Skip to content

Miksi sinun pitäisi vaihtaa auton kaiuttimet

20 de kesäkuu de 2021

Ellei sinulla ole suhteellisen myöhäisen mallin ajoneuvoa, joka toimitetaan korkealaatuisella äänellä, on melko hyvät mahdollisuudet, että autosi tai kuorma-autosi pyytää vakavaa kunnostusta kaiutinosastolla. Riippumatta siitä, ovatko autokaiuttimet kuluneet iän ja käytön vuoksi vai eivätkö ne ole koskaan olleet niin suuria, on olemassa useita syitä korvata tehdasautokaiuttimet jälkimarkkinoilla.

Hinta verrattuna laatuun kaiuttimia päivitettäessä

Tärkein argumentti kaiuttimien vaihtamista vastaan ​​on kustannus, mutta suorien korvaavien jälkimarkkinoiden kaiuttimien pudottaminen on usein erinomainen tapa parantaa äänenlaatua rikkomatta pankkia. Vaikka päivittäminen komponenttikaiuttimiksi voi olla melko kallista, se on kaikki olennainen osa laatua ja kustannuksia, joita sinun on navigoitava, kun päivität auton äänijärjestelmää. Jos etsit yleistä päivitystä auton äänijärjestelmään, tehdas kaiuttimien tulisi silti olla yksi ensimmäisistä osista, jotka osuvat leikkauslohkoon. On erittäin epätodennäköistä, että autosi tai kuorma-autosi alkuperäisvarusteiset kaiuttimet ovat joka tapauksessa tehtävässä työskennellä ensiluokkaisen päälaitteen ja vahvistimen kanssa, joten niiden jättäminen paikalleen vaikeuttaa vakavasti uutta unelmiesi järjestelmääsi. Siinä tapauksessa haluat ehkä pysyä poissa suorien korvaavien kaiuttimien läheltä. Jos haluat todella hyödyntää uutta mukautettua stereojärjestelmääsi, on parasta korvata tehdasvalikoiman kaiuttimet korkealaatuisilla komponenttikaiuttimilla ja heittää ainakin yksi subwoofer. Vaikka jälkimarkkinoiden täysimittaiset kaiuttimet parantavat yleensä edelleen laatujärjestelmääsi varastojärjestelmääsi, komponenttikaiuttimia on vaikea voittaa.

Tehtaan kaiuttimien päivittäminen budjetilla

Jos haluat puristaa parhaan mahdollisen äänen tehdasäänijärjestelmästäsi ja sinulla ei ole valtavaa budjettia, kaiuttimet ovat loistava paikka aloittaa. Suurin osa alkuperäisistä OEM-järjestelmistä käyttää ”täyden valikoiman” kaiuttimia, mikä on hienoa tapaa sanoa, että jokaisella kaiuttimella on yksi ohjain, joka on vastuussa koko äänispektrin tuottamisesta tai ainakin yhtä suuresta osasta kuin suhteellisen pienikokoinen autokaiutin. Etuna on, että täysimittaiset kaiuttimet ovat suhteellisen halpoja ja vievät vähemmän tilaa kuin yksittäiset komponenttikaiuttimet, mutta maksat loppujen lopuksi mutaisemmalla äänellä. Jos vaihdat ”täysimittaiseen” luokkaan kuuluvat autokaiuttimet kaksisuuntaisiin tai kolmitiekaiuttimiin, joissa on useita ohjaimia tai jopa yksittäisiä komponenttikaiuttimia, ero äänenlaadussa voi olla huomattava. Ensiluokkaiset jälkimarkkinoiden kaiuttimet suunnitellaan myös paremmin ja rakennetaan korkealaatuisemmista materiaaleista kuin tehdas kaiuttimet. Suurin osa tehtaan kaiuttimista käyttää vaahtomuovista ja paperista valmistettuja ympäröimiä, jotka huonontuvat ajan myötä. Kun kaiutin ympäröi kulumista, äänenlaatu heikkenee merkittävästi. Laadukkaissa jälkimarkkinoiden kaiuttimissa käytetään yleensä kauemmin kestäviä kumisuojuksia, jotka helpottavat korkealaatuisempien bassoäänten toimittamista. Jälkimarkkinoiden yksiköiden kartiot on usein valmistettu myös tiheämmistä materiaaleista. Tämä on toinen syy siihen, miksi korkealaatuisilla jälkimarkkinoilla toimivilla kaiuttimilla on tyypillisesti parempi bassotoisto kuin vastaavan kokoisilla tehdas kaiuttimilla. Joten vaikka sinulla ei ole rahaa käyttää korkealaatuisiin kaksisuuntaisiin tai kolmitiekaiuttimiin, vanhojen, kuluneiden tehdas kaiuttimien korvaaminen uusilla yksiköillä johtaa yleensä parempaan äänenlaatuun.

Auton audiojärjestelmän rakentaminen alusta alkaen

Tehdas kaiuttimien vaihtaminen ei korvaa pienitehoista päälaitetta tai vahvistinta, minkä vuoksi monet audiofiilit päättävät suunnitella uuden järjestelmän tyhjästä. Siinä tapauksessa on vieläkin tärkeämpää korvata heikkolaatuiset tehdas kaiuttimet paremmilla jälkimarkkinoilla toimivilla yksiköillä. Samalla tavalla kuin kaksisuuntaiset ja kolmitiekaiuttimet tuottavat paremman äänen kuin täysimittaiset kaiuttimet, komponenttikaiuttimet pystyvät toistamaan paremmin korkeita ja matalia matalia. Koska voit valita päälaitteen ja vahvistimen käsin kaiuttimien kokoonpanon mukaan, tämän tyyppinen asetus antaa sinun puhaltaa muita auton äänijärjestelmiä. Tehdasautokaiuttimien korvaaminen todellisilla bassokaiuttimilla ja diskanttikaiuttimilla on monimutkaisempaa kuin vain pudottaminen joihinkin kaksisuuntaisiin tai kolmitiekaiuttimiin, mutta sen avulla voit suunnitella todellisen äänikentän, joka sopii täydellisesti autollesi.

Mutta sopivatko uudet autokaiuttimet?

Yksi suurimmista ongelmista tehdasautojen kaiuttimien korvaamisessa komponenttikaiuttimissa on, että voit törmätä avaruuteen ja asennusongelmiin. Jos esimerkiksi korvataan neljä koaksiaalikaiutinta jollakin vasemman, oikean ja takakanavan bassokaiuttimen, diskanttielementin ja keskikokoisten komponenttikaiuttimien yhdistelmällä, et voi vain pudottaa uusia kaiuttimia suunniteltuihin koteloihin tehdasyksiköille. Vaikka käytkin jälkimarkkinoiden koaksiaalikaiuttimien kanssa, tila voi silti olla haaste. Saatat päästä eroon ostamalla vain korvauskaiuttimet samoilla mitoilla, mutta voit myös törmätä ongelmiin. Esimerkiksi 6 tuumaa – 9 tuumaa on tavallinen kaiuttimen koko, ja numerot viittaavat kaiuttimen pituuteen ja leveyteen. Eri 6-by-9-kaiuttimilla on kuitenkin erilainen syvyys, joten jotkut yksiköt eivät välttämättä sovi joihinkin sovelluksiin. Joissakin yksiköissä esiintyy myös huomattava määrä diskanttikaiuttimia perusasennuskorkeuden ulkopuolella, minkä vuoksi on niin tärkeää tutustua sopivuusoppaaseen ennen auton kaiuttimien päivittämistä.