Skip to content

Miksi sinun tulisi suojata online-valokuvasi

22 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Ohjelmistoyritykset etsivät miljoonia julkisesti saatavilla olevia online-valokuvia kasvojentunnistusjärjestelmien rakentamiseksi.
  • Uusi verkkosivusto auttaa sinua selvittämään, onko Flickr-valokuviasi käytetty tekoälyn tutkimukseen.
  • Joidenkin asiantuntijoiden mukaan suurten teknologiayritysten verkkokuvien käyttö on yksityisyyden loukkaus.
Ohjelmistoyritykset etsivät yksityisiä valokuvia kasvojentunnistusjärjestelmien rakentamiseksi, ja uusi verkkosivusto voi auttaa määrittämään, ovatko kuvasi heidän joukossaan. Sivusto, nimeltään exposing.ai, etsii julkisista tietokannoista selvittääkseen, onko Flickr-valokuviasi käytetty tekoälyn tutkimukseen. Ohjelmistokehittäjät käyttävät usein julkisesti saatavilla olevia kuvia tunnistusjärjestelmien kouluttamiseen. Käytäntö voi olla laillinen, mutta jotkut asiantuntijat uskovat, että se ei ole eettistä. ”Se, että näitä valokuvia käytetään ilman ihmisten tietämystä, on merkittävä yksityisyyden loukkaaminen”, sanoi tietokantaohjelmistoyrityksen Kohezionin toimitusjohtaja ja perustaja Thierry Tremblay sähköpostihaastattelussa. ”Se on erityinen huolenaihe vähemmistöille, jotka voidaan profiloida ja kohdistaa. Käyttäjät eivät myöskään välttämättä suostu tarkistukseen aina, kun he menevät julkisuuteen.”

Flickr saattaa paljastaa enemmän kuin tiedät

Expositing.ai-sivusto toimii etsimällä, onko valokuvasi sisältynyt julkisesti saatavilla oleviin tietojoukoihin. Se etsii Flickrin käyttäjätunnuksia ja valokuvia. Sinun tarvitsee vain kirjoittaa Flickr-käyttäjänimesi, valokuvasi URL-osoite tai hashtag sivustosi hakupalkkiin. Sivusto käynnistettiin viime kuussa, ja se perustuu vuosien tutkimukseen julkisista kuvamateriaaleista, Exposing.ai: n luojat kirjoittivat verkkosivustolle. ”Monimutkaisen tarinan kertominen siitä, kuinka eilisistä valokuvista tuli tämän päivän koulutustiedot, on osa tämän käynnissä olevan projektin tavoitetta”, he sanoivat.

Kuva kasvojentunnistustekniikasta.

Sivusto hakee miljoonia tietueita, mutta ”lukemattomia uusia kasvojentunnistuksen koulutusaineistoja on olemassa ja niitä kaavitaan jatkuvasti sosiaalisen median, uutisten ja viihdesivustojen kautta”, he kirjoittivat. Yritykset nostavat kuvia ohjelmistoprojektiensa tehostamiseksi. ”Tietysti tekniset jättiläiset, kuten Google, Amazon, Facebook ja Apple, ovat kaikki syvällisesti tutkimassa ja tutkimassa kasvojentunnistustekniikkaa”, sanoi kyberturvallisuusyhtiö BullGuardin markkinointijohtaja Nat Maple sähköpostihaastattelussa.

Aseiden kilpailu valokuville

Valokuvien raapiminen on osa yritysten välistä asevarustelua paremman kasvojentunnistuksen kehittämiseksi. Esimerkiksi yritys Clearview AI imi 3 miljardia kuvaa ja otti tämän askeleen pidemmälle luomalla tekoälysovelluksen, Maple totesi. Sovellus toimii hakukoneena ja antaa käyttäjän ottaa valokuvan jostakin, ladata sen ja nähdä luettelon kyseisen henkilön julkisista kuvista ja linkit mistä he ovat tulleet. ”Se, että näitä valokuvia käytetään ilman ihmisten tietämystä, on merkittävä yksityisyyden rikkominen.” ”Mielenkiintoista kyllä, näemme eniten epäröintiä tällä ohjelmistolla hallituksen / lainvalvontaviranomaisten tasolla laillisuuden ja profilointiin liittyvien huolenaiheiden vuoksi”, kertoi riskikonsulttiyrityksen Concentric Advisors kriisipäällikkö Laura Hoffner sähköpostihaastattelussa. ”Mutta se tarkoittaa, että yksityinen teollisuus syrjäyttää hallituksen kokemuksen ja saatavuuden suhteen.” Käyttäjillä, jotka haluavat pitää verkossa lähettämänsä kuvat yksityisinä, on rajalliset vaihtoehdot. ”Ei ole paljon muuta, mitä voit tehdä kuin ottaa ydinvaihtoehto, eli palkata asianajaja ja haastaa asianomainen yritys”, Maple sanoi. ”Mutta tietysti sinun on oltava omistautunut ja rahallinen.”

Suojaa kasvosi

Jos haluat, että valokuvia, joita et ole vielä lähettänyt, ei käytetä tutkimushankkeisiin, on olemassa ohjelmistotyökaluja, jotka peittävät valokuvat tekemällä muutoksia pikselitasolla sekoittamaan kasvojentunnistusjärjestelmiä, Maple sanoi. Esimerkiksi Chicagon yliopiston tutkijat ovat kehittäneet ohjelmiston nimeltä Fawkes vähentääkseen kasvotunnistustyökalujen verkosta keräämien valokuvatietosarjojen tarkkuutta.

Ryhmä valmistuneita, jotka ottavat älypuhelimen selfietä, kun kasvojentunnistus on käytössä.

Microsoft kuitenkin teki äskettäin muutoksia Azure-kasvojentunnistusalustaansa ”ilmeisesti suunniteltu heikentämään Fawkesin nykyisen version tehokkuutta”, Maple sanoi. Paras tapa pitää valokuvasi yksityisinä on varmistaa, että ne eivät pääse liikkeeseen verkossa, Sean O’Brien, ExpressVPN Digital Security Labin johtava tutkija, sanoi sähköpostihaastattelussa. Hän ehdotti sosiaalisen median tilien lukitsemista asettamalla profiilisi yksityiseksi tai jopa poistamalla sosiaalisen median kokonaan. ”Meillä on vain yksi kasvot ja meidän on kohdeltava sitä enemmän varovasti kuin salasanaa”, O’Brien sanoi. ”On kriittistä, että kuluttajat pitävät teknologiayrityksiä ja hallituksia vastuullisina teknisestä politiikasta, joka suojaa meitä ja korjaa kasvojentunnistuksen yksityisyyden puutteet.”