Skip to content

Miksi sijaintisi jakaminen sosiaalisessa mediassa on huono asia

19 de kesäkuu de 2021

Emme ajattele usein nykyistä sijaintiamme arkaluontoisina tiedoina, mutta se on. Aseistettu tietäen, missä olet tietyllä ajankohdalla, ihmiset, joilla on pahoja aikomuksia, voisivat käyttää näitä tietoja haitallesi. Sosiaalinen media on asettanut meidät kaikki kirjaimellisesti julkisuuteen. Aina kun lähetät kuvan tai tilapäivityksen Facebookiin, teet tweetin, kirjaudut sisään sijaintiin jne., Voit jakaa sijaintisi mahdollisesti valtavan yleisön kanssa. Tästä syystä se ei ole aina hyvä asia.

Missä olet ja missä et ole

Sen lisäksi, että sosiaalisen median tilapäivitys tai sijaintitietojen tiedot kertovat jollekulle, missä olet tällä hetkellä, se kertoo heille myös, missä et ole. Nämä tiedot voivat olla yhtä vaarallisia rikollisten käsissä – varsinkin kun lähetät tarpeeksi tietoa päivittäisten tai viikoittaisten rutiiniesi mallien tunnistamiseksi. Kuvittele se: Nautit ensimmäisestä lomastasi, joka sinulla on ollut vuosien varrella tuhansien mailien päässä Bahama-alueella, ja haluat ylpeillä juuri tilatulla hienolla sateenvarjojuomalla. Joten lähetät kuvan siitä Facebookiin, Instagramiin tai muulle sivustolle. Ystäväsi soittavat kommenteilla. Mutta sanoit myös vain maailmalle, että olet tuhansien mailien ja kymmenien tuntien päässä kotoa. Varkaan tarvitsee vain vuokrata liikkuva pakettiauto ja viedä talostasi mitä hän haluaa. Suojaa itseäsi oppimalla, mitä ei saa lähettää sosiaaliseen mediaan lomalla ja kuinka rikolliset voivat kohdata talosi Google Mapsin avulla saadaksesi lisätietoja siitä, kuinka roistot tietävät, mikä portti on lukittu, ennen kuin he koskaan asettavat jalkaasi omaisuuteesi.

Aarteen geotunnisteiden lisääminen

Kun otat kuvan älypuhelimella, tallennat todennäköisesti myös tarkan GPS-sijainnin siitä, mistä otat kuvan. Tätä prosessia kutsutaan geotaggingiksi ja se on varkaan suosikki työkalu. Kun asetit puhelimesi ensimmäisen kerran, vastasit todennäköisesti ”kyllä”, kun kameran sovellus pyysi lupaa tallentaa ottamiesi kuvien sijainti. Suurin osa älypuhelimista tallentaa oletusarvoisesti kuvan sijainnin. Maantieteellinen merkintä kaventaa sijaintiasi entisestään. Kun tilapäivitys antaa yleisen sijaintisi, maantieteellisesti merkitty kuvasi antaa paljon tarkemman sijainnin. Valokuvaan liittyvät metatiedot voidaan oikeilla työkaluilla poimia kuvasta. Suojaa yksityisyytesi poistamalla geotag-merkinnät käytöstä iPadissa, iPhonessa tai Android-älypuhelimessa.

Ohjeen mallit

Vastusta kiusausta ajatella, että joku rikollinen jossakin paikassa ei voisi olla kiinnostunut sinusta tai omaisuudestasi, vaikka hän vahingossa kompastuisi sosiaalisen median profiileihisi. Todellinen riski ei ole täysin tuntemattomilta. Se on rentoilta tuttavilta tai ystävien ystäviltä, ​​jotka saattavat jo tietää kuka olet tai mitä omistat, mutta joita et tiedä tarpeeksi hyvin luottaaksesi sijaintitietoihisi. Tai kostonhimoisilta entisiltä kumppaneilta. Tai kilpailijoilta töissä tai kuntosalilla. Tai lapsenvahtisi huumeriippuvainen vanhempi veli. Tai kammottava entinen kaveri, joka asuu kolme ovea alaspäin. Jos sinua pahoinpidellään tai murtetaan, kertoimet ovat hyvät, tunnet sen tekevän henkilön olettaen, että heidät jää kiinni.

Muiden yksityisyys

Vaikka et ole erityisen huolissasi omasta sijaintisi yksityisyydestä, jos merkitset muita ihmisiä sosiaalisen median viesteihisi, nämä ihmiset ovat nyt julkisesti alttiina tietylle paikalle tiettynä ajankohtana. Ja nyt merkitsemäsi ihmiset ovat mahdollisesti vaarassa. Et ehkä tiedä, että joillakin ystävistäsi saattaa olla yksityisiä toissijaisia ​​huolenaiheita sijaintinsa vuoksi – esimerkiksi siksi, että heillä on kateellinen puoliso, avoin lähestymismääräys jollekulle, haastava lapsen huoltajuus tai huoltaja-vanhemmat tai jopa lapsi kotkasilmäinen koeaikaupseeri. Älä koskaan oleta, että muut ihmiset suhtautuvat myönteisesti sijaintinsa julkiseen jakamiseen. Siksi on aina tarkoituksenmukaista pyytää lupaa merkitä ystäväsi tai perheenjäsenesi ennen kuin lähetät niistä sosiaalisessa mediassa.