Skip to content

Miksi sähköpostitiedostot ovat niin suuria?

7 de heinäkuu de 2021

Sähköpostitiedoston keskimääräinen koko on noin 75 kt. Se on noin 7000 sanaa pelkkänä tekstinä tai noin 37,5 sivua. Ellet sinä tai kirjeenvaihtajasi sattuu kirjoittamaan uusia lukuja sähköpostiviesteihin, muut tiedostot kulissien takana tekevät näistä tiedostoista niin suuria.

Elementit, jotka vaikuttavat sähköpostin kokoon

Viestin teksti on vain sähköpostin jäävuoren huippu. Monet muut tekijät vaikuttavat sähköpostin kokoon:

 • Muotoilu: Viestit sisältävät muotoilutietoja pelkkän tekstin lisäksi.
 • Kopioi viesti: Rich text -viesteihin liitetään usein saman viestin kopio pelkkänä tekstinä.
 • Suuret sähköpostitiedostot: Sähköpostitiedoston keskimääräisen koon nostaminen on uutiskirjeitä ja markkinointiviestejä, jotka ovat usein pidempiä ja suurempia kuin muut sähköpostit.
 • Liitteet: Liitteet vääristävät myös keskiarvoa. Vaikka jotkut liitteet ovat pieniä, jotkut voivat olla 10 Mt tai suurempia.
 • Viestikuvat: Valokuvat, animaatiot ja äänileikkeet lisäävät sähköpostitiedoston kokoa. Animoidut GIF-tiedostot ovat erityisen suuria, koska jokainen kehys on olennaisesti kuva. Mitä enemmän kehyksiä GIF: llä on, sitä suurempi se on.
 • Otsikot: Otsikon tiedot, jotka kuvaavat sähköpostin reittiä, eivät ole näkyvissä, mutta ne lasketaan koon mukaan.
 • HTML: Jos viesti käyttää HTML-muotoilua, se vie enemmän tilaa.
 • Lainaukset: Edestakaisin kulkevassa sähköpostiketjussa sama lainattu materiaali saattaa näkyä useita kertoja.

Miksi koko on tärkeä

Sinun ei tarvitse huolehtia sähköpostin koosta, jos sinulla on valtava määrä tallennustilaa tai et välitä kuinka kauan lähetettyjen sähköpostien lataaminen kestää. Jos kuitenkin olet liike-elämässä ja markkinoi tuotteitasi lähettämällä mainosviestejä, suurten sähköpostien lataaminen kestää kauemmin ja vaativat enemmän kaistanleveyttä. Siksi, jos sisällytät suuren grafiikan, vastaanottaja voi poistaa sähköpostisi ennen grafiikan renderöintiä. Aikataulu voi olla sekuntien kysymys, mutta päivittäin lähetetään miljardeja sähköposteja, joten markkinointiponnisteluissasi on paljon kilpailua. Jotkut sähköpostiohjelmat eivät näytä pitkää sähköpostia. Esimerkiksi Gmail leikkaa sähköpostit, jotka ovat suurempia kuin 102 kt. Se tarjoaa lukijoille linkin, jos he haluavat nähdä koko sähköpostin, mutta ei ole mitään takeita siitä, että vastaanottaja haluaa napsauttaa sitä. Suuret liitteet ja mukautetut fontit ovat muita lisäosia, jotka voivat tehdä sähköpostin hahmontamisen hitaasti. Voi olla tarpeeksi kauan, että vastaanottaja napsauttaa sitä.

Tallennusrajat sähköpostiasiakkaille

Useimmilla sähköpostipalvelujen tarjoajilla on runsaat tallennuskäytännöt ja -menetelmät sen selvittämiseksi, kuinka paljon tilaa tallennustilasi on jäljellä. Silti suosituilla sähköpostipalvelujen tarjoajilla on erilaiset kokorajoitukset, kuten alla luetellut:

 • Gmail-tilit saavat 15 Gt tallennustilaa, mutta Gmail, Google Drive, Google Photos ja kaikki Google Docs-, Sheets-, Slides-, Drawings-, Forms- ja Jamboard-tiedostosi jakavat tämän tilan. Voit aina päivittää maksulliseen tilaukseen, jos tarvitset lisää tallennustilaa.
 • Yahoo Mail -tileillä on 1 Tt tallennustilaa. Yahoo väittää, että tähän kapasiteettiin mahtuu 6000 vuotta postilaatikon käyttöä tavalliselle käyttäjälle.
 • Ilmaisilla Outlook.com-tileillä on 15 Gt sähköpostitallennustilaa.
 • AOL tarjoaa 25 Gt tallennustilaa uusille viesteille, 100 Gt tallennustilaa vanhoille viesteille ja 100 Gt lähetetyille viesteille.