Skip to content

Miksi sinun ei pitäisi asentaa watchOS 7: n julkista betaa

22 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Jos asiat menevät pieleen, sinun on ehkä lähetettävä kellosi takaisin Applelle.
  • Akun käyttöikä kärsi melkein varmasti.
  • Jos asennat watchOS-beetan, sitoudut asentamaan myös iPhone-betan.
Beeta-käyttöjärjestelmien asentaminen gadgeteihisi voi olla jännittävää, mutta sen asentaminen Apple Watchiin tuo mukanaan muutamia ongelmia. Se on varmasti houkuttelevaa. Beetojen avulla pääset nopeasti käsiksi kaikkiin upeisiin uusiin ominaisuuksiin ja saatat jopa kokeilla asioita, jotka eivät koskaan pääse lopulliseen julkaisuun. Mutta beeta on beeta syystä. Se on keskeneräinen, epävakaa ja osittain testaamaton. Luet usein holhoavan neuvon, jonka mukaan sinun ei pitäisi asentaa beetaohjelmistoa, ellei “tiedät mitä teet”, mutta mitä se tarkalleen tarkoittaa? Ja miksi sinun pitäisi välttää beetan asettamista Apple Watchiin? ”Ei ole palautumispolkua, joka ei sisällä matkaa fyysiseen kauppaan.”

Beta-ohjelmiston riskit

Esimerkiksi viime vuonna Applen iOS 13 -betat olivat erittäin epäluotettavia. He lisäsivät paljon uusia ominaisuuksia, mutta aiheuttivat katastrofaalisia epäonnistumisia joillekin käyttäjille. Muutokset iCloudiin aiheuttivat menetettyjä tietoja ja nämä menetykset synkronoitiin näiden käyttäjien Mac-tietokoneisiin iCloudin kautta. Sen lisäksi, että sekoitat tietojesi kanssa, mikä on luultavasti pahinta, mitä beeta voi tehdä, voi olla monia haittoja – kaatumisia ja häiriöitä tai sovelluksia, jotka eivät käynnisty, koska niitä ei ole vielä päivitetty toimimaan beetan kanssa. Mutta Apple Watchilla on yksi erityinen ongelma, joka tekee beetojen käyttämisestä erityisen vaarallista. ”Luulen tärkein [reason not to install the watchOS beta] onko se jos mitään [messes] Uskon, ettei ole olemassa sellaista palautumispolkua, joka ei sisällä matkaa fyysiseen kauppaan ”, indie iOS: n ja Macin kehittäjä James Thomson kertoi Lifewirelle Twitter DM: n kautta. ”Siksi olen aina epäröivä.”

IPhonen ja iPadin avulla voit aina vain poistaa kaiken ja asentaa nykyisen, vakaan käyttöjärjestelmän uudelleen. Sitten palautat varmuuskopion, jonka teit ennen kuin aloitit betatestauksen. Ja teit varmuuskopion, eikö? Suurin riski (lukuun ottamatta edellä mainittua tietojen korruptiota) on, että mitä kauemmin jatkat testausta, sitä pidempi se on, kun teit varmuuskopion. Tämä tarkoittaa, että menetät paljon siitä, mitä olet luonut. Mutta Apple Watchin kanssa se ei ehkä ole niin helppoa. Applen beta-asennustukisivulla luet seuraavan pelottavan varoituksen:

Jos Apple Watchin uudelleenkäynnistys ei ratkaise ongelmaa tai jos Apple Watch käynnistyy uudelleen palautustilassa tai siinä on muita ongelmia, jotka vaativat sen palauttamista watchOS: n nykyisen version kanssa, sinun on ehkä lähetettävä se Applelle huollettu.

Sinun ei tarvitse koskaan lähettää iPhoneasi tietojen vioittumisesta beeta-ongelmasta. Toinen kellokohtainen ongelma on, että Apple Watch ja iPhone on yhdistetty virtuaaliseen lonkkaan. Aivan kuten alkuperäinen iPhone, joka tarvitsi iTunesin sen aktivoimiseksi, Apple Watch vaatii iPhone-emolevyn toimimaan kunnolla. Joten jos asennat beetan kelloon, sinun on asennettava se myös iPhoneen. Pari vuotta sitten käytin tuolloin uusinta iOS-betaa iPadissani. Samaan aikaan ostin Apple HomePod -kaiuttimen. HomePod oli niin häiriö ja epäluotettava, että lähetin sen takaisin, mutta sitten tajusin, että ongelman aiheutti iPhonen beeta.

Odottaa odottamatonta

Asia on, että beetat voivat rikkoa kaikenlaisia ​​odottamattomia asioita, ja ne voivat olla parempia tai huonompia beetan edetessä. Esimerkiksi australialainen australialainen Apple Watch -käyttäjä David Woodbridge asensi watchOS 7 -betan ja rikkoi tärkeän helppokäyttötoiminnon. David on sokea ja luottaa VoiceOveriin, Applen hämmästyttävään ominaisuuteen navigoida laitteita kuuntelemalla. ”Kiireellinen”, David sanoi Twitterissä, ”älä asenna kello OS 7 beta 4: ää, jos olet VoiceOver-käyttäjä, koska se ei ole toimiva.” Se on kuin se, että näyttö lakkaisi toimimasta näköhenkilöiden kannalta.

Lopuksi, todennäköisesti kaikkein ärsyttävin asia, johon törmäät betoissa, ovat akun kestoongelmat. Tämä tapahtuu usein vikojen silittämisen aikana. Nykyaikaiset puettavat laitteet ovat erinomaisen tasapainossa virran säästämisen suhteen, ja kello – pienellä akulla ja aina päällä olevalla näytöllä – on vieläkin herkempi näille virtakysymyksille. Sitten taas, näinä päivinä se saattaa olla vähemmän tärkeää. ”Lähden tällä hetkellä harvoin talosta”, Thomson sanoi. ”Akun käyttöikä ei ole niin huolestuttava.” Viime kädessä se, asennatko watchOS 7 -beetan omaan Apple Watchiin, riippuu sinusta. Jos teet tämän valinnan, muista kuitenkin ymmärtää mahdolliset seuraukset. Vihaisimme sanoa, että kerroimme sinulle niin.