Skip to content

Miksi Stadia tarvitsee enemmän kuin ilmaisia ​​esittelyjä

18 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Google esittelee Stadiaan rajoitetun ajan esittelyjä yrittäessään houkutella uusia käyttäjiä.
  • Demojen avulla käyttäjät voivat kokeilla peliä, mutta sinun on silti maksettava täysi hinta sen ostamiseksi.
  • Google tarvitsee luotettavampia palvelimia vähemmän viiveellä, jos se todella haluaa kasvaa.

Google Stadian uusin päivitys tuo joukon rajoitetun ajan ilmaisia ​​demoja pelaajien kokeilemiseksi. Vaikka demot saattavat kuulostaa hyvältä ajatukselta, asiantuntijat kokevat viime kädessä, että Googlen on tehtävä enemmän, jos se haluaa Stadian menestyvän ja kasvavan. Google Stadia ilmestyi vuoden 2019 loppupuolella ja toi Googlen pilvipelijärjestelmän koteihin ympäri maailmaa. Julkaisunsa jälkeen Stadia on pyrkinyt saamaan jalansijaa pelien suoratoistomaailmassa. Yrityksen viimeisin siirto ei kuitenkaan välttämättä riitä houkuttelemaan käyttäjiä, koska ilmaiset esittelyt eivät todellakaan ole palvelun tarpeita. ”Stadian suurin ongelma on viive ja yhteysongelmat”, Gadget Review’n toimitusjohtaja Rex Freiberger kertoi meille sähköpostitse.

Enemmän kuin yksi rintama

Freiberger ei ole ainoa, joka tuntuu myös Googlen pilvipelipalvelusta olevan viivästynyt sotku. Itse asiassa marraskuussa 2019, kun Stadia nousi lattialle, sivustot pitävät Washington Post varoitti käyttäjiä välttämään selvää, kunnes Google oli selvittänyt ongelmat. Vaikka huoli Stadian yhteydestä on tärkeää, on muita ongelmia, jotka ovat vaivanneet palvelua sen julkaisun jälkeen, kuten rajoitettu pelikirjasto. Viime aikoina julkaistujen ilmoitusten mukaan joistakin uusista peleistä Stadiaan on tullut pitkäaikaisia ​​käyttäjiä, kuten KingKeeton97, Twitterissä osoittaakseen pettymyksensä Stadian pelitarjonnasta, jopa arvaten yrityksen markkinointivalintoja. Toiset, kuten Twitter-käyttäjä ioneBear, näyttävät olevan tyytyväisiä Stadian tarjousten nykytilaan, joka vastasi ”Olen erittäin tyytyväinen asiakas” Stadian Twitter-tilille lähetetyssä twiitissä.

Jacob Smith, freelance-matka- ja edtech-bloggaaja, ajattelee, että demot ovat loistava tapa kokeilla ennen ostamista. ”Demot näyttävät hyvältä vaihtoehdolta minulle, koska ne antavat minun nähdä pelin arvon ennen kuin käytän rahani siihen”, hän sanoi sähköpostissa. Toisin kuin muut siellä olevat suoratoistopalvelut, Google Stadia ei maksa mitään käyttöä perustasollaan. Sinun on ostettava pelattavat pelit, ja monet niistä ovat samalla hinnalla kuin muissa konsoleissa. Koska joudut maksamaan täyden hinnan useimmista nimikkeistä, on tärkeää tietää, toimiiko peli hyvällä yhteydellä. Syöttöviive on valtava huolenaihe pilvipeleissä, eikä ole harvinaista, että tuloviive-testit ilmestyvät Redditin kaltaisille sivustoille, joissa käyttäjät voivat nähdä, kuinka peli reagoi ohjainten, näppäimistöjen tai hiirten perustavanlaatuisiin komentotuloihin. Silti Smith myydään. ”Olen melko pilvipelien kohderyhmän ruumiillistuma”, hän sanoi. ”Viimeisin omistettu pelikone, jonka ostin, oli alkuperäinen Xbox, mutta nautin silti todella pelaamisesta.”

Kadonnut pilvessä

Vaikka jotkut, kuten Gadget-arvosteluFreiberger, uskovat, että Stadian taistelu johtuu palvelun infrastruktuurista, monien palvelun käyttäjien mielestä pelien yleinen puute on todellinen syy virheisiin, jotka ovat kohdanneet Googlen pilvipelien laajentumista viime kuukausien aikana. Google pyrkii aktiivisesti täyttämään pelikirjastossaan olevat aukot monilla uusilla peleillä, kuten Cyberpunk 2077 saapuu Stadiaan tänä vuonna. Tulevista julkaisuista huolimatta vakaa pelikokemus on avain pilvipelaamisen hyödyntämiseen. ”Jos tarjoat pelien suoratoistopalvelua, ei ole mitään tekosyytä viiveelle. Palvelimesi on oltava kovaa”, Freiberger kirjoitti. ”Jos foorumin (suoratoistopelit) päämyyntikohta ei ole tosiasiallisesti valtaosan ihmisten ulottuvilla, palvelusi on kuollut vedessä.” Stadialle verkon luotettavuus on osoittautunut ongelmaksi palvelun käynnistämisen jälkeen, ja kun muut pelien suoratoistovaihtoehdot ovat nousussa, Google joutuu pudottamaan luetteloa alaspäin, jos se ei tee jotain viiveen ja yhteyden parantamiseksi järjestelmää vaivaavia asioita. Koska laajakaistayhteyksien perusnopeus on nyt heikkenemässä BroadbandNow-raporttien perusteella, Google Stadia tarvitsee hyvän ydininfrastruktuurin, jotta asiat sujuisivat sujuvasti. Kuitua ei ole saatavana kaikkialla, ja se tarkoittaa, että perustavanlaatuisempien Internet-nopeuksien tukeminen tulee olemaan iso ominaisuus, jolla Stadian on työskenneltävä. Ei ole väliä onko suoratoistopalvelussa maailman paras pelikirjasto, jos palvelimet eivät pysty tarjoamaan sujuvaa pelikokemusta käyttäjilleen. Tämä tekee tai rikkoo Stadian kaltaisen palvelun: ei viivettä ja vankka pelikirjasto. Kaikki muu – ilmaiset esittelyt tai ei – näyttää vain savulta ja peileiltä.