Skip to content

Miksi sinun pitäisi salata sähköpostiosoitteesi

23 de kesäkuu de 2021

Tässä artikkelissa kerrotaan, miksi sinun pitäisi salata sähköpostisi ja miten se tehdään.

Pitääkö sinun salata sähköpostisi?

Monet ihmiset epäilevät, että turvallisuus on enimmäkseen hypeä. Sinun ei todellakaan tarvitse vaivautua kaikkiin niihin monimutkaisiin salasanoihin, virustorjuntaohjelmistoihin, palomuureihin ja vastaaviin. Kaikki on vain tietoturvaohjelmistotoimittajia ja tietoturvakonsultteja, jotka yrittävät pelotella kaikkia, jotta he voivat myydä tuotteitaan ja palveluitaan. Jokaisen tulisi toteuttaa järkeviä toimia tietokoneidensa ja verkkojensa suojaamiseksi, mutta uutisissa ei todellakaan ole pulaa hypeistä. Kuten viimeisin kuuma sijoitusrahasto – kun se tekee siitä sanomalehden tai lehden, se on vanhaa uutista ja todennäköisesti liian myöhäistä, jotta voit reagoida joka tapauksessa. Yhtenä terveen järjen mittarina, joka ei ole puhdas hype, kannattaa kuitenkin harkita sähköpostiviestien salaamista. Jos olet lomalla, saatat lähettää postikortin ystävällesi tai perheenjäsenellesi nopealla ”toivotan, että olit täällä” -viestillä. Mutta jos kirjoitat henkilökohtaista kirjettä samalle ystävälle tai perheenjäsenelle, sinä olisit taipuvaisempi sinetöimään sen kirjekuoreen.

Miksi sinun pitäisi salata sähköpostiosoitteesi

Jos postitat sekin laskun maksamiseksi tai kenties kirjeen, jossa ystävälle tai perheenjäsenelle kerrotaan, että talosi ylimääräinen avain on piilotettu takakuistin vasemmalla puolella olevan suuren kiven alla, saatat käyttää turvakuorta, jossa on viivoitettuja viivat peittämään tai piilottamaan kirjekuoren sisällön vielä paremmin. Posti tarjoaa useita muita tapoja seurata viestejä – lähettää kirjeen oikeaksi, pyytää palautuskuittia, varmistaa paketin sisällön jne. Miksi sitten lähetät henkilökohtaisia ​​tai luottamuksellisia tietoja suojaamattomana sähköpostina? Tietojen lähettäminen salaamattomassa sähköpostissa vastaa niiden kirjoittamista postikortille kaikkien nähtäväksi.

Mitä sähköpostin salaus tarkoittaa?

Sähköpostisi salaus estää kaikkia omistautuneita hakkereita sieppaamasta ja lukemasta yksityistä viestintääsi. Käyttämällä Comodolta saatavan kaltaista henkilökohtaista sähköpostivarmennetta voit allekirjoittaa sähköisesti sähköpostisi, jotta vastaanottajat voivat varmistaa, että se todella on sinulta, sekä salata viestisi, jotta vain aiotut vastaanottajat voivat tarkastella sitä. Voit saada ilmaisen todistuksen täyttämällä hyvin lyhyen ja yksinkertaisen rekisteröintilomakkeen. Se tuo tosiasiallisesti lisäetua. Hankkimalla henkilökohtaisen sähköpostitodistuksen ja käyttämällä allekirjoittamaan viestisi digitaalisesti voit auttaa estämään roskapostin ja haittaohjelmien leviämisen nimessäsi. Jos ystäväsi ja perheesi tietävät, että lähettämäsi viestit sisältävät digitaalisen allekirjoituksesi, kun he saavat allekirjoittamattoman viestin, jonka sähköpostiosoitteesi on väärennetty lähteeksi, he ymmärtävät, että se ei ole oikeastaan ​​sinulta, ja poistavat sen.

Kuinka sähköpostin salaus toimii?

Tyypillinen sähköpostin salaus toimii siten, että sinulla on julkinen avain ja yksityinen avain (tällainen salaus tunnetaan myös nimellä Public Key Infrastructure tai PKI). Sinulla ja vain sinulla on yksityinen avain ja käytät sitä. Julkinen avain jaetaan kaikille valitsemillesi henkilöille tai jopa asetetaan julkisesti saataville. Jos joku haluaa lähettää sinulle viestin, joka on tarkoitettu vain sinulle, hän salaa sen julkisella avaimellasi. Yksityinen avain vaaditaan tällaisen viestin salauksen purkamiseksi, joten vaikka joku siepaisikin sähköpostin, se olisi turhaa hämmennystä heille. Kun lähetät sähköpostia jollekulle muulle, voit käyttää yksityistä avainta ”allekirjoittamaan” viestin digitaalisesti, jotta vastaanottaja voi olla varma, että se on sinulta.

Miksi on tärkeää salata kaikki sähköpostisi

On tärkeää huomata, että allekirjoitat tai salaat kaikki viestisi, ei vain luottamukselliset tai arkaluontoiset. Jos salaat vain yhden sähköpostiviestin, koska se sisältää luottokorttitietosi ja hyökkääjä sieppaa sähköpostiliikenteen, he näkevät, että 99% sähköpostistasi on salaamatonta pelkkää tekstiä ja yksi viesti on salattu. Se on kuin kiinnittäisi viestiin kirkkaan punainen neonkyltti, jossa lukee ”Hack Me”. Jos salaat kaikki viestisi, jopa omistautuneelle hyökkääjälle olisi paljon pelottavampaa tehtävä seulonta. Kun olet investoinut aikaa ja vaivaa 50 viestin salauksen purkamiseen, joissa lukee vain ”Hyvää syntymäpäivää” tai ”Haluatko golfia tänä viikonloppuna?” tai ”Kyllä, hyväksyn” hyökkääjä ei todennäköisesti tuhlaa enää aikaa sähköpostiisi.