Skip to content

Miksi rakastamme SD-kortteja niin paljon?

12 de heinäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Vuonna 2021 MacBooksissa on sisäänrakennetut SD-kortinlukijat.
  • SD-kortit eivät ole vain valokuvaajille.
  • Voit laajentaa kannettavan tietokoneen tallennustilaa halvalla kortilla.
Vuonna 2016 Apple poisti SD-korttipaikan MacBook Prosta. Nyt vuonna 2021 se on asetettu tuottamaan loistavan paluun. Bloombergin luotettavan rummuuntajan, Mark Gurmanin raporttien mukaan Applen seuraavan sukupolven MacBook Pro -malleissa on SD-korttipaikka. Nörtit ovat hurmioituneita, ja kameran muistikortin liittäminen suoraan kannettavaan tietokoneeseen on erittäin kätevää. Mutta miksi rakastamme SD-kortteja niin paljon? Ja voivatko he tehdä mitään muuta? ”Käytän yleensä mini-SD-korttimuotoja, ja minulla on sovittimia USB-tikkujen ja täysikokoisten SD-korttien muodossa”, tekniikan konsultti Smythe Richbourg kertoi Lifewire Twitterin kautta. ”Näin voin siirtää tietoja droneista tietokoneeseen, jossa ei ole SD-korttipaikkaa, tai järjestelmäkameraan, jossa on järjestelmäkamerapaikka kenttäkatselua varten.”

Alas dongleilla

Osittain ei ole vain se, että rakastamme SD-kortteja. Se että vihaamme dongleja. Pienen kortin pudottaminen kamerasta ja sen asettaminen Maciin on melkein yhtä kätevää kuin mahdollista. Lisäksi tietokoneeseen asetetut kortit näyttävät aina toimivan. Nosta kortti ulos, seuraa sitten kortinlukijaasi, etsi sitten ilmainen USB-paikka tai edes etsi ensin USB-C – USB-A-sovitinta ja kytke sitten – lopuksi – kytkemällä se korttiin, jotta se ei ole tunnustettu – se ei ole kätevää. Tai jopa käytännöllinen.

Rivi 32 Gt: n SD-kortteja valkoisella pohjalla.

Valokuvaajat ja videovalmistajat rakastavat SD-korttia. Se on halpaa, kestävää, nopeaa, kestää ikuisesti ja on helppoa. Mutta se ei pysähdy tähän.

Joustava

SD-kortit tunnetaan ensisijaisesti siirrettävänä valokuvien ja videoiden tallennustilana. Mutta voit myös käyttää niitä äänentoistoon. Monet pro- ja semi-pro-äänilaitteet, mukaan lukien kannettavat ääninauhurit, tallentavat suoraan SD-korteille. Myös kuluttajalaitteet, kuten Nintendo Switch, käyttävät niitä usein. Älkäämme unohtako microSD-kortteja. Esimerkiksi droneissa käytetään microSD-kortteja valokuvien tallentamiseen. Yksi parhaista SD-korttien käyttötavoista on yleinen varastointi. Jos kaikilla tietokoneillasi on SD-korttipaikkoja, voit helposti siirtää valtavia tiedostoja niiden välillä. AirDrop ja muut langattomat siirtojärjestelmät ovat hyviä, mutta ne vaativat molempia osapuolia toimimaan samanaikaisesti. ”Se, että rakastamme SD-kortteja, ei ole vain sitä, että vihaan dongleja.” SD-kortti voidaan luovuttaa, jättää työpöydälle tai jopa pudottaa postiin. Postitettu 128 Gt: n kortti saattaa siirtää tietoja nopeammin kuin lataamalla ja lataamalla niin paljon tietoja. Entä pakata lomamääräinen elokuva yhdelle muoviosalle? Toinen siisti temppu on laajentaa kannettavan tietokoneen tallennustilaa. Tämä on erityisen hyvä, jos kortti istuu tasaisesti korttipaikan sisällä. Jos sinulla on vain 128 Gt tai 256 Gt sisäinen SSD, voit helposti lisätä sitä toisella teratavulla SD (tai microSD) tallennustilaa. Se ei ole yhtä nopea kuin sisäänrakennettu tallennustila, mutta se ei ole ongelma. Voit käyttää sitä varmuuskopioasemana tai yhtä hitaana tallennustilana pitämällä esimerkiksi muokkaamiasi valokuvia tai videoita tavallisella SSD-asemallasi. Itse asiassa, koska Applen MacBookien tallennustilaa ei ole mahdollista päivittää ostamisen jälkeen, SD-korttipaikka voi todella pidentää koneesi käyttöikää.