Skip to content

Miksi Stadia ja xCloud kuin verkkosovellukset voivat toimia

18 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Verkkosovellus on verkkosivusto, johon on lisätty paikallista tallennustilaa.
  • Verkkosovellukset saavat aloitusnäytön kuvakkeet ja näyttävät aivan natiivisovelluksilta.
  • Ne voivat todella olla ihanteellisia pelien suoratoistopalveluille.
Apple on estänyt Microsoftin ja Googlen pelien suoratoistopalvelut App Storesta, joten molemmat yritykset julkaisevat ne sen sijaan verkkosovelluksina. Mutta mikä on verkkosovellus? Onko se vain verkkosivusto? Onko se tarpeeksi nopea peleille? Googlen Stadian ja Microsoftin xCloudin avulla voit pelata pelejä ”kaukosäätimellä”. Pelit toimivat tosiasiallisesti pilvessä olevilla tehokkailla palvelimilla ja suoratoistavat videomateriaalia. Paikallista sovellusta käytetään portaalina videon näyttämiseen ja ohjainkomentojen lähettämiseen pilveen. Mutta Apple on estänyt tällaiset pelien suoratoistopalvelut App Storesta. Nämä sovellukset tarjoavat joukon pelejä eräänlaisessa sovelluskaupassa, mistä Apple ei pidä. Joten Microsoft ja Google tekevät niistä web-sovelluksia. ”Verkkosovelluksilla ei ole mahdollisuutta tallentaa välimuistiin suuria tiedostoja paikallisesti”, kertoi pilviesitysohjelmistojen kehittäjän FlowVellan toimitusjohtaja Brent Brookler Lifewirelle Twitterin kautta. ”Natiivisovellukset toimivat offline-tilassa, ja kaikki voi olla nopeampaa, kun suuret ja pienet tiedostot ovat paikallisia, jopa nopeiden verkkojen kanssa.”

Mikä on verkkosovellus?

Verkkosovellus on lähinnä verkkosivustolla toimiva sovellus, jolle annetaan erityiset oikeudet tietojen tallentamiseen laitteellesi. Voit asentaa verkkosovelluksen napauttamalla vain jako-nuolta tarkastellessasi verkkosivustoa ja valitsemalla Lisää aloitusnäytölle luettelosta. Se siitä. Kun napautat juuri lisättyä aloitusnäytön kuvaketta, verkkosovellus käynnistyy. Se saa oman tilansa – se ei avaudu Safari-välilehdessä – ja se voi tallentaa joitain tietoja paikallisesti. Tämän testaamiseksi voit laittaa laitteen lentokonetilaan ja käynnistää sovelluksen silti. Verkkosovellukset ovat rajoitettuja verrattuna alkuperäisiin sovelluksiin, mutta niillä on yllättävän syvä pääsy laitteeseen. Kehittäjä Maximiliano Firtmanin mukaan he voivat käyttää sijaintiasi, gyroskooppia ja muita antureita, kameraa, Apple Payta ja muuta. Lyhyesti sanottuna, sanoo Firtman, he voivat ”näyttää ja toimia kuin kaikki muut sovellukset”.

Kaksi ihmistä ulkona pelaamassa peliä älypuhelimella ohjaimien kanssa.

Pelaavat verkkosovellukset

Peleillä on erityisiä tarpeita etäkäyttöön. Yksi asia on viive tai viive, joka aiheutuu pelaamisesta Internetissä. Kun painat konsolilla, painat ohjaimen painiketta, ja se menee johdon (tai Bluetooth-yhteyden) yli konsoliin kuuden metrin päässä sinusta, joka reagoi ja lähettää videosignaalin televisioon. Suoratoistopeleissä nämä johdot ovat kymmeniä tai jopa tuhansia mailia pitkiä, mikä tuo näkyviin latenssin napin painamisen ja tuloksen näkemisen välillä. Verkkosovellukset aiheuttavat ylimääräisiä komplikaatioita. Esimerkiksi videoiden suoratoistoon erikoistunut Martin Algesten Lookbackin johtaja kertoi Lifewirelle suoraviestillä: ”Natiivisovelluksella voit tehdä” ohuen asiakkaan ”, jossa video renderöidään iPadissa tai iPhonessa. suoritetaan etäpalvelimilla. Tämä voi nopeuttaa asioita, koska sinun ei tarvitse suoratoistaa teräväpiirtovideoita. Verkkosovelluksella kaikki video on kuitenkin lähetettävä takaisin palvelimilta. Sitten taas sanoo Algesten, ”peleissä, joissa on paljon pelitilaa ja jotka on siirrettävä, videoiden suoratoisto todennäköisesti voittaa.”

Suuri kokemus

Loppujen lopuksi tulokset tulevat älykkääseen suunnitteluun. Stadian ja xCloudin vaikein osa on jo ratkaistu: kuinka saada pelit reagoiviksi, kun niitä pelataan Internetissä. Verkkosovellusten rajojen kiertäminen on helppo verrata. Ehkä kokonaistulos ei ole aivan yhtä hoikka kuin oikea App Store -sovellus, mutta kun kyse on pelipelistä, se on todennäköisesti yhtä hyvä.