Skip to content

Miksi PS5: n vain online-julkaisupäivän suunnitelmat ovat hyvä asia

20 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Vain verkossa olevat PS5-julkaisupäivän tilaukset todennäköisesti poistavat pitkät jonot, joita uudet konsolijulkaisut yleensä näkevät.
  • Myymälätilausten poistaminen osoittaa, että Sony suhtautuu Covid-19-pandemiaan vakavasti.
  • Vaikka fanit eivät ole tyytyväisiä, asiantuntijat uskovat, että vain verkkomuutos on paras liike, jonka Sony voi tehdä juuri nyt.
Sonyn suunnitelmat PlayStation 5: n julkaisupäivän tilauksista vain verkossa ovat aiheuttaneet melkoisen kauhua yhteisössä, mutta asiantuntijat uskovat, että se on paras tapa minimoida Covid-19: n leviäminen. Sony ilmoitti äskettäin suunnitelmistaan ​​tarjota vain verkossa käynnistettäviä julkaisupäivämääriä odotetuille PlayStation 5: lle PlayStation-blogin viestissä. Ilmoitus aiheutti heti kommenteissa melko vähän vastahyökkäyksiä, ja jotkut fanit jopa ottivat Twitteriin jakamaan inhoa ​​päätöksestä. @ Mfant13: n kaltaiset Twitter-käyttäjät vastasivat julkaisupäivän suunnitelmia koskevaan alkuperäiseen twiittiin huolestuneisuudesta saatavuudesta.

”Aiemmin PlayStation-fanit, jotka haluavat napata konsolin uusimman iteroinnin julkaisupäivänä, ovat leiriytyneet tuhansien kauppiaiden ulkopuolelle”, Dr.Jeff Toll, COVID-19: n asiantuntija, kirjoitti meille sähköpostitse.

Erilaiset mielipiteet

Toll viittasi artikkeliin Market Watch yksityiskohtaisesti pitkät linjat, jotka näimme vuonna 2013, kun PlayStation 4 julkaistiin, mitä hän uskoo olisimme nähneet uudestaan ​​PS5: n kanssa. Pitkät henkilökohtaiset linjat eivät vastaa sosiaalista etäisyyttä. Kaikki eivät kuitenkaan tunne samaa kuin hän. Itse asiassa monet kuluttajat ovat lähettäneet vastauksia Sonyn alkuperäiseen ilmoitukseen käynnistyspäiväsuunnitelmista sekä Twitterissä että virallisessa blogiviestissä. Virallisessa ilmoitustiedostossa neostorm1369thegin kaltaiset käyttäjät kirjoittivat: ”En osta PS5: tä tämän päätöksen takia. Se on viimeinen pisara minulle.” Toinen käyttäjä nimeltä bosslap kirjoitti: ”Sony! Tämä on kaikkien aikojen typerin liike. Tiedämme kuinka olla turvassa eikä tarvitse kättämme kiinni ostaaksesi friikkikonsolin.” Muut PlayStation-fanit puolustivat liikettä, kuten DemonBlueWolf, joka kirjoitti: ”Se on perseestä niille, jotka pitävät henkilökohtaisesta vuorovaikutuksesta, mutta tämä on hämmästyttävä ja turvallinen päätös!” Yhteisö itse saattaa olla eri mieltä siitä, miltä se ajattelee muutosta, mutta Tollin kaltaiset lääketieteen ammattilaiset pitävät sitä älykkäimpänä askeleena, jonka Sony olisi voinut tehdä PS5: n julkaisun yhteydessä. ”Kun terveydenhuollon ammattilaiset ovat jo hukkuneet sairaalahoidon lisääntymisestä, Sonyn päätös estää tuhansien taatut joukkotapahtumat ovat erittäin tärkeitä”, Toll kertoi meille.

Vältä skalpereita

Covid-19-huolenaiheet, monet käyttäjät ovat huolissaan skalpereista ja robotteista, jotka ostavat kaikki PS5: t, kun ne tulevat saataville julkaisupäivänä. Tämä mielipide heijastui monta kertaa alkuperäisen ilmoitusblogin vastauksissa. Botit ja skalperit olivat valtava ongelma syyskuussa, kun PlayStation 5: n ennakkotilaukset julkaistiin, ja virallinen PlayStation Twitter kommentoi edes ennakkotilausten sotkuisuutta. Joitakin PS5-ennakkotilauksia löytyy edelleen verkkosivustoilta, kuten Ebay, myydään yli 700 dollaria tai enemmän konsolilta.

Vaikka vastuu estää robotteja ostamasta koko mainosjakaumaa kuuluu teknisesti kolmansien osapuolten vähittäiskauppiaille, kuten Best Buy ja Gamestop, Sony ottaa melko vähän vastahyökkäystä siitä, miten myyntiä on tähän mennessä hoidettu. Toll kutsuu ”lämpimäksi päätökseksi” ja todisteeksi siitä, että yritys suhtautuu pandemiaan vakavasti, jotta pystymme ottamaan tuon lämmön ja tekemään kuitenkin päätöksen ylläpitämään turvallisuusohjeita ja auttamaan minimoimaan sosiaalisia kokoontumisia.

Jokainen askel on merkitystä

Huolimatta siitä, että kuluttajat saattavat olla huolissaan vain online-julkaisupäivän tilauksista, Toll uskoo, että muutos osoittaa kuinka vakavasti yritys ottaa COVID-19-pandemian. Yhdysvaltojen ilmoitettua äskettäin yli 10 miljoonasta virustapauksesta on tärkeää, että kaikki tekevät oman osuutensa viruksen leviämisen minimoimisessa. Jopa viimeisimpien Covid-19-rokotteita koskevien uutisien perusteella uhka on silti hyvin todellinen, ja kuluttajien tulisi tehdä kaikkensa auttaakseen mahdollisuuksien mukaan. ”Siirtyminen vain verkkokauppoihin julkaisupäivänä on viisaasti ennakoiva siirto Sonylta, joka ei vain suojaa heidän fanejaan, vaan myös välttämättömiä myymälätyöntekijöitä, joille olisi ollut alttiita satoille asiakkaille normaalia enemmän yhden päivän ”, Toll kirjoitti. Huolimatta siitä, että myymälöissä ei tarjota ostoksia, monet kaupat antavat kuitenkin kuluttajille mahdollisuuden noutaa konsolit tulemalla kauppaan. Monet, kuten Target, tarjoavat noutoa vain kaupasta tai tilausten nostamisesta, kuten AskTarget Twitter -tilissä on kuvattu.

Se ei välttämättä poista myymäläelementtiä kokonaan, mutta asiantuntijat uskovat, että se ainakin auttaa minimoimaan viruksen leviämisen poistamalla pitkät ihmiset, jotka odottavat PlayStation 5: n tilaamista.