Skip to content

Miksi on turvallista jättää huomiotta Wi-Fi 6 (toistaiseksi)

11 de heinäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Wi-Fi 6 on suunniteltu toimimaan erinomaisesti, kun verkossa on paljon ja paljon laitteita.
  • Useimmat uudet puhelimet ja tietokoneet sisältävät sen.
  • Et näe suuria etuja, ennen kuin suurin osa laitteistasi tukee Wi-Fi 6: ta, ja siihen mennessä Wi-Fi 6E voi olla valmis.
Wi-Fi 6 on tulossa, ja se on hieno, jos laitteesi tukevat sitä. Ja jos ei? D-linkissä on dongle, joka lisää Wi-Fi 6: n kannettavaan tietokoneeseen, ikään kuin se olisi 20 vuotta sitten. Mutta useimmille meistä on parasta odottaa vain maailman saavuttamista. Wi-Fi 6 on uusin Wi-Fi-protokolla, ja se on optimoitu yhdistämään paljon laitteita ja sivuuttamaan naapureiden Wi-Fi-paketit. Tämän sekä lisääntyneen kaistanleveyden pitäisi tehdä yhteyksistäsi johdonmukaisempia, nopeampia ja parempia. Se on hieno, mutta seuraava Wi-Fi-versio, 6E, lisää tukea ylimääräisille radiotaajuuksille ja on vieläkin parempi. ”[Wi-Fi 6] tuntuu minulta hieman Band-Aid-ratkaisulta, lyhytaikaiselta ratkaisulta ”, teknologiakirjailija Andrew Liszewski kertoi Lifewirelle Twitterin kautta.” 6E näyttää siltä, ​​että on mukavaa olla viisi vuotta ulkona, kun hanat, leivänpaahtimet, tehosekoittimet, polttimot , ja upotinsekoittimet taistelevat 8K-televisioiden kanssa yksityisen kaistanleveyden puolesta verkossa. ”

Onko Wi-Fi 6 nopeampi?

Kyllä se on. Wi-Fi 6: n nopeus on jopa 9,6 Gbps, verrattuna Wi-Fi 5: n 3,5 Gbps: iin. Mutta se ei ole koko tarina. Se ei ole edes tärkein osa. Sen sijaan se käsittelee ruuhkia. Siitä lähtien, kun otimme ensimmäisen kerran käyttöön Wi-Fin kodeissamme, liitimme vain muutaman tietokoneen ja ehkä tulostimen. Sitten saimme älypuhelimet. Ota nyt hetki laskeaksesi kaiken, mikä on kiinni. Televisio

Pakettien toimitus

”Wi-Fi 6 rakennettiin alun perin vastauksena kasvavaan laitteiden määrään maailmassa”, TP-Linkin tietosivu kertoo. ”Jos omistat VR-laitteen, useita älykkäitä kodin laitteita tai sinulla on yksinkertaisesti suuri määrä laitteita kotitaloudessasi, Wi-Fi 6 -reititin voi olla vain paras Wi-Fi-reititin sinulle.” Harvalla meistä on tai aiot ostaa virtuaalitodellisuuslaitteen, mutta asia on selvä: Verkkojamme ei ole optimoitu niin monelle laitteelle. Wi-Fi-yhteyden avulla reitittimet voivat olla yhteydessä useampaan laitteeseen kerralla. Reitittimet voivat myös lähettää enemmän tietoja kerralla ja lähettää tietoja useille laitteille jokaisen ”paketin” kanssa.

Moniväristen pallojen abstrakti verkko - värillisten datapakettien käsitteellinen kuva.

Myös siisti on nimeltään BSS (Base Service Station) Color. Pohjimmiltaan tämä merkitsee kaiken naapureidesi liikenteen ”värillä”, jotta reititin voi jättää ne huomiotta. Kuvittele, että yrität kuunnella podcastia, kun naapurisi vie teknojuhlat naapuriin. Jos korvissasi olisi BSS Color, voit maagisesti jättää huomiotta kaiken melun. Wi-Fi 6 on täysin taaksepäin yhteensopiva – voit liittää Wi-Fi 5 -laitteesi, ei hätää.

Onko laitteesi Wi-Fi 6 -yhteensopiva?

Sekä iPhonet 11 että 12 tukevat Wi-Fi 6: ta, samoin kuin monet Samsungin uusimmat mallit. Näet lyhyen luettelon täältä, mutta jos haluat tarkistaa itsesi, tutustu puhelimesi / tietokoneen / tablet-laitteen teknisiin tietoihin. Wi-Fi-osio näyttää tältä Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac / ax. ”Kirves” päässä on mitä etsit. Se tarkoittaa Wi-Fi 6. Applen M1-Macit tukevat myös 802.11 a / b / g / n / ac / ax -laitetta.

Päivityksen arvoinen?

Verkon päivittämisessä ei ole oikeastaan ​​paljon järkeä, ellet tiedä, että sinulla on erityisiä tarpeita. Wi-Fi 6 tulee lopulta kaikkiin laitteisiisi, ja kun seuraavan kerran vaihdat reitittimen, varmista, että sillä on se. Ja seuraavalla puhelimellasi ja tietokoneellasi on melkein varmasti se. Mutta entä kaikki älykkäät kodin varusteet, kaiuttimet, televisio, hehkulamput ja niin edelleen?

Viiden hengen perhe käyttää tekniikan laitteita olohuoneessa.

”Älä odota, että vanha kannettava tietokoneesi tai älytelevisiosi saa äkillisen suorituskyvyn harppauksen”, kirjoittaa Nicholas De Leon Kuluttajaraportit. ”Tämä johtuu siitä, että vaikka laite pystyy muodostamaan yhteyden verkkoon, se ei välttämättä toimi nopeammin eikä sillä ole pidempää kantamaa.” Lisää siihen Wi-Fi 6E: n haamu, jolla on kaikki nämä edut ja joka voi toimia myös 6 GHz: n taajuudella nykyisen Wi-Fi: n 2,4 GHz: n ja 5 GHz: n radiotaajuuksien lisäksi. Tämä avaa ylimääräisen kaistanleveyden, kaistanleveyden, jonka vain muut 6E-laitteet jakavat. Joten, Wi-Fi 6 ei vielä auta sinua pitkään aikaan. Tämä tarkoittaa myös, että et todennäköisesti tarvitse D-Link-sovitinta tämän viestin yläosassa. Jos sinä tehdä kokeile liittää jotain kannettavaan tietokoneeseen verkkoyhteyden nopeuttamiseksi, kokeile Ethernet-kaapelia.