Skip to content

Miksi minun pitäisi päivittää Windows 10: ksi?

19 de heinäkuu de 2021

Joillekin PC-käyttäjille mikään ei voita Windows 7: tä tai Windows 8: ta, mikä saa heidät olemaan varovaisia ​​päivitettäessä Windows 10: een. Jos huomaat harkitsevasi päivitystä vai ei, sinun tulisi tietää, että Windows 10 yhdistää sekä Windows 7: n että 8: n ominaisuuksia. , joidenkin parannusten avulla käyttäjät pyysivät jatkuvasti. Windows 7: n tuki päättyy tammikuussa 2020. Jos käytät tällä hetkellä Windows 7: tä, on aika päivittää. Voit päivittää suoraan Windows 7: stä Windows 10: ksi sekä Windows 8: sta Windows 10: ksi.

Runsaasti uusia ominaisuuksia

Vaikka luettelossa on liian monta ominaisuutta, pidämme seuraavia tärkeimpinä tai erittäin tervetulleina:

 • Aloitusvalikko: PC-käyttäjät valittivat jatkuvasti Käynnistä-valikon menettämistä, kun he päivittivät Windows 8: ksi. Onneksi meille Käynnistä-valikko on palannut Windows 10: een. Se toimii kuten alkuperäinen versio, mutta siinä on myös Windows 8 -laatat helpon navigoinnin takaamiseksi.
 • Kasvojentunnistus ja biometriset tiedot: Nyt voit avata tietokoneesi lukituksen kasvojentunnistuksen tai sormenjäljen avulla Windows Hellon avulla.
 • Cortana tulee työpöydälle: Digitaalinen avustaja Cortana on nyt saatavana pöytätietokoneille, joissa on Windows 10.
 • Toimintakeskus: Windows 10 sisältää toimintakeskuksen, jossa kaikki ilmoituksesi voivat olla. Voit myös muuttaa asetuksia ja yhteysasetuksia tämän työkalun sisällä.
 • Jatkuu: Jos käytät kosketusnäyttölaitetta, Continuum auttaa sinua vaihtamaan työpöytätilan ja tablet-tilan välillä automaattisesti sen mukaan, onko näppäimistö liitetty.
 • Aloitusnäytön poistaminen: Kun käynnistät Windows 10: n, siirryt työpöydän näyttöön automaattisesti Windows 8: n aloitusnäytön sijaan.
 • Vaalea, Tumma ja Mukautetut-tilat: Voit mukauttaa Windows 10: n helposti määrityksiisi valitsemalla Valotila, Tumma tila tai Mukautettu tila.
 • Äänikirjoittaminen: Voit pyytää Windowsia kirjoittamaan kirjoittamasi tiedot yksinkertaisesti painamalla Windows-näppäintä + H.

Parempi turvallisuus ja nopeus

Windows 10 on parantanut tietoturvaa ja parantanut yleistä reagointikykyä.

Turvallisuus

Suojattu käynnistys -ominaisuuden käyttäminen kuten Windows 8: ssa, Windows 10 ottaa ominaisuuden ja tekee siitä vieläkin turvallisemman. Itse asiassa Windows 10: n Secure Boot -ominaisuus voidaan asettaa, jotta sitä ei voida ohittaa. Suojattu käynnistys estää haitallisten ohjelmistosovellusten tai luvattomien käyttöjärjestelmien latautumisen ensimmäisen käynnistysprosessin aikana. Windows 10: n mukana tulee myös Windows Hello, joka helpottaa laitteen turvallista avaamista, Device Guardia ja Microsoft Passportia.

Nopeus

Vaikka päivittäinen Windowsin käyttö on nopeampaa kuin joko Windows 7 tai Windows 8, nopea käynnistys -ominaisuus nopeuttaa laitteen ensimmäistä käynnistystä. Nopea käynnistys kutsutaan Windows 8: ssa, Nopea käynnistys estää Windowsia tarvitsemasta ytimen, ohjainten ja järjestelmän tilan lataamista, mikä säästää paljon aikaa.

Parempi selaus Microsoft Edgen avulla

Windows 10: ssä Microsoft on vaihtanut oletusselaimen Internet Explorerista Microsoft Edgeksi. Uusi selain tarjoaa modernisoidun ja paremmin organisoidun selauskokemuksen, jolla on laaja valikoima ominaisuuksia, mukaan lukien, mutta ei rajoitu niihin:

 • Yhden napsautuksen lomakkeen täyttö: Edgen avulla voit täyttää lomakkeet yhdellä napsautuksella, joka on täydellinen verkkokaupoissa.
 • Lukunäkymä: Helppoa tarkennusta varten siirry lukunäkymään, jotta selaaminen olisi entistä puhtaampaa, yksinkertaisempaa ja selkeämpää.
 • PDF- ja eBook-korotukset: Voit helposti tehdä muistiinpanoja tai korostaa kohtia Edgen sisällä.
 • Saumaton puhelin työpöydälle: Jos selaat mobiililaitteellasi, voit jatkaa selaamista saumattomasti yhdellä napautuksella työpöydällesi.
 • Verkkosivuston kiinnittäminen: Voit kiinnittää usein käyttämäsi verkkosivustot (ajatella Facebookia tai eBayä) suoraan tehtäväpalkkiin Edgestä.
 • Helppo välilehtien katselu: Onko yhdellä verkkosivustolla avoinna useita välilehtiä? Unohda käydä läpi kaikki löytääksesi etsimäsi. Voit helposti nähdä kaikkien avoimien välilehtien täydelliset esikatselut yhdellä napsautuksella.
 • Mukautettu aloitussivu: Voit helposti mukauttaa Edge Start -sivusi uutisilla, jotka haluat nähdä valitsemalla haluamasi kategoriat.

Ihmisille, jotka käyttävät kannettavaa tietokonetta, Microsoft Edgen tulisi olla helpompaa laitteen akun käyttöiän suhteen.

Kehitetty Gamer mielessä

Windows 10: n mukana tulee Game Bar, työkalu, jonka avulla voit tallentaa näytön ja lähettää pelisession. Voit myös käyttää tätä työkalua keskustellaksesi muiden pelaajien kanssa, kun pelaat ja muutat äänenvoimakkuutta tai muita ääni-asetuksia yhdessä paikassa. Windows 10 sisältää Xbox-sovelluksen, joka integroituu helposti käyttöjärjestelmään. Se seuraa helposti pelin sisäisiä saavutuksiasi ja antaa sinun suoratoistaa tietokoneellasi olevia pelejä suoraan Xboxilta saumattomaan pelaamiseen. Tietokoneesi päivittämiseksi sinun on ostettava uusi tietokone, johon sisältyy Windows 10, tai päivitettävä nykyinen tietokoneesi käymällä Microsoftissa verkossa.