Skip to content

Miksi sillä ei ole väliä, jos Blair Witch ei näytä yhtä hyvältä Oculus Questillä

11 de heinäkuu de 2021

Avain takeaway

  • Blair Witch on tulossa Oculus Questille ennen lokakuun 2020 loppua.
  • Oculus Quest Edition sisältää alennetun grafiikan, mutta enemmän aavemaista vuorovaikutusta.
  • Upottaminen ja pelaajien vuorovaikutus ovat usein tärkeämpiä VR-kokemuksille kuin grafiikalle.
Huolimatta mahdollisista visuaalisista ongelmista tulevissa Blair noita peli Oculus Questilla, virtuaalitodellisuus (VR) tuo enemmän uppoutumista ja pelaajien vuorovaikutteisuutta. Viime kädessä tämä tarkoittaa, että sillä ei ole väliä onko Blair noita näyttää yhtä hyvältä Oculus Quest -sovelluksessa kuin muulla kuin VR-alustalla. Pian alkuperäisen paljastuksen jälkeen Blair Witch Oculus Quest Edition osuma, huoli huonolaatuisemmasta grafiikasta kuin oli ollut alkuperäisessä pelissä, alkoi näkyä. Twitter-käyttäjät, kuten nepharyel, joka twiittasi ”Vain etkö ole normaali VR?” veivät sosiaalisen median sivustolle jakamaan tyytymättömyyttään. Kaikki eivät kuitenkaan jaa tätä mielipidettä. ”Yleinen immersiivisyys on paljon tärkeämpi kuin visuaalinen”, Soy, innokas virtuaalitodellisuuden käyttäjä, sanoi sähköpostihaastattelussa. Soy, joka pyysi, ettei häntä nimetä suoraan, on kirjautunut satoja tunteja VR-kokemuksiin ja seurannut teollisuutta tiiviisti neljä tai viisi vuotta. Hän jatkoi: ”Jos käyttäjä tuntee olevansa todella vuoristorataelämyksessä, kiipeämässä valtavalle kukkulalle tai poimimassa asioita ja heittämällä niitä, niin yleinen nautintokerroin nousee huimasti.”

Suunniteltu virtuaalitodellisuus

Uudelleen rakennettu alusta alkaen hyödyntämään Facebookin omistaman Oculuksen erillisiä VR-kuulokkeita, Blair Witch Oculus Quest Edition sisältää ympäristöjä, joiden kanssa pelaajat voivat olla vuorovaikutuksessa käyttämällä VR-ominaisuuksia, kuten kädenseurannan ohjaimia. Nämä lisätyt mukaansatempaavat ominaisuudet ovat kuitenkin kustannuksia.

Toisin kuin kalliimmat VR-kuulokkeet, kuten Valve Index, itsenäinen Oculus Quest käyttää Qualcomm Snapdragon 835: tä tietokoneesi prosessointitehon sijaan. Tämä tarkoittaa, että kehittäjillä on vähemmän graafista ja suorittimen tehoa työskennellä, mikä voi johtaa uhrauksiin esimerkiksi visuaalisen laadun alueilla. Quest-laitteen kompromissi on, että se ei vaadi yhteyttä tietokoneeseen VR-pelien pelaamiseksi, mikä tekee kevyemmästä, sitomattomasta kuulokemikrofonista. ”Yleinen immersiivisyys on paljon tärkeämpi kuin visuaalinen.” Soy uskoo, että pelin grafiikka on vain pieni osa koko peliä. Edullisemmat VR-vaihtoehdot, kuten Oculus Quest, ovat myös tärkeitä. ”Kaikilla ei ole varaa tai halua ostaa hulluja kuulokkeita, kuten Valve Index”, hän sanoi viitaten molempien kuulokkeiden väliseen dramaattiseen hintaeroon. Valve Index, jota monet VR-harrastajat pitävät yhtenä parhaista, myy tavallisesti 999 dollaria, kun taas Quest 2 tarjoaa pelaajille vain 299 dollaria.

Upottaminen tarkoittaa enemmän kuin grafiikkaa

Monissa VR-peleissä upottaminen on suuri osa otsikon toistossa. Itse asiassa VR-pelit pitävät Todella kuuma ovat suhtautuneet hyvin tyyliteltyyn tapaan yksinkertaiseen grafiikkaan ja luottavat enemmän siihen, miten käyttäjä on vuorovaikutuksessa ympäröivän maailman kanssa. Soyn mukaan tämä upotustaso tuo todellakin koko kokemuksen eloon.

”Minulla on muutama suosikki otsikko, joita pelaan usein ja jotka ovat melko yksinkertaisia ​​pelejä, kun katsot niitä”, Soy kirjoitti sähköpostikeskustelussamme. ”Mutta he ovat mielettömästi mukaansatempaavia. Jokainen peli, jossa voin fyysisesti kumartua ja poimia jotain, tai painaa painikkeita tai kääntää kytkimiä, saa minut tuntemaan itseni taas onnelliseksi lapseksi.” Kanssa Blair noita, kehittäjä Bloober Team on luvannut, että virtuaalitodellisuuskokemus tarjoaa pelaajille tavan kokea tarina toisin kuin koskaan ennen.

Koko kuva

Mahdollisista visuaalisista alennuksista huolimatta Bloober Team on myös vakuuttanut pelaajille uutta sisältöä, mukaan lukien uusia haamukohtauksia, joita ei ollut alkuperäisessä pelissä. Tämä uusi sisältö, lisäksi lisätty kyky olla vuorovaikutuksessa suoraan ympäristön kanssa, tarjoaa paljon mukaansatempaavamman kokemuksen VR: stä. ”Jokainen peli, jossa voin fyysisesti kumartua ja poimia jotain, tai painaa painikkeita tai kääntää kytkimiä, saa minut tuntemaan itseni taas onnelliseksi lapseksi.” Tietysti, jos arvostat grafiikkaa mihinkään, kehitystiimi on myös paljastanut, että Blair Witch on tulossa muihin VR-kuulokkeisiin myöhemmin, vaikka virallisia tietoja pelien tukemista kuulokkeista ei ole vielä annettu.