Skip to content

Miksi sinulla on huono radiovastaanotto

20 de kesäkuu de 2021

Kauan sitten, kun maa oli vihreää ja tiet olivat pääosin ruskeita ja mutaisia, radio oli melkein sitä autojen audioviihteen suhteen. Tähän päivään asti päälaitteita kutsutaan edelleen autoradioksi, vaikka viritin on vain yksi pieni ominaisuus (tai jopa puuttuu kokonaan). Mutta vaikka vaihtoehdot, kuten CD-soittimet, MP3-soittimet, satelliittiradio ja muut äänilähteet, ovat tulossa yhä yleisemmäksi, kuuntelemme edelleen paljon radioa autossamme.

Itse asiassa on melko hyvät mahdollisuudet, että olet tiennyt ainakin kerran tai kahdesti elämässäsi tuskallisen ajon, kuuntelemisen suosikkiasemaasi, vain saadaksesi sen huutamaan häiriöistä, lepattamaan hallitsemattomasti tai jopa keskeyttää kokonaan. Se ei ole aivan niin huono kuin autoradioni lakkaa toimimasta kokonaan, mutta se ei silti ole hauskaa. Kukaan ei pidä huonosta radiovastaanotosta, joten tässä on kahdeksan yleisintä syytä, miksi radiovastaanotosi voi imeä (ja mitä voit tehdä asialle):

Sinulla on huono antenni

Ongelma

Joissakin autoissa on litteät, ikkunaan kiinnitetyt antennit, jotka ovat turvallisia ilkivallalta ja eivät riko ajoneuvon siluettia. Valitettavasti ne eivät myöskään yleensä toimi yhtä hyvin kuin vanhanaikaiset ruoska- ja mastoantennit.

Korjaus

Jos huomaat, että et pysty virittämään suosikkiasemaasi ja sinulla on jokin näistä ”ikkuna-antenneista”, ratkaisu voi olla yhtä yksinkertainen kuin asentaa tavallisempi jälkimarkkinavaihtoehto. Siellä on paljon erilaisia ​​autoantenneja, joten älä rajoita itseäsi johonkin, joka vain ei toimi.

Kuuntelemallasi radioasemalla on huono laatu

Ongelma

Tällä ei ole mitään tekemistä musiikkimakuun ja kaikkeen laitteistoon. Tarkemmin sanottuna laitteisto, jota suosikkiradiokanava käyttää pumppaamaan suosikkikappaleesi ulos aallon yli. Tämä tietysti tarkoittaa, että saatat pystyä kasaamaan syyn vastaanottohäiriöistäsi suoraan suosikkiaseman kotiovelle.

Korjaus

Jokaisella radioasemalla on oltava toimilupa toimiakseen, ja niissä määritetään sekä taajuus, jota ne voivat käyttää ja kuinka paljon tehoa he saavat käyttää. Jos suosikkiasemasi on heikommalla puolella lähetystehon suhteen tai se on erityisen kaukana, niin vastaanotto-ongelma on todennäköisesti vain heikon signaalin asia. Huono uutinen on, että tähän ei ole korjauksia. Saatat saada pienen helpotuksen laadukkaammalla antennilla ja pääyksiköllä, mutta heikko signaali on heikko signaali, etkä voi tehdä mitään asialle.

Tehokkaat paikalliset asemat tekevät huonoja naapureita

Ongelma

Heikkojen, kaukana olevien radioasemien lisäksi voit myös kohdata ongelmia erityisen voimakkaiden paikallisten asemien kanssa. Jos haluat kuunnella asemaa, joka on toisessa kaupungissa, mutta lähellä oleva asema lähettää naapuritaajuutta, pääyksikön viritin voi yrittää lukita lähemmän, tehokkaamman signaalin.

Korjaus

Lisää huonoja uutisia täältä, koska naapuriradioasemien suhteelliset signaalinvoimakkuudet eivät ole täysin sinun hallinnassasi. Ainoa mahdollinen korjaus on käyttää pääyksikköä, jossa on analoginen viritinmekanismi. Tämäntyyppisen virittimen avulla voit asettaa tarkan taajuuden, jota haluat kuunnella, ilman että pääyksikön elektroniset pikselit päättävät itse lukittua voimakkaampaan naapurisignaaliin. Ongelmana on, että vaikka onnistutkin pysymään haluamallasi taajuudella, siellä todennäköisesti on häiriöitä.

Joku takapenkilläsi vaatii Daiquiris-valmistusta

Ongelma

Jos olet joskus nähnyt television ”romahtaneen”, kun joku käynnisti hiustenkuivaajan, mikroaaltouunin, pölynimurin, tehosekoittimen tai muun laitteen, katsot radiotaajuushäiriöitä. Ehkä et harjoittele sitä, että annat matkustajillesi mahdollisuuden valmistaa sekoitettuja juomia takaistuimella, kun ajaa ympäriinsä, mutta vaikka kenelläkään ei ole kirjaimellista tehosekoitinta, joka on kytketty autovirran invertteriin siellä, siellä on vielä tonni erilaisia ​​RF-häiriöitä, joihin voi törmätä luonnossa.

Korjaus

Etsi ja hävitä kaikki radiotaajuushäiriöiden lähteet autostasi. Todennäköisin syyllinen on laturi, mutta on olemassa muita mahdollisia lähteitä. Tämä voi vaatia mekaanikon apua.

Asut suurkaupungissa (tai mäkisessä / vuoristoisessa ympäristössä)

Ongelma

Radiosignaalit voidaan estää suurilla esineillä, kuten rakennuksilla ja kukkuloilla, mutta ne voivat myös pomppia ja pohtia ennakoimattomilla tavoilla. Ensimmäiset voivat luoda ”kuolleita vyöhykkeitä”, joissa menetät vastaanoton, ja jälkimmäinen voi johtaa paljon outoihin monitie-vastaanotto-ongelmiin, kuten lepatus tai ”aita-aidat”, joissa virittimesi yrittää lukita useita saman radiosignaalin versioita. .

Korjaus

Lyhyt muutto maaseudulle, ei ole paljon, mitä voit tehdä tämän tyyppisistä häiriöistä. Se on vain yksi niistä hinnoista, joita maksat suurkaupungin elämästä.

Antennisi ruostui ja putosi

Ongelma

Luultavasti huomaat, jos antenni kirjaimellisesti putosi, eikö? Mutta entä jos sähköliitännät vain ruostuvat tai ruostuvat ajan myötä? Jotkut antennit voivat myös löystyä ajan myötä tärinän takia, mikä voi myös johtaa huonoon sähköliitäntään. Ja jos viritin ei pysty muodostamaan kunnollista yhteyttä antenniisi, radiosi vastaanotto kärsii.

Korjaus

Tämä on helppo korjata: vaihda antenni tai puhdista syöpyneet liitännät.

Autonpesun hoitaja veti sisään antennisi ja jätti sen tielle

Ongelma

Auton antenneissa on neljä perusmakua: ikkunoihin asennettavat, sähköiset, kiinteät ja manuaalisesti vedetyt piiskat. Manuaaliset piiska-antennit voidaan työntää sisään, jotta vältetään esimerkiksi autopesujen aiheuttamat vauriot, ja useimmat tunnolliset autonpesun hoitajat työntävät sinun, jos et jo tehnyt sitä itse. Jos toisella puolella oleva hoitaja unohtaa vetää sen takaisin ulos, voit hyvin ajaa pois mausteen ja ulottua, mutta ei pysty täysin virittämään suosikkiradiokanavaa.

Korjaus

Joten joo, jos näin tapahtuu sinulle koskaan, me vain syömme sitä autopesurille ja kutsumme sitä hyväksi. Laajenna mastoa ja palaat takaisin liiketoimintaan.

Sinulla on rikki pääyksikkö

Ongelma

Auton ääniyksiköt ovat melko joustavia pieniä tekniikoita, mutta ne menevät silti aika ajoin. Ja jos pääyksikön viritin on fritzillä, huomaat kuuntelevasi hiljaisuuden ääntä – ellei sinulla ole muita äänilähteen valintoja, kuten CD-soitin tai aputulot.

Korjaus

Vaikka useimpien rikkoutuneiden pääyksiköiden korjaaminen on teknisesti mahdollista, sillä ei yleensä ole järkeä kustannusten kannalta. Löydä haluamasi uusi pääyksikkö, lyö se sisään ja sano niin kauan kauheaan radiovastaanottoon.