Skip to content

Miksi Netflix haluaa sinun pitää tauon

19 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Netflix testaa ominaisuutta, jonka avulla tilaajat voivat asettaa ajastimen katselujaksolleen.
  • Katseluaika pidentää laitteiden akunkestoa ja antaa aivojesi levätä, tarkkailijat sanovat.
  • Kun pandemiasta on kulunut niin paljon aikaa kotona kuluneen vuoden aikana, näyttöaika on lisääntynyt monille aikuisille.
Netflix testaa uutta ominaisuutta, jonka avulla tilaajat voivat asettaa ajastimen katselujaksolleen. Asiantuntijoiden mukaan on hyvä idea antaa aivoille tauko binge-katselusta. Uusi ominaisuus – käytettävissä vain tietyissä Android-laitteissa ja rajoitettu tällä hetkellä vain aikuisille tarkoitettuihin profiileihin – antaa sinun valita neljä asetusta: 15 minuuttia, 30 minuuttia, 45 minuuttia tai esityksen loppu. Sovellus pysähtyy ajastimen lopussa; tarkkailijoiden mukaan katseluaika pidentää laitteiden akunkestoa ja antaa aivojesi levätä. ”Jos ihmiset haluavat rajoittaa suoratoistoaikaa, ajastimet ovat erittäin arvokkaita”, sanoi Fordhamin yliopiston viestinnän ja mediatutkimuksen professori Paul Levinson sähköpostihaastattelussa. ”Jos suoratoistettava TV-sarja on hyvä, siitä on vaikea kääntyä pois ja tehdä jotain muuta. Liian suuri mediankulutus voi jättää liian vähän aikaa työhön, askareisiin ja muuhun välttämättömään toimintaan.”

Pandemia Binge-Watching

Kun pandemian vuoksi kotona on ollut niin paljon aikaa kuluneen vuoden aikana, näytön aika on kasvanut monille aikuisille, Meghan Marcum, mielenterveyskeskuksen A Mission for Michael pääpsykologi, kertoi sähköpostihaastattelussa. ”Jos uudesta normaalista tulee rutiini, se voi tarkoittaa vähemmän aikaa vuorovaikutuksessa ystävien ja perheen kanssa”, hän lisäsi. ”Liian suuri mediankulutus voi jättää liian vähän aikaa työhön, askareisiin ja muihin välttämättömiin toimintoihin.” Näytön katsominen pitkään voi aiheuttaa silmien rasitusta, unihäiriöitä ja vaikeuksia keskittyä, Marcum sanoi. Se voi myös lisätä liikalihavuuden riskiä, ​​kognitiivisten kykyjen menetystä ja ongelmia seurustellessaan muiden kanssa. ”Liian paljon aikaa poissa todellisuudesta voi myös aiheuttaa vääristyneitä käsityksiä todellisuudesta tai johtaa joihinkin katsojiin herkistymättömyyteen väkivallalle ja muulle traumalle”, Marcum sanoi. ”Näitä ongelmia esiintyy yleensä vähitellen ajan myötä, [and] näyttöajan rajoittaminen voi olla ennakoiva askel torjua joitain näistä mahdollisista huolenaiheista. ”

nainen käyttää tablettiaan sängyssä yöllä

Marcum suosittelee käyttämään sovelluksia, jotka seuraavat katseluaikaa, mukaan lukien vapaus, näyttöaika ja illallinen, mutta kaikki asiantuntijat eivät sano, että tarvitset sovellusta. Levinsonin mukaan ihmisen aivot ovat ”edelleen paras laite suoratoiston seuraamiseen”.

Voiko Netflix olla riippuvuutta aiheuttava?

Vaikka Netflix voi auttaa ajan kuluttamisessa, Will Mal Median mediayhtiön toimitusjohtaja Will Malnati uskoo, että liian suuri nyrkkeily voi aiheuttaa riippuvuutta. ”Mitä enemmän sisällytät Netflixin elämääsi, sitä enemmän janosi sitä kohtaan kasvaa”, hän sanoi sähköpostihaastattelussa. ”Huomaan, että Netflixillä se on melkein kaikki kuluttava; kun katsot sitä, se on yleensä kaikki mitä teet.” ”Jos uudesta normaalista tulee rutiini, se voi tarkoittaa vähemmän aikaa vuorovaikutuksessa ystävien ja perheen kanssa.” Muut mediamuodot eivät ole yhtä häiritseviä, Malnati kertoi, kuinka ihmiset kuuntelevat podcasteja suorittaessaan muita toimintoja, kuten liikuntaa, askareita tai matkustamista. ”Se voi lisätä tasapainoa elämästäsi, eikä ottaa sitä pois”, hän sanoi. ”Voit ajatella podcasteja sellaisena, jota itse asiassa” kulutat ”, mutta se ei vaadi melkein yhtä paljon huomiota.”

Käyttäjien tulisi etsiä vaihtoehtoja Netflixin kaltaisten viihdepalvelujen liialliselle kulutukselle, sanoi Malnati, joka on myös podcast-tuottaja. ”Luulen, että suurin osa kuluttajista virittyy Netflixiin viihteen vuoksi, ja usein on vaikea tulla älykkäämmäksi tai tuntua siltä, ​​että olisit saanut tietoa”, hän sanoi. ”Podcast-tilan hienoa on, että se kasvaa niin nopeasti – on niin monia vaihtoehtoja, keneltä ja mistä haluat saada tietosi – näin ei ollut edes muutama vuosi sitten.” Kuten joku, joka viettää liikaa aikaa Netflixissä, kokeilen uutta aikarajaominaisuutta heti, kun se otetaan käyttöön laitteilleni. Palvelussa käytettävissä oleva suuri määrä jaksoja on vakavasti vähentänyt tuottavuuttani. Lyhennän katseluaikani heti, kun olen lopettanut katselun Suuri brittiläinen leivonta-show. Yksi kausi alas, vain seitsemän vielä jäljellä.