Skip to content

Miksi sinulla on GPS, kun sinulla on iPad?

19 de maaliskuu de 2021

Solukkoinen iPad-malli ei ainoastaan ​​anna pääsyä 4G LTE -tietoihin, vaan siihen kuuluu myös Assisted-GPS-siru, mikä tarkoittaa, että se voi paikantaa sijaintisi yhtä tarkasti kuin useimmat GPS-laitteet. Jopa ilman tätä sirua iPadin WiFi-versio voi tehdä hyvää työtä paikantamalla, missä käytät WiFi-kolmiota. Tämä ei ole aivan yhtä tarkka kuin A-GPS-siru, mutta saatat olla yllättynyt siitä, kuinka tarkka se voi olla sijaintisi havaitsemisessa.

Voiko iPad ottaa GPS-laitteen paikan?

Ehdottomasti.

IPadin mukana tulee Apple Maps, joka on monipuolinen karttapalvelu. Se yhdistää Applen kartoitusjärjestelmän suositun GPS-palvelun TomTomin tietoihin. Sitä voidaan käyttää myös handsfree-tilassa pyytämällä ohjeita Sirin ääni-avustajan avulla ja kuuntelemalla vaiheittaiset ohjeet. Äskettäinen päivitys antaa myös Apple Mapsille pääsyn julkisen liikenteen reittiohjeisiin, joten voit käyttää sitä oppaana kävelemisen ja ajon aikana.

Vaikka Apple Mapsia kritisoitiin siitä, että se oli askel Google Mapsin takana, kun se julkaistiin, se on kulkenut pitkän matkan vuosina. Vaihekohtaisten ohjeiden lisäksi Apple Maps muodostaa parin Yelpin kanssa, jotta saat nopean pääsyn arvosteluihin, kun selaat kauppoja ja ravintoloita.

Yksi siisti ominaisuus on kyky siirtyä 3D-tilaan suurimmissa kaupungeissa ja alueilla, josta on kaunis näkymä kaupunkiin.

Vaihtoehtoja Apple Mapsille

Google Maps on paras vaihtoehto Apple Mapsille, ja se on saatavilla ilmaiseksi App Storesta. Siinä on Google Maps Navigation, ominaisuus, joka tarjoaa handsfree-ohjeet vuorotellen, mikä tekee Google Mapsista erinomaisen GPS-järjestelmän.

Apple Mapsin tapaan voit hakea tietoja läheisistä kaupoista ja ravintoloista, mukaan lukien arvostelut. Mutta mikä todella erottaa Google Mapsin, on Street View. Tämän ominaisuuden avulla voit asettaa nastan kartalle ja saada todellisen kuvan sijainnista ikään kuin seisaisit kadulla. Voit jopa liikkua kuin ajaessasi. Tämä on hyvä kurkistaa määränpäähän, joten voit todella tunnistaa sen, kun pääset sinne. Street View ei ole käytettävissä kaikissa paikoissa, mutta jos asut suurkaupungissa, suurin osa siitä on todennäköisesti kartoitettu.

Sekä Apple Maps että Google Maps voivat suunnitella vaihtoehtoisia reittejä ja antaa liikennetietoja matkan varrella. Yksi erinomainen käyttö molemmissa sovelluksissa on tarkistaa aamutyömatkasi nähdäksesi, aiheuttaako ruuhka-aikaliikenne merkittäviä viivästyksiä.

Waze on myös suosittu vaihtoehto. Se käyttää sosiaalisia tietoja ja tiedonkeruuta antamaan sinulle tarkan kuvauksen alueesi liikenteestä. Voit itse nähdä Waze-käyttäjät kartalla, ja sovellus näyttää keskimääräisen liikenopeuden suurimmilla moottoriteillä ja asemilla. Voit myös nähdä tietoja rakentamisesta ja onnettomuuksista, jotka voivat aiheuttaa viivästyksiä.

Kuten Apple Maps ja Google Maps, voit käyttää Wazea ajo-ohjeisiin. Mutta vaikka se tekee melko hyvää työtä tällä areenalla, se ei ole aivan siinä missä Apple ja Google ovat tämän ominaisuuden kanssa. Wazea käytetään paremmin nopeammin vilkaisemaan liikennettä ja ajamaan lähialueellasi pidempien matkojen sijaan.