Skip to content

Miksi sinun pitäisi hankkia käytetty kannettava tietokone pulan aikana

21 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Halpoja (uusia) kannettavia on edelleen pulaa.
  • Käytetty MacBook-, Dell- tai HP-kannettava on yhtä hyvä kuin uusi useimmissa korkeakoulu- ja koulukäyttöissä.
  • Vaikka todella tarvitsisit aivan uuden koneen, vanha voi silti kuljettaa sinut muutaman kuukauden ajan.
Kannettavista tietokoneista on ollut pulaa tänä kesänä. Markkinoiden halpassa päässä toimitukset ovat edelleen tiukat – Dellin edulliset Inspironit ovat saatavissa esimerkiksi vasta lokakuussa. Vanha tietokone voi kuitenkin olla aivan yhtä hyvä kuin uusi (erityisesti opiskelijoille). MacBookeja tilattiin viikkojen ajan pandemian huipulla, ja myös koulujen suosimia halvempia Chromebookeja oli pulaa. Vaikka MacBook Airs on nyt saatavana normaalilla toimitusajalla, Amazonin Chromebook-varastoa on edelleen vaikea saada. Niiden koululautakuntien, jotka tarvitsevat irtotavarana ostamista, näkymät ovat edelleen synkät. Yksilöille helpompi vastaus on käytetty tietokone, joka voi olla yhtä hyvä kuin upouusi. Monet ihmiset pitävät myös mieluummin vanhojen varusteidensa tikutteluna. ”Viimeaikaiset tiedot osoittavat, että useampi britti haluaa korjata älypuhelimensa sen sijaan, että korvaisi sen (47%), toisin kuin saisi uuden (45%)”, kirjoittaa voittoa tavoittelematon teknisen korjauksen puolestapuhuja The Restart Project Twitterissä. ”Kannettavien tietokoneiden suuri enemmistö (58%) mieluummin korjaa kuin korvaa.”

Käytetty on yhtä hyvä kuin uusi

Lapsesi eivät ehkä halua käsi-alas-tietokonetta, mutta jos sinulla on viime aikoina muistikirja varaa, heidän pitäisi ottaa se, koska tiedät sen historian. Tietokoneet eivät todellakaan muutu vuosi vuodelta että paljon. Jopa viisivuotias kannettava tietokone kykenee kaikkeen muuhun kuin vaativimpiinkin videoiden muokkaustehtäviin tai 3D-pelien pelaamiseen. Itse asiassa modernissa kannettavassa tietokoneessa ei ole paljon tekemistä pieleen. Näytön sarana, näppäimistö ja ohjauslevy sekä sisäiset tuulettimet ovat melkein ainoat liikkuvat osat. Tämän koneen ei tarvitse kestää ikuisesti. Sitä on käytettävä vain, kunnes sen tilalle on saatavana uusia koneita.

Mitkä tuotemerkit sinun pitäisi ostaa käytettyinä?

Jos sinä, perheenjäsen tai ystävä ei voi lahjoittaa muistikirjaa, voit ostaa toisen käden. Jotkut tuotemerkit ovat parempia kuin toiset. Esimerkiksi MacBookien ostaminen voi olla kallista, mutta ne kestävät ikuisesti. Minulla on MacBook vuodelta 2008, jota käytän edelleen sen jälkeen, kun vanha, hidas kiintolevy on vaihdettu nopeaan, hiljaiseen SSD-asemaan, kun MacBook-aseman vaihto oli yhtä helppoa kuin paneelin avaaminen ja vanhan vetäminen ulos.

”Käytetyt Apple Macit ovat ehdottomasti hyvä vaihtoehto”, kertoi Ison-Britannian korjauspalvelu MacFixer Lifewire Twitterin kautta. ”Applen oma refurb-myymälä on hyvä lähtökohta, mutta vanhemmat mallit ovat silti käyttökelpoisia ja niitä voi ostaa paljon halvemmalla.” PC-puolelta haluat ehkä valita koneen, joka on helposti korjattavissa. Katso iFixitin kannettavien tietokoneiden korjauskelpoisuuspisteet. Korjattavin on HP EliteBook, ja jotkin Dell- ja Asus-mallit ovat lähellä. Macit ovat perässä luettelossa, koska nykyaikaisempia on vaikea avata, ja kaikki osat, jotka haluat vaihtaa, on juotettu paikoilleen. Toisaalta, Macit ovat yleensä erittäin luotettavia. Jos se on jo kestänyt muutaman vuoden, se todennäköisesti jatkaa kuorma-autoa.

Päivitykset

Voit tehdä vanhemmasta kannettavasta miellyttävämmän harkitsemalla sen osien päivittämistä. Ehkä se on vähän lyhyt varastotilasta. Tai ehkä säästit RAM-muistista ja lapsesi vaatii, että hän tarvitsee enemmän musiikkia muokkaaville sovelluksilleen. On mahdollista päivittää vain nämä osat ja jatkaa saman koneen käyttöä.

EliteBook 800 G5: n sisustus RAM-muistilla sivussa

Macilla tämä on kaikki, mutta mahdotonta, edellä mainitun lukituksen ansiosta. Sinun on palattava takaisin vuoden 2012 malliin saadaksesi vaihdettavia vaihtoehtoja. HP: n EliteBooks on käyttäjän päivitettävissä, samoin kuin Dellin Inspiron Duo ja 2017 Latitude. Jälleen, sinun tulee tarkistaa iFixitin luettelo.

Kuinka välttää sitruunan ostaminen

Käytetyn kannettavan tietokoneen ostaminen Craigslistista on resepti katastrofiin, ellet todellakaan tiedä mitä olet tekemässä. Ota varmasti mukaan asiantunteva ystävä. Parasta on ostaa käytettyjen koneiden myyjältä, joka antaa takuun käytetyille tuotteille. Jopa lyhyt, kolmen kuukauden takuu riittää tietämään, onko kone hyvä vai huono. ”Ihannetapauksessa osta joku, joka tarjoaa takuun, koska eBay jne. On miinakenttä”, MacFixer sanoo. Ja kun ostat käytettyjä tavaroita, sinun on noudatettava yhtä tärkeää Mac-neuvoja. Vuosina 2015–2020 myydyissä MacBookeissa on näppäimistö, joka on taipumus rikkoutua, joten sinun on testattava avaimet ennen ostamista.

Turvallisuus

Mitä ikinä ostatkin, pyyhi se puhtaaksi, poista kaikki edellisen asennuksen jäljet ​​ja asenna sitten Windows tai MacOS uudelleen. Tämä on ainoa tapa varmistaa, ettei koneeseen ole valmiiksi ladattu haittaohjelmia. Tämä on vähän tuskaa, mutta vaihtoehto on paljon pahempi. Nyt et ole vain säästänyt nippua Juniorin uusista korkeakoulujen kustannuksista, vaan opetit heille myös uudelleenkäytön ja jätteen arvosta. Se on melko hyvä tulos.