Skip to content

Miksi minulla ei ole Facebook Marketplacea?

12 de heinäkuu de 2021

Facebook Marketplace on suosittu ominaisuus, joka on rakennettu Facebook-sosiaaliseen verkostoon ja jota yli 800 miljoonaa käyttäjää käyttää kuukausittain tuotteiden ja palveluiden ostamiseen ja myyntiin. Facebook Marketplace -palveluun pääsee suoraan Facebookista ilmaiseksi seuraavilla tavoilla:

 • Facebook-sivusto: Napsauta Kauppapaikka -linkkiä ruudun vasemmassa reunassa olevassa päävalikossa.
 • Facebook-sovellukset: Napauta kuvaketta, joka näyttää kolmelta vaakasuoralta viivalta avataksesi toissijaisen valikon, ja napauta sitten Kauppapaikka. Jos et näe linkkiä, se voi olla piilotettu Katso lisää linkki. Napauta sitä nähdäksesi kaikki valikkovaihtoehdot.

Vaikka Facebook Marketplace löytyy yleensä kahdesta yllä mainitusta menetelmästä, vaihtoehto voi joskus kadota kokonaan teknisen ongelman tai tilille asetetun rajoituksen vuoksi. Tässä sinun on tiedettävä, kuinka voit lisätä Marketplacen Facebookiin ja saada kyseisen kuvakkeen näkymään uudelleen sovelluksissa ja Facebook-verkkosivustolla.

Syyt, miksi Facebook Marketplace -kuvake puuttuu

Jos olet avannut Facebook-verkkosivuston tai -sovelluksen ja Facebook Marketplace -kuvake ei näy, ongelman taustalla voi olla useita mahdollisia syitä.

 • Olet alle 18-vuotias. Facebook Marketplace on käytettävissä vain yli 18-vuotiaille Facebook-käyttäjille.
 • Kotialueesi ei ole tuettu. Facebook Marketplace on käytettävissä vain 50 maassa, mukaan lukien Yhdysvallat, Kanada ja Australia. Jos kotiosoitteesi Facebook-profiilissasi on asetettu maaksi, jota ei tueta, Facebook Marketplace -kuvake ei tule näkyviin.
 • Olet maassa, jota ei tueta. Matkustaminen maahan, jota Facebook Marketplace ei tue, voi myös aiheuttaa vaihtoehdon katoamisen Facebook-sivustolta ja -sovelluksista.
 • Laitettasi ei tueta. Facebook Marketplace toimii vain iPhone 5: ssä tai uudemmissa, Android- ja iPad-laitteissa. Se ei toimi iPod touchissa.
 • Facebook-tilisi on uusi. Facebook Marketplacen ei tiedetä esiintyvän ollenkaan uusille Facebook-käyttäjille. Tämä todennäköisesti estää huijareita luomasta uusia tilejä ja myymästä väärennettyjä tuotteita pian sen jälkeen, kun aiemmat tilit on kielletty alustalta.
 • Se on piilotettu dynaamiseen valikkoon. Facebook-sovellusten pääkuvakevalikko on dynaaminen ja näyttää pikakuvakkeet eniten käyttämiisi Facebook-ominaisuuksiin. Jos menet jonkin aikaa käyttämättä Facebook Marketplacea, kuvake saattaa kadota. Napauta kolmen rivin kuvake päävalikossa nähdäksesi lisää Facebook-palveluita.
 • Facebook on peruuttanut pääsyn. Näin voi käydä, jos käytit Marketplacea tavalla, joka rikkoo sen käytäntöjä tai standardeja.

Kuinka saada Marketplace Facebookiin

Jos sinulla ei tällä hetkellä ole Facebook Marketplacea kirjautumisen jälkeen Facebookiin, voit yrittää saada sen näkyviin useita asioita.

 1. Kirjaudu ulos Facebook-verkkosivustolta tai -sovelluksesta ja kirjaudu sitten uudelleen.

 2. Poista Facebook-sovelluksen asennus ja asenna se uudelleen mobiililaitteellesi. Näin voit poistaa sovelluksia iOS: sta ja miten poistaa sovelluksia Android-laitteista.

 3. Vaihda kotimaa Facebook Marketplacen tukemaan maahan. Siirry Facebook-profiiliisi ja napsauta Noinja napsauta plus-merkki lisätä kaupunki tai Muokata muuttaa nykyistä kaupunkiasi.

 4. Käytä uutta Facebook-tiliä päivittäin, kommentoi viestejä ja lisää ystäviä. Kun Facebook havaitsee, että tilisi on todellinen eikä väärennös, joka on tehty tuotteiden myyntiin, Marketplace-toiminnot voidaan avata.

 5. Käy Facebook Marketplacen verkkosivustolla suoraan verkkoselaimella. Tämä voi olla hyvä varmuuskopiointivaihtoehto, jos linkki kieltäytyy näkymästä Facebookin pääsivustolla ja sovelluksissa.

En löydä Facebook Marketplace -sovellusta

Vaikka Facebook Localille ja Facebook Messengerille on erillisiä sovelluksia, Facebook Marketplace toimii täysin Facebookin pääsovelluksessa ja verkkosivustossa. Jos asennat sovelluksia uuteen puhelimeen tai tablet-laitteeseen, kaikki mitä tarvitset Facebook Marketplacen käyttämiseen, on tärkein Facebook-sovellus. Virallista Facebook Marketplacen Android-sovellusta ei ole ladattavissa, eikä sitä ole iOS-laitteille, kuten iPhone ja iPad. Jos olet aiemmin käyttänyt erillistä Facebook Marketplace -sovellusta, se oli todennäköisesti epävirallinen sovellus. Jotkut ihmiset haluavat käyttää kolmansien osapuolten Facebook Marketplace -sovelluksia, mutta niitä ei tarvita, ja niissä on usein vähemmän toimintoja kuin tärkeimmässä Facebook-sovelluksessa.