Skip to content

Miksi sinun pitäisi omaksua iOS-pikakuvakkeet

22 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Pikanäppäimet ovat helppo tapa automatisoida tylsiä, toistuvia tehtäviä.
  • Pikanäppäimet voivat toimia automaattisesti tiettynä ajankohtana tai kun saavut sijaintiin.
  • Omien mukautettujen minisovellusten luominen on helppoa.
Muistatko iPod Music Quiz -pelin? Se soitti katkelmia kappaleistasi kirjastostasi, ja sinun täytyi arvata sävel. Nyt sama peli on saatavilla iPhonellasi. Missä? Se on pikakuvake Shortcuts-automaatiosovelluksen sisällä. Pikanäppäinten avulla voit automatisoida melkein mitä tahansa iPhonessa, iPadissa tai HomeKit-laitteissasi. Pelkästään vetämällä muutama askel haluamaasi järjestykseen, voit tehdä mahtavia ja yllättävän tehokkaita automaatioita. Monet ihmiset katsovat Pikakuvakkeet-sovelluksen ja hylkäävät sen liian monimutkaisena, mutta se on aivan päinvastoin. Pikanäppäinten käyttö tekee asioista todella yksinkertaisempia, nopeampia ja helpompia. Voit jopa ladata muiden ihmisten luomia pikakuvakkeita. ”Parhaat pikavalinnat ovat aina vähemmän monimutkaisia.” ”On mielenkiintoista pysähtyä etsimään mallejasi [everyday life]”, Kertoi Simon B. Støvring, Shortcuts-kumppanisovelluksen Scriptable kehittäjä Lifewire suoraviestillä. ”Aina, kun jokin käyttäytymismalli on jokin asia, jota teet päivittäin, voi olla mahdollista rakentaa helpottava pikakuvake.”

Kuinka pikakuvakkeet toimivat iOS: ssä

Shortcuts on iPhone (ja iPad) -sovellus, jonka avulla voit rakentaa yksinkertaisia ​​tai monimutkaisia ​​automaatioita vetämällä ”toimintalohkot” luetteloon. Nämä toimintalohkot tarjoavat sovelluksesi, ja monet ovat juuri sisäänrakennettuja. Kun käynnistät pikakuvakkeen, se suorittaa nämä lohkot järjestyksessä. Otetaan yksinkertainen esimerkki saadaksemme idean. Alla on Applen oma viimeinen teksti Kuvan pikakuvake.

Apple Text Last Image -pikakuvake iPadissa

Tämä pikakuvake nappaa viimeisimmän ottamasi valokuvan ja lähettää sen valitsemallesi henkilölle. Voit lisätä nimiluettelon napauttamalla Vastaanottajat-painiketta ja valitsemalla sitten luettelosta. Aina kun suoritat pikakuvakkeen, se lähettää valokuvat välittömästi näille ihmisille. Voit suorittaa pikavalintoja monin tavoin. Voit laittaa kuvakkeen aloitusnäyttöön, aivan kuten sovellus. Voit suorittaa ne jakosivulta (pieni liukupaneeli, jonka avulla voit lähettää asioita muiden sovellusten ja palveluiden, kuten Viestit ja AirDrop, kautta), ja voit jopa saada ne ajamaan automaattisesti tiettynä ajankohtana tai kun saavut tai poistut sijainti. Ja vaikka on mahdollista tehdä mielettömän monimutkaisia ​​pikavalintoja, se ei ole ollenkaan välttämätöntä. ”Parhaat pikakuvakkeet ovat aina vähemmän monimutkaisia”, pikakuvakkeiden kirjoittaja Jordan Merrick kertoi Lifewire sähköpostitse.

Miksi vaivata pikakuvakkeilla?

”Kun se tehdään oikein, automaatio voi säästää aikaa ja vaivaa”, Merrick sanoo. ”Useita vaiheita sisältävän tehtävän automatisointi tarkoittaa, että sinun ei tarvitse tehdä niitä itse.”

Pikanäppäimen keksiminen voi viedä hetken, mutta kun teet niin, sinun ei tarvitse enää suorittaa näitä tylsiä, toistuvia vaiheita. Sitä varten tietokoneet ovat loppujen lopuksi. ”Kun sinulla on tehtävä automatisoitu tehokkuuden parantamiseksi, se on tyypillisesti myös helpompaa sinulle”, Støvring sanoo.

Päästä alkuun

Tämä on helppoa. Avaa Pikakuvakkeet-sovellus iPhonessa tai iPadissa juuri nyt (tai lataa se App Storesta) ja katso sitten sen sisäisiä esimerkkejä pikanäppäimistä. Mene eteenpäin ja tarkista Applen Music Quiz -pikakuvake, kun olet siinä. Voit kaivaa pikakuvakkeen ”koodiin” nähdäksesi, miten se on rakennettu, mikä on hyvä tapa oppia. Toinen hyvä paikka pikakuvakkeiden löytämiseen on tämä subreddit.

Mitä voit tehdä pikavalinnoilla?

IPhone voi lukea NFC-tunnisteita, joten voit napauttaa tarraa Bluetooth-kaiuttimessa, jolloin pikakuvake voi liittää iPhonen siihen. Voit jopa laittaa tarroja suosikki-albumien korteille ja toistaa ne napauttamalla iPhonea. Tässä on yksi, jota käytän. Kun käynnistän elokuvan katselusovelluksen iPadissa, se muodostaa automaattisesti yhteyden kaiuttimeen, kytkee Älä häiritse -toiminnon käyttöön ja asettaa näytön kirkkaudeksi 100%. Kaikki ilman minun puuttumistani. Katsokaa nyt sitä yllä olevaa kuvakaappausta, jonka ympärillä on siisti iPad-kehys. Kehys kuvan ympärille lisättiin hetkessä käyttämällä mukautettua pikakuvaketta. Lopetetaan Simon B. Støvringin suosikki pikakuvake. ”Olen melkein aina viimeinen henkilö kotitalouksestani menemään nukkumaan”, sanoo Støvring, ”joten minulla on pikakuvake, jonka juoksen joka kerta, kun menen nukkumaan, joka varmistaa, että kaikki asuntoni valot ovat pois päältä ja alkaa nukkua seurata AutoSleep-sovelluksessa. ” Nyt se kuulostaa melko kätevältä.