Skip to content

Miksi on tärkeää puhua 6G: stä nyt

11 de heinäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Apple, Google ja muut johtavat teknologiayritykset tutkivat jo 6G: tä.
  • 6G ei ole saatavilla kuluttajatasolla ainakin kymmenen vuoden ajan.
  • 6G rakentaa tulevaisuuden 5G-iteraatioiden perustaman perustan.
Kun todellinen 5G on vihdoin saatavilla useammille ihmisille, jotkut saattavat ajatella, että on liian aikaista puhua 6G: stä, mutta asiantuntijat eivät ole samaa mieltä. Yritykset, kuten Apple, ovat vasta alkaneet ajaa todellisena pidettyä 5G: tä, tietoverkon seuraavaa kehitystä, julkaisemalla laitteita, kuten iPhone 12. Huolimatta joistakin puhelinyhtiöistä, kuten AT&T ja T-Mobile, työntävät 5G: tä useiden vuosien ajan , tämä on ensimmäinen kerta, kun asiantuntijat kutsuvat totta 5G: n markkinoille. Tämän uutisen ohella on tullut esiin raportteja Applen, Googlen ja muiden suurten teknologiayritysten liittymisestä 6G-tutkimukseen, mutta kun 5G on vasta alkanut nähdä laajempaa käyttöönottoa, saattaa tuntua siltä, ​​että säätiötä ei ole kivitetty. Mutta näin ei ole. ”Luulen, että 5G on kiihtynyt”, sanoi Zoomin kautta Matrixx Softwaren teknologiajohtaja ja 30-vuotias telekommunikaatioteollisuuden veteraani Marc Price. ”Tänä aikana tunnustetaan digitaalisen merkitys, joten mielestäni näemme, että operaattorit ovat entistä aggressiivisempia aikatauluihinsa.”

Vahvan säätiön rakentaminen

Pricein mukaan 3GPP: n 5G: lle asettamat standardit, aloite, joka loi standardit, joita maailma on noudattanut 4G: lle ja 3G: lle aiemmin, täyttyivät siinä, mitä ryhmä kutsuu julkaisuksi 15. Nämä julkaisut ovat periaatteessa tekniikan toteutuksia, jotka ovat lisääntynyt vuosien varrella, kun työ 1G: n, 2G: n, 3G: n ja 4G: n kanssa on jatkunut. Price sanoi, että olemme nyt saavuttaneet julkaisun 16, johon Apple ja muut laitevalmistajat tähtäävät uusilla laitteilla. Seuraava julkaisu, Release 17, on vielä kesken, ja sen valmistuminen voi kestää vielä kaksi vuotta enemmän. ”5G: n odotetaan olevan tekniikan kymmenen vuoden elinaika, jos se on edellisten sukupolvien kaltaista”, Price kertoi puhelumme kertaamalla, miten 3GPP-aloite lähestyy verkkotekniikkaa.

Verkkosivustonsa mukaan TeliaSonera oli ensimmäinen teleyritys, joka työntää 4G: tä kaupallisesti takaisin joulukuussa 2009. Muut verkot seurasivat pian sen jälkeen, mutta 10 vuoden ikkuna ensimmäisen verkkojulkaisun ja 3GPP: n julkaisun 16 – 5G-version, jonka kanssa Apple ja muut yritykset työskentelevät, saapumisen välillä osui samaan aikaan. Tämä tarkoittaa, että voi kestää vuoteen 2030, ennen kuin todella nähdään mitään merkittävää puhetta itse 6G: stä, ainakin markkinoinnin ulkopuolelta. Koska 6G: n odotetaan rakentavan 5G: n parannuksia, ei ole epätavallista nähdä yritysten jo kaivavan sitä.

5G on säätiö 6G: lle

”6G on jännittävä. Luulen, että se perustuu 5G: n kanssa käyttöön otettavaan lupaukseen.” Zoom-puhelussa ilmoitettu hinta. Tämä lupaus on Pricein mukaan yksi enemmän liitettävyydestä. Kun 3G ja 4G keskittyivät lisäämään laajakaistadataa käyttäjille ja optimoimaan tiedonsiirtonopeudet ja kaistanleveyden, 5G ja 6G on suunniteltu tarjoamaan yhdistetty yhteyskokemus, joka ei ole tukossa raskaan liikenteen tai laitekuormituksen takia. Pohjimmiltaan 5G: n ja sitten 6G: n avulla useampia käyttäjiä ja laitteita voitaisiin yhdistää samoille alueille hidastamatta verkkosignaalia ja nopeuksia. Tämä puolestaan ​​antaisi maailmalle mahdollisuuden omaksua läheisempi tulevaisuus, jossa laitteita, kuten lisätyn todellisuuden lasit ja jopa kaupalliset verkkojärjestelmät, on helpompi työskennellä.

Vaikka 6G voi olla kaukana, Price ei usko, että se on sukupolven hyppy, jonka maailma saa 5G: llä. ”[I expect] 6G on 5G: n kehitys, samalla tavalla kuin 4G oli 3G: n ja 2G: n 1G: n kehitys. Se hyödyntää 5G: n suuria muutoksia, ”Price sanoi.” Se on kuin verkon siirtäminen yhden koon kaikille optimoivista tavuista – juuri siitä 3G ja 4G olivat – hajautettuun verkkoon. Se on paljon erilaisia ​​asioita monille ihmisille. Tämän tyyppinen pilviverkko, joka on uusi 5G: lle, tulee olemaan myös perusta 6G: lle. ”Price uskoo, että 6G tulee olemaan esineiden internet ja että se hyödyntää samantyyppisiä etuja, joita on tulossa kypsempi 5G-verkko. Juuri tämä riippuvuus 5G: n edistymisestä tekee näennäisen varhaisesta 6G-tutkimuksesta niin tärkeän verkkotekniikan tulevaisuuden kannalta.