Skip to content

Miksi sinun tulisi kiinnittää huomiota datakorkeisiin

22 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Yhä useampi kaapeliyritys on aloittanut uudelleen niin kutsutut ”datakorkit” kotipalvelussaan Internetissä.
  • Vaikka teratavun tai enemmän raja on riittävä tieto monille ihmisille, jotkut käyttäjät saattavat ylittää nämä määrät ja joutuvat maksamaan sakon.
  • Koronaviruspandemian alkaessa monet Internet-yritykset lupasivat luopua tietorajoista ja lisätä Internet-nopeutta.
Tehokkaiden Internet-käyttäjien tulisi tutkia laajakaistakäyttöään välttääkseen maksuja nyt, kun yhä useampi kaapeliyhtiö on aloittanut uudelleen niin kutsutut ”datakorkit” kotona internetpalvelussa, asiantuntijat sanovat. Esimerkiksi 1. tammikuuta alkaen Comcast aloitti kotitalouksien rajoittamisen 1,2 teratavuun dataa kuukaudessa. Myös muut laajakaistayritykset kääntävät datanäkymiä asiakkailleen. Vaikka teratavu tai enemmän on riittävästi tietoa monille ihmisille, jotkut käyttäjät saattavat ylittää nämä määrät ja joutuvat maksamaan sakon. ”Amerikkalaiset maksavat kaapeliyhtiöiden investointien puutteesta”, sanoi asiakkaiden ja Internet-palveluntarjoajien välisiä neuvotteluja käyvän Bill Smart -yrityksen omistaja Mark Chen sähköpostihaastattelussa. ”Kun yhä useammat ihmiset työskentelevät kotona ja suoratoistavat, kaapeliyritysten järjestelmät ovat olleet raskaassa kuormituksessa. Ne veloittavat voimankäyttäjiä (joita me kaikki nyt olemme) liian saadakseen heidät käyttämään vähemmän dataa tai antaakseen heille enemmän rahaa.”

Zoom on tietojen imu

Monet käyttäjät, jotka eivät käytä paljon dataa, eivät huomaa tietorajoja. Mutta ”ne, jotka suoratoistavat usein useilla laitteilla tai luottavat kaistanleveyttä vaativiin sovelluksiin, kuten Zoom päivittäin, voivat vaikuttaa suhteettomasti”, Tyler Cooper Internet-palveluntarjoajien vertailusivustosta BroadbandNow sanoi sähköpostihaastattelussa. ”Tämä pätee erityisesti suuriin perheisiin, joiden kotona on monenlaisia ​​laitteita.”

Käsitteellinen kuva langattomasta lähetyksestä kannettavaan tietokoneeseen tai sieltä.

Koronaviruspandemian alkaessa monet Internet-yritykset lupasivat luopua tietorajoista ja lisätä Internet-nopeutta. Eleen tarkoituksena oli auttaa kotona työskenteleviä ihmisiä ja etäkouluun meneviä lapsia. Mutta ne antelias päivä voivat olla ohi. Cox rajoittaa dataa 1,25 Tt: lla, ja mahdollisuus päivittää rajoittamattomaan pakettiin. Käyttäjille, jotka ylittävät rajan, se maksaa 10 dollaria per 50 Gt. Myös muut yritykset rajoittavat datapäästöjään, mutta näitä rajoituksia on olemassa. Comcast / Xfinity-sovelluksessa käyttäjät saavat lipun joka vuosi ensimmäisen kerran, kun ylität 1,2 Tt, Chen sanoi. Tämän passin jälkeen sinulta veloitetaan 10 dollaria jokaisesta 50 Gt: sta, jonka ylität 1,2 teratavun rajan. Ylijäämien yläraja on 100 dollaria kuukaudessa.

Neuvotteleminen taktiikoista

”Jos olet kuitenkin ollut Comcastin palveluksessa yli vuoden ja olet käynyt läpi, voit yleensä saada ylimääräiset maksut vapauttamalla soittamalla tai keskustelemalla heidän kanssaan verkossa”, Cooper lisäsi. ”He veloittavat voimankäyttäjiä (joita me kaikki nyt olemme) liian saadakseen heidät käyttämään vähemmän dataa tai antaakseen heille enemmän rahaa.” ”Jos sinulla on valittavana useita kaapelioperaattoreita, kannattaa ehkä vaihtaa Spectrumiin ja CenturyLinkiin. Niillä ei ole ylikäyttömaksuja, vaikka Internet on kurissa, jos verkossa on ylikuormituksia.” Jotkut yritykset ovat saaneet tiedonsiirron rajoituksia. Comcast kertoi äskettäin The Streamable -palvelulle, että he ovat nyt viivästyttäneet datakynnystä koillisalueellaan kesäkuuhun asti. Massachusettsin lainsäätäjät olivat valittaneet, että tietorajoitukset vahingoittaisivat pienituloisia perheitä. ”Verkkokapasiteetti ei ole kysymys Comcastille eikä pätevä tekosyy laskuttaa asiakkaita enemmän”, lainsäätäjät kirjoittivat äskettäisessä kirjeessään. ”Comcast itse väittää, että sillä on runsaasti kapasiteettia koko verkossa, mukaan lukien alueet, joille ei tällä hetkellä aseteta ylärajoja.”

Vaikka jotkut laajakaistapalvelujen tarjoajat vetäytyisivätkin datakatteista, sinun kannattaa harkita tietojen käytön vähentämistä, jos olet huolissasi ylimääräisistä maksuista, Cooper sanoi. Varmista myös, että automaattiset päivitykset on poistettu käytöstä kaikissa matkapuhelimissa, kannettavissa tietokoneissa ja muissa liitetyissä laitteissa, hän neuvoi.