Skip to content

Miksi puhelimesi kuumenee

21 de kesäkuu de 2021

Kun puhelimesi käy kuumana, se tarkoittaa, että sen prosessori on ylikuormitettu (ja tarvitsee tauon) tai että se on ongelma akussa. Älypuhelimet voivat myös ylikuumentua, jos ne jätetään esimerkiksi kuumaan autoon tai ulkona tukehtuvalla säällä. Näin tunnistat ongelman ja jäähdytät puhelimesi.

Mikä aiheuttaa Android-puhelinten ylikuumenemisen?

On monia tapoja lähettää älypuhelimesi ylikäyttöön, mukaan lukien videoiden suoratoisto tai mobiilipelien pelaaminen tuntikausia. Vaiheittaisen GPS-navigoinnin käyttäminen voi myös lämmittää asioita. Puhelimesi voi myös ylikuumentua, jos jätät sen liian kauas auringonvaloon. Joskus se voi lämmetä latauksen aikana huonon ilmanvaihdon tai viallisen laturin tai kaapelin vuoksi. Lopuksi, se voi johtua haittaohjelmista, vaarantuneista sovelluksista tai ohjelmistopäivityksistä.

Kuinka jäähdyttää Android-puhelintasi

  1. Poista kotelo. Jos sinulla on sellainen, anna sille mahdollisimman paljon hengitystilaa. Aseta puhelin pinnalle, joka ei pidä lämpöä kiinni, ja osoita tuuletin siihen. Jos olet ulkona, siirry varjoon, jos mahdollista, tai mikä vielä parempaa, mene sisälle, missä on ilmastointi.

  2. Sammuta puhelin. Pidä sitä irti verkkovirrasta, kunnes se jäähtyy. Käynnistä puhelin uudelleen, mutta älä käynnistä mitään sovelluksia. Jos puhelin alkaa ylikuumentua, siinä voi olla fyysisiä vaurioita tai tukkeutuneet tuuletusaukot. Ota yhteyttä operaattoriin tai jälleenmyyjään saadaksesi apua.

  3. Päivitä ohjelmisto. Jos laitteistossa ei ole ilmeistä ongelmaa, se voi olla sovellus tai ohjelmisto. Poista käyttämättömät sovellukset. Tarkista, onko puhelimessasi odottava ohjelmistopäivitys.

  4. Haittaohjelma on aina riski. On tärkeää, että pidät laitettasi suojattuna haittaohjelmilta, asentamalla säännöllisesti tietoturvapäivityksiä ja lataamalla sovelluksia ja tiedostoja vain luotettavista lähteistä. Haittaohjelma voi aiheuttaa puhelimesi kuumenemisen juoksemalla taustalla (tekemällä mitä tahansa tekemällä) ja pysähtymättä, ennen kuin tapat sovelluksen (tai parempi, poista se).

  5. Nollaa puhelin. Jos ylikuumeneminen jatkuu, palauta älypuhelimesi tehdasasetukset. Muista varmuuskopioida ensin tiedot, mukaan lukien yhteystiedot, valokuvat ja muut tärkeät tiedot.

Puhelimen ylikuumenemisen estäminen

Nämä ongelmat voivat ilmetä missä tahansa Android-puhelimessa, jopa uusissa malleissa, käyttöjärjestelmästä tai valmistajasta riippumatta. Kuten kannettavat tietokoneet, älypuhelimet tarvitsevat ilmanvaihtoa, varsinkin jos käytät sitä jatkuvasti. Kuten minkä tahansa elektronisen laitteen kohdalla, pieni huolto menee pitkälle.

  • Pidä puhelin poissa auringosta.
  • Älä jätä puhelinta kuumaan autoon.
  • Varmista, että käyttämäsi kotelo on suunniteltu puhelimesi mallille eikä estä mitään tuuletusaukkoja (jos sellaisia ​​on).
  • Pidä puhelinta latauksen aikana tasaisella alustalla, ei sohvalla tai sängyssä. Usein kotelo toimii lämpöpatterina, joka säteilee lämpöä pois laitteesta. Peitot ja vuodevaatteet voivat toimia eristeinä. Hyvä sinulle, huono puhelimellesi.
  • Pidä käyttöjärjestelmäsi ajan tasalla.