Skip to content

Miksi Netflix uudistti mobiiliaudion

19 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Netflix’s on lisännyt studiolaatuisen äänen Android-sovellukseensa.
  • Elokuvia ja TV-ohjelmia on helpompi kuunnella meluisissa ympäristöissä.
  • Mobiilin suoratoisto on radikaalin uusi tekniikka.
Elokuvien kanssa loistava video on mukavaa, mutta hyvä ääni on välttämätöntä. Estävä video, jossa on selkeä ääni, on katsottavissa, mutta koskematonta HD-videota, jolla on häiriö, vaimennettu puhe, on mahdotonta kestää. Netflix päivitti äskettäin Android-sovelluksensa äänen ”studiolaatuiseksi” ja muokkaa äänikoodekkeja, jotka helpottavat kuulemista meluisissa ympäristöissä ja estävät asiat menemästä huonosti, kun matkapuhelinyhteytesi heikkenee. Millaisen äänikokemuksen saamme tämän mielessä muista suoratoistopalveluista? ”Dolby Atmos on uskomaton koodekki. Netflixillä on jonkin verran sisältöä, mutta sinun on oltava mukana Ultra HD -suunnitelmassa ja etsiä sitä. Se on myös laitekohtainen”, yhteistyötekniikan asiantuntija Samuel Cordery kertoi Lifewirelle Twitterin kautta. ”Disney + sisältää jonkin verran Atmos-sisältöä, samoin kuin Amazon Prime ja Apple TV, mutta sinun on tarkistettava kirjastot ja etsittävä logo.”

Kirje Keitto

Netflixin Android-päivitys lisää ”Laajennetun HE-AAC: n ja MPEG-D DRC: n (xHE-AAC).” Näyttää siltä, ​​että tämä tähtää kokonaan mobiilikokemuksen parantamiseen ”parantamalla ymmärrettävyyttä meluisissa ympäristöissä” ja sopeutumalla muuttuviin solukkoyhteyksiin. Tämä tulee Netflixin mukaan olemaan ”Sonic-ilo jäsenille, jotka suoratoistavat näillä laitteilla”. Yksi merkittävä osa uutta koodekkia on äänenvoimakkuuden hallinta, joka tasoittaa asioita kuuntelun helpottamiseksi. Esimerkiksi toimintaelokuva-valintaikkuna korostuu, joten sinun ei tarvitse kiertää äänenvoimakkuutta kuullaksesi sen. Räjähdysten äänenvoimakkuus on sitten lähempänä valintaikkunaa. Se on eräänlainen äänen pakkaus, vain (toivottavasti) tehty tavalla, joka ei kuulosta keinotekoiselta eikä salli hiljaisten taustaäänien hiipiä vähitellen myrskyisiksi, kuten saatat kokea huonosti repäisevissä elokuvissa. ”Sen sijaan, että yrittäisivät taistella äänenlaadusta, Apple ja Netflix räätälöivät sen sopivaksi paremmin matkapuhelimeen.” Erinomaisessa teknisessä blogiviestissä Netflix-ääniinsinöörit Phill Williams ja Vijay Gondi sanovat, että tämä voi jopa tehdä dialogista kuultavan älypuhelinkaiuttimien kautta meluisissa ympäristöissä. Joten nuo lapset, jotka katsovat elokuvia aamulla metromatkalla, ovat tulossa vieläkin ärsyttävämmiksi.

Muu

Musiikin suoratoistopalvelut usein mainostavat äänenlaatua, ja Tidal jopa perustaa syynsä olla erittäin tarkalle suoratoistolle. Televisio- ja elokuvien suoratoistopalvelut saattavat aiheuttaa melua aina, kun ne päivitetään 4K-videoihin, mutta äänen suhteen ne pysyvät hiljaisina. Viime vuonna Yamahan Ted Goslin tutki erilaisten suoratoistopalvelujen ääni- ja videolaatua, ja jos ei muuta, löysi kuinka nopeasti tämä segmentti liikkuu. Helmikuussa 2020 kaikki neljä Goslinin testattua palvelua: Netflix, Hulu, Amazon ja HBO tarjosivat 5.1-kanavaisen tilaäänen. Näistä Amazon ja Netflix käyttivät Dolby Atmos -ääniä, kun taas Hulu ja HBO käyttivät Dolby Digital Plus -äänenpakkausjärjestelmää.

Joku, joka katselee elokuvia älypuhelimella lentokentällä kuulokkeita käyttäessään.

Se tulee vielä hämmentävämmäksi. Dolby Atmos on tilaäänitekniikka, joka voi sijoittaa äänen 3D-tilaan lisäämällä suuntauskanaville korkeutta tavallisessa tilaäänessä. Löydät sen elokuvateattereista ja kotiteatterilaitteista, mutta kotiversio ei ole sama. Se on riisuttu, vaikka se jakaa saman nimen. Onneksi yritykset, kuten Netflix ja Apple, helpottavat asioiden ymmärtämistä.

Erityinen ääni

Netflix ilmoitti juuri, että sillä on nyt yli 200 miljoonaa tilaajaa. 2020 oli loistava videoiden suoratoistovuosi kotona pysymisen pandemian ansiosta. Mutta se työntää edelleen kovasti mobiililaitteisiin. Tämä uusi äänimuoto on yksi mobiilikeskeinen siirto. Toinen on halvempien, vain mobiililaitteille tarkoitettujen suunnitelmien lisääminen Afrikassa. Sillä välin Apple on kyse mobiililaitteista. Sen äänitekniikka koskee melkein kokonaan sen mobiililaitteita, ja koska se valmistaa laitteistot ja ohjelmistot kaikille, ne voidaan integroida toisinaan hämmästyttävässä määrin. Spatiaalinen ääni on yksi tällainen temppu, jota kukaan muu on vaikea seurata. Spatiaalinen ääni ei paranna elokuvien ja TV-ohjelmien äänenlaatua. Sen avulla se kuulostaa siltä, ​​että ääni tulee iPhonesta tai iPadista, vaikka liikkuisitkin.

Neljä ystävää katsomassa elokuvaa älypuhelimella istuu ulkona betoniportailla.

Kuvittele, että katsot elokuvaa televisiosta. Kun käännät päätä vasemmalle, television kaiuttimen ääni osuu nyt oikeaan korvaan, koska TV on nyt pään oikealla puolella. Tee sama asia kuulokkeilla, ja ääni liikkuu kanssa kuulokkeet. Mutta ei tilaäänellä. Ei ole väliä missä liikut huoneessa, ääni näyttää tulevan iPhonesta tai iPadista. Tämä temppu ulottuu myös melko mukaansatempaavaan surround-ääniin. Joten sen sijaan, että yrittäisivät taistella äänensä laadusta, Apple ja Netflix räätälöivät sen sopivammaksi matkapuhelimeen. Kuten näiden yritysten hahmoille sopii, Netflixin tarjous on käytännöllinen ja käytännöllinen, kun taas Applen tarjous on häikäisevä ja melko siisti. Lisäksi se on jo ratkaissut meluisan taustaäänen ongelman 250 dollaria melua vaimentavalla AirPods Prolla. Kummassakin tapauksessa matkapuhelinten suoratoisto on kuitenkin tulossa melko hyvältä.