasti. MacBookin ammattilaisten odotetaan saavan tänä vuonna myös mini-LED-näytöt, jotka sopivat hienosti, aikajanalla ja mahdollistavat täydellisen uudelleensuunnittelun, kun 14-tuumainen malli saa Applen kotikasvatetun M1-sirun. Mini-LED MacBook Aireja ei sen sijaan odoteta ennen vuotta 2022. Mitä me voi sanoa varmasti, että Mini-LEDit ovat tulevaisuus useimmille huippuluokan näytöille, ainakin siihen asti, kunnes joku yrittää tehdä kohtuuhintaisia ​​TV-kokoisia OLED-paneeleja.