Skip to content

Miksi pelaan Harry Potter mobiilipeliä vuodesta 2018

20 de maaliskuu de 2021

Olen pyrkinyt kovasti muistikaistalla hyvien ystävieni Hagridin, professori McGalagallin ja Kalkaroksen kanssa.

Okei, ei tosielämässä, mutta olen pelannut Jam City’s Harry Potter: Tylypahkan mysteeri kahden viime viikon ajan. Sijoitin äskettäin toisen sukupolven 11 tuuman iPad Proon ja ennen sen ostamista tiesin, että haluaisin ladata joitain pelejä. Innokkaana Harry Potter -fanaatikkona ajattelin, että tämä seikkailupeli voisi olla hyvä ensimmäinen lataus uudelle laitteelleni.

On olemassa muutamia toimintoja ja muotoilumuutoksia, jotka olisivat voineet parantaa tätä pelikokemusta, mutta silti sillä oli mukava historiallinen kosketus erilaisiin haasteisiin, jotka testasivat trivia-kykyäsi muistaa loitsut, lauseet ja juoma suositusta franchising-ohjelmasta.

”Siellä on paljon Harry Potter -mobiilisovelluksia, mutta harvat niistä eivät sieppaa seikkailunäkökohtia riittävästi.”

Katso, päätin pelata tätä vanhaa, vuoden 2018 peliä, koska sillä on yksi korkein luokitus Apple App Storessa Harry Potter pelejä, joilla on 4,7 viidestä tähdestä noin 909 000 luokituksesta. Toiseksi halusin pelata seikkailupeliä pitkäikäisyydellä ja Tylypahkan mysteeri on sijalla 28 App Storen seikkailutaulukossa. Niitä on paljon Harry Potter mobiilisovellukset, mutta harvat niistä eivät sieppaa seikkailunäkökohtia riittävästi. Muut pelit, joita törmäsin, olivat pääasiassa vain Harry Potter teemalla palapeli ja vastaavat jalokivipelit. Ick.

Joten rehellisesti, miksi et tartu peliin, jolla on suurin mahdollisuus rakastaa sitä?

Kelaa minut sisään

Pystyin suunnittelemaan oman pelihahmoni! Vaikka olen eräänlainen surullinen, en voinut valita matalaa surisevaa hiusleikkausta kuin omani, koska valitsin naishahmon, menin sen sijaan lyhyellä jäähiuksisella pixie-leikkauksella. Useimmissa peleissä, joita olen pelannut, olen saanut täydelliset maskuliiniset ja naiselliset ominaisuudet riippumatta valitsemani pelaajan sukupuolesta. Jam City kaipasi ehdottomasti tämän osallisuutta.

Joko niin, tapaathan tyylikäs ja nokkela Wynter Stargaze. Tämä nimi tuli minulle täysin, kun olin suunnitellut hänet, se oli kuin sen oli tarkoitus olla.

Kun aloitin pelin, sain alkukohtauksen, joka oli täynnä klassisten hahmojen musiikkia ja cameoja (hyödyllinen, koska en ole nähnyt elokuvia jonkin aikaa). Sain jopa hyväksymiskirjeen Tylypahkaan. Sen jälkeen nautin matkasta Diagon Alleylle hakemaan sauvani ja tapaamaan ensimmäisen ystäväni Rowanin.

Sieltä peli eteni melko sujuvasti, eikä tyypilliset mainokset keskeyttäneet sitä muutaman minuutin välein. Minut lajiteltiin Ravenclawiin, joka on talo, jonka halusin. Kuten tavallisissa seikkailupeleissä, saat kattavan kuvan palkkioista, huoneista ja muista asioista, jotka voit avata liikkuessasi tasoilla. Vaikka se on yksinkertainen, Tylypahkan kampuksen suunnittelu tehtiin hyvin, suuresta salista kviddiittistadionille ja Charms-luokkaan. Voin kertoa, että pelin suunnittelijat ovat todella saaneet inspiraation elokuvista samalla, kun lisäät henkilökohtaisen kosketuksen.

Suosikkini pelissä on se, että pystyn ystävystymään ja keskustelemaan saadakseni heidän luottamuksensa. Saan valita useista vuoropuheluvaihtoehdoista, ja lopulta mitä enemmän luottamusta rakenen ystävien kanssa, sitä läheisempi olen heidän kanssaan ottamaan tehtäviä kanssani. Muista seikkailupeleistä, joita olen pelannut (enimmäkseen paljon Haudan ryöstäjä PS4: lläni) En pääse rakentamaan tällaisia ​​suhteita, vaikka ristin usein polkuja ihmisten kanssa.

Missä peli putosi lyhyeksi

Peli on täynnä paljon vuoropuhelua, mutta alkukohtauksen ulkopuolella ei ole paljon ääntä … Löysin sen hyvin outoa. Sinun on luettava vuoropuhelu ja tyydyttävä joillekin ilmeille ja muutamalle pienelle äänelle, kuten murinalle ja naurulle.

Pelattavuus perustuu energiapalkkiin, kuten valitettavasti monet aikakauden pelit. Aloitin 25 energiayksiköllä, jota olen käyttänyt, ja olen sittemmin työskennellyt jopa 27: een asti (energiapalkki kasvaa saavuttaessani korkeammat tasot). Tätä peliä on kuitenkin vaikea pelata yli 10-15 minuuttia kerrallaan, koska kun energiani loppuu, en voi edetä ennen kuin latautun, mikä tapahtuu ajan myötä (ellet halua maksaa enemmän, tietysti). Yhden energian lataaminen kestää 4 minuuttia, joten täyteen latautuminen vie nyt lähes kaksi tuntia.

”On olemassa muutamia toimintoja ja muotoilumuutoksia, jotka olisivat voineet parantaa tätä pelikokemusta.”

Tämä on enimmäkseen valitettavaa, koska peli asettaa myös rajoituksia kaikille tehtäville. Joskus saan kolme tuntia juoda juomaa, ja jos en pysty tekemään sitä vain yhdellä energiapalkilla, minun on odotettava ja seurattava peliä tarkkaan. Joskus nämä aikarajoitukset ovat törkeämpiä, kuten tämä 12 tunnin odotus ruokkimaan Niffleriä uudelleen.

Tämä on ehdottomasti peli, josta haluat saada ilmoituksia, koska hälytys lähetetään, kun sinulla on tarpeeksi energiaa tehtävän suorittamiseen.

Tärkein asia, joka saa minut eroon tästä pelistä, on tapa, jolla sinun on suoritettava hurmaa ja juoma-luokan tehtävät. Uuden taiton hankkimiseksi sinun on ansaittava viisi tähteä ja ansaitset nämä tähdet suorittamalla lyhyitä tehtäviä, kuten lukemalla taulua, harjoittelemalla tiettyjä liikkeitä tai keskustelemalla oppimisen sisällöstä luokkatovereiden kanssa.

Mutta kummallista kyllä, et itse tee näitä asioita, vaan napsautat niitä läpi. Esimerkiksi, jos tehtävänä on keskustella luokkatoverin kanssa ja se on neljän pisteen arvoinen tähtiä kohti, napautan vain luokkatoveria neljä kertaa ja suoritan tehtävän sen sijaan, että puhuisin itse henkilön kanssa. Jokainen napautus vie myös yhden energiapisteen, joten sinun on todella löydettävä oikea yhdistelmä tehtäviä, jotta voit ansaita viisi tähteä ja hankkia uusia taitoja.

”Tämä on ehdottomasti peli, josta haluat saada ilmoituksia …”

Tietysti tapa ohittaa kaikki nämä esteet on kuluttaa rahaa. Voit ostaa melkein mitä tahansa pelistä, mitä voit ansaita, energiasta kolikoihin ja timanteihin. Olen todellinen Harry Potter Stan, mutta kieltäydyn käyttämästä rahaa etenemiseen tässä pelissä. Tämä peli on 100% mahdollista voittaa rahaa käyttämättä, mutta pelin suunnittelussa voi kestää huomattavasti kauan.

Huolimatta tämän pelin virheistä (ja niitä on paljon), jatkan pelaamista Tylypahkan mysteeri vain siksi, että olen liian sitoutunut pelin loppuun saattamiseen, ja ehkä pidän sormeni ristissä aikarajoitusten uudistamiseksi. Olen lähinnä kiinnostunut selvittämään, mitä tapahtui Tylypahkasta karkotetun veljeni kanssa. Voi, vietän myös paljon aikaa kaksintaisteluhuoneessa, joten voin olla valmis vain siinä tapauksessa, että ”se, jota ei saa nimetä”, päättää käydä minulle vierailulla. Toki, se on vanha peli, mutta se on silti saanut minut lumoihin.