Skip to content

Miksi PS5 on ensimmäinen valintani

19 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • PlayStation 5 on erittäin tehokas konsoli, jolla on nopeat latausajat ja lupaava kirjasto.
  • Se on taaksepäin yhteensopiva useimpien PS4-nimikkeiden kanssa.
  • Sony tarjoaa parhaan valikoiman käynnistys- ja “käynnistysikkuna” -pelejä.
Neljä sukupolvea vuonna Sony on todennut tietävänsä, miten tehdä pelikotelo. PlayStation 4 oli ensimmäinen konsoli, jonka olen koskaan tilannut, ja laitoin nimeni sen seuraajaksi heti, kun saisin ylikuormitetun sivuston, josta yritin tilata sen, hyväksymään tietoni. Ollakseni oikeudenmukainen, tein samoin Xbox Series X: n kanssa, ja olen myös melko innostunut tuomaan järjestelmän kotiin. Mutta odotan innokkaammin PS5: n pakkauksen purkamista useista syistä.

Laitteisto

Yleensä välitän enemmän peleistä kuin prosessoreista, RAM-muistista ja jäähdytyksestä. Niin kauan kuin järjestelmä toimii ja sillä on paljon pelattavaa, olen onnellinen. Mutta PS5: llä on vaikuttava tekniikka, sekä sisään että ulos, josta kiinnostunut on myös pelikeskeinen ostaja. Sonyn repiminen tarjoaa syvällisen katsauksen tämän valtavan, muovisen kuoren sisälle. Erityisen mielenkiintoinen on nopea SSD-asema, joka vähentää huomattavasti latausaikoja jopa vanhemmissa peleissä; yllättävän kaunis ja steampunk-näköinen jäähdytyselementti; ja nestemäisen metallin lämpörajapinta, joka on suhteellisen uusi ja erittäin tehokas tapa siirtää prosessoreiden tuottama lämpö pois järjestelmästä.

Toinen laitteisto, jota en voi odottaa pääsevän todellisiin käsiini, on uusi DualSense-ohjain. Olen aina pitänyt parempana Sonyn ohjaimia Microsoftin kanssa ja oletan, että näin on myös tämän sukupolven kohdalla. DualSense parantaa edeltäjäänsä, DualShock 4: een, useita ominaisuuksia. Yksi yksinkertainen, kätevä muutos on, että voit ladata sen kytkemättä sitä konsoliin. Mutta sillä on enemmän.

PlayStation 5 DualSense -ohjain valkoinen

DualSense sisältää myös ”mukautuvat laukaisimet”, jotka Sonyn mukaan tarjoavat enemmän tai vähemmän vastarintaa tekemäsi toiminnan perusteella. Pääesimerkki, jota yritys on käyttänyt, on jousen vetäminen; liipaisimen on oltava vaikeampi vetää takaisin simuloimaan merkkijonon vastusta. Se voi päätyä temppuksi, jota harvat pelit todella käyttävät, mutta odotan innolla sen kokeilemista.

Pelit

Kaikki tämä laitteisto ei ole hyvä, jos ei ole mitään pelattavaa, ja onneksi PlayStation 5: llä on vankka käynnistyskokoonpano sen varmuuskopioimiseksi. Päivänä, jolloin se ilmestyy, sillä on useita alustoja, kuten Assassin’s Creed: Valhalla, Devil May Cry 5: Erikoispainosja Fortnite (kaikki nämä ovat saatavilla myös uusille Xbox-konsoleille). Sillä on kuitenkin myös kourallinen ylellisiä nimikkeitä, jotka antavat konsolille edun kilpailussaan. Supersankari spinoff Marvel’s Hämähäkkimies: Miles Morales, kauan odotettu remake Demonin sielutja rehellisesti outo eläintieteen otsikko Bugsnax on saatavana vain Sonyn konsoleille.

Kuvakaappaus PS5-pelistä Bugsnax

PS5: llä on myös joitain tulevia yksinoikeuksia, jotka auttavat edelleen perustelemaan 500 dollarin hintapisteen, mukaan lukien Ratchet & Clank: Rift lisäksi ja Horizon: Kielletty länsi. Nämä ja muut yksinoikeudet hyödyntävät täysimääräisesti sekä PS5-laitteistoa että ohjainta ja huomioivat Horisontti on sarja, joka ampuu noin 90% nuolia robotti-dinosauruksille, se antaa näille mukautuville laukaisijoille hyvän harjoittelun. Vaikka Xbox Series X: n Sony on voittanut taaksepäin yhteensopivuuden tukemalla kolmen viime sukupolven pelejä (alkuperäinen Xbox, Xbox 360 ja Xbox One), PlayStation 5 ei ole siellä täysin tyhjä. Sony sanoo, että melkein kaikki PlayStation 4 -pelit toimivat uuden laitteiston kanssa, ja ne käyttävät hyväkseen nopeampia latausaikoja ja joitain graafisia päivityksiä. Jokaisella, joka kaipaa nykyistä sukupolvea, on paljon hyviä juttuja kiinni kaikkeen muuhun. Microsoftin tavoin Sonylla on myös on-demand-palvelu, PlayStation Now, joka poimii osan löysyydestä sisällyttämällä nimikkeet aina PlayStation 2: een asti. Joten vaikka PS5 ei tiedä mitä tehdä kokoelmasi vanhempia levyjä, voit silti pystyä toistamaan niitä kuukausitilauksella.

Vähemmän mielenkiintoinen versio

100 dollaria vähemmän, voit noutaa PS5-version ilman levyasemaa, joka toistaa vain pelien digitaalisia versioita. Siinä on sama vaikuttava kirjasto, mutta nykyisille PlayStation 4 -omistajille se ei ehkä ole paras sijoitus. Koska heillä voi olla kirjasto täynnä fyysisiä levyjä, vain digitaalinen versio ei anna heidän hyödyntää taaksepäin yhteensopivuusominaisuutta ostamatta jo olemassa olevien pelien digitaalisia versioita. Ihmisillä, jotka ovat Sonyn uusia käyttäjiä, joilla ei ole välttämättä puolta suurta osaa viettää erityisen vaikeassa vuodessa, on vielä paljon pelattavaa halvemmalla versiolla. Olen kaikesta huolimatta täysin varustellusta PlayStation 5: stä ja sen korttipaikasta varsinaisille levyille, enkä voi odottaa, että tyhjennän paljon tilaa sille TV: n vieressä.