Skip to content

Miksi Sonyn luettelo ” toistamattomista ” PS4-peleistä on syytä juhlia?

19 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Asiantuntijoiden mukaan PS5: n taaksepäin yhteensopivuus on vaikuttava saavutus.
  • Suoratoiston ja PS5: n kyvyn käyttää PS4-levyjä välillä PS5 tarjoaa riittävän pääsyn vanhempiin nimikkeisiin useimpien pelaajien tyydyttämiseksi.
  • Niistä PS4-peleistä, jotka eivät ole yhteensopivia PS5: n kanssa, päivitykset ovat valmiina ainakin kahdelle, mikä tekee niistä PS5-ystävällisiä.
Vaikka jotkut saattavat olla huolissaan äskettäin julkaistusta PS4-pelien luettelosta, jonka Sony myöntää, että se ei toimi tulevan PS5: nsä kanssa, se, että se on niin pieni määrä pelejä, on hyvä asia, asiantuntijat sanovat. Äskettäisessä blogiviestissään Sony ilmoitti, että kun PS5 putoaa marraskuussa, valtaosa PS4-peleistä sekä Playstation VR -peleistä on pelattavissa. Laajojen PS Now- ja PS Plus -luetteloiden ansiosta PS4-pelien digitaaliset versiot ovat saatavilla suoratoistoa varten, ja fyysisiä levyjä voi silti toistaa PS5: n Ultra HD Blu-ray -asemassa. PS4-pelien pelaaminen uudella PS5: llä lupaa myös olla parantunut kokemus pelaajille; Sony on luvannut nopeammat latausajat ja paremman grafiikan Game Boost -ominaisuuden kautta. ”PS5: n ja PS4: n välityksellä Sony on listannut vain 10 peliä yli 4000 pelistä, jotka eivät toimi, joten se on aika vaikuttava”, David Cole, DFC Intelligence -yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja, videopeli- ja viihde-analyyseihin keskittynyt tutkimusyhtiö , selitettiin sähköpostissa.

Miksi jotkut pelit eivät ole käytettävissä

Äskettäin julkaistussa luettelossa nimetään kaikki PS4-pelit, joita ei tueta PS5: llä, ja vaikka Sony ei ole ilmoittanut, onko tulossa lisää nimikkeitä, se on huomionarvoinen päivitys yritykselle, joka on perinteisesti ollut paketin takana taaksepäin yhteensopivuus. ”Se on iso tekninen saavutus, koska jokaisella pelillä on erilainen koodi, jota on jäljiteltävä.” Vanhempien pelien pelaaminen uudemmilla konsoleilla on vaikeampaa feat kuin se voi näyttää keskivertokuluttajalle, Cole selitti. Kun vanhemmilla peleillä ei ole ohjelmistoa, jota tarvitaan uusien konsolien suorittamiseen, kehittäjät eivät välttämättä näe vetoomusta pyrittäessään päivittämään pelejä, joiden suosio saattaa olla jo kauan sitten. ”Haaste emulaatio-ohjelmistolla on se, että yritetään saada vanha koodi ajaa laitteistojärjestelmälle, jolle peliä ei ole suunniteltu. Se on iso tekninen saavutus, koska jokaisella pelillä on erilainen koodi, joka täytyy jäljitellä”, Cole sanoi. ”En ole insinööri, mutta ymmärrän, että tietyllä ainutlaatuisella koodilla varustettua peliä ei yksinkertaisesti voida suorittaa tai se voi viedä liikaa uudelleenkoodausta, jotta se olisi vaivan arvoista ajaa.”

Parannus aiempiin julkaisuihin

Vaikka näyttää siltä, ​​että PS5 ei pysty toistamaan PS4: ää vanhempia nimikkeitä – toisin kuin tuleva Xbox Series X, jonka yhteensopivuus taaksepäin kaikkien aiempien sukupolvien kanssa – se on silti tervetullut merkki kehityksen kehityksestä alustan faneille.

PS5-pelien bannerikuva, jossa on hämähäkkimies

Kun PS4 julkaistiin vuonna 2013, jotkut olivat hämmentyneitä Sonyn päätöksestä olla tekemättä vanhempia nimikkeitä pelattavaksi uudessa järjestelmässä, mutta on sitä mieltä, että maailmanlaajuinen myyntijohtaja Jim Ryan kaksinkertaistui vuoden 2017 haastattelussa. ”Kun olemme selviytyneet taaksepäin yhteensopivuudesta, voin sanoa, että se on yksi niistä ominaisuuksista, joita vaaditaan paljon, mutta joita ei tosiasiassa käytetä paljon”, Ryan kertoi TIME: lle. ”Se, ja olin äskettäin Gran Turismo -tapahtumassa, jossa heillä oli PS1-, PS2-, PS3- ja PS4-pelejä sekä PS1- ja PS2-pelejä, he näyttivät muinaisilta, kuten miksi kukaan pelaisi tätä?” Nyt PS5: llä on saatavana yli 4000 otsikkoa, joten on selvää, että Sonyn ihmiset ovat kuulleet kritiikin ja ovat ryhtyneet toimiin – olivatko he yhtä mieltä siitä, että vanhempien pelien käyttö on houkuttelevaa vai ei.

Luettelo tuetuista peleistä saattaa lyhentyä

On epäselvää, voisiko tulevaisuudessa lisätä muita pelejä ” ei-pelattavaan ” luetteloon, mutta on todisteita siitä, että luettelo saattaa kutistua. Lukuisat kehittäjät ovat vahvistaneet, että he työskentelevät jo korjausten parissa tuottaakseen nimensä tulevaisuuteen. ”Sony on listannut vain 10 peliä yli 4000 pelistä, jotka eivät toimi, joten se on melko vaikuttava.” Kehittäjä takana DWVR, yksi pelattavista nimikkeistä, sanoi Redditissä viime viikolla, että parhaillaan on korjaustiedosto, jonka he toivovat olevan valmis ajoissa PS5-julkaisua varten. Samoin Naconin PR- ja viestintäasiantuntija Hama Doucouré kertoi Push Squarelle, että KT Racing -tiimi on tällä hetkellä kovasti töissä päivityksen kanssa, joka tekee TT Mansaari – Aja Edge 2: lla, toinen peli, joka ei ole vielä yhteensopiva uuden konsolin kanssa, ”100% toimiva” PS5: ssä. Sonyn ja kehittäjien yhdistettyjen ponnistelujen välillä on selvää, että pelaajilla on marraskuussa enemmän kuin tarpeeksi vaihtoehtoja pitää heidät kiireisinä.