Skip to content

Miksi tarvitset kertakäyttöistä sähköpostitiliä

21 de kesäkuu de 2021

Kertakäyttöinen sähköpostiosoite on sähköpostitili, jonka määritit silloin, kun tarvitset kelvollisen sähköpostiosoitteen, mutta et halua antaa ensisijaista sähköpostiosoitettasi. Katsotaanpa joitain syitä, miksi kannattaa harkita kertakäyttöisen sähköpostitilin käyttöä.

Roskapostin välttäminen

Ensisijainen syy, miksi monet ihmiset käyttävät kertakäyttöisiä sähköpostiosoitteita, on välttää, että heidän ensisijaisesta sähköpostiosoitteestaan ​​tulee roskapostin kohde. Kaikkien näiden vuosien jälkeen roskaposti (tunnetaan myös nimellä ei-toivotut ja ei-toivotut sähköpostit) on edelleen merkittävä ongelma Internetissä. Aina rekisteröidyessäsi verkkosivustolle, joka vaatii kelvollisen sähköpostiosoitteen, saatat jättää huomiotta pienikokoisen tekstin, joka antaa sivustolle luvan käyttää sähköpostiosoitettasi ja tai myydä tietoja muille. Kertakäyttöisen sähköpostiosoitteen käyttäminen on järkevää. Se antaa sinulle mahdollisuuden rekisteröityä kelvollisella osoitteella, mutta se ei tukkia todellista sähköpostiosoitettasi roskapostilla, koska kertakäyttöinen sähköpostiosoite absorboi kaiken roskapostin puolestasi. Jos rekisteröidyllä sivustolla on henkilökohtaisia ​​tietoja, jotka haluat suojata, sinun tulee valita oikea sähköpostiosoite tai toissijainen sähköpostiosoite, joka on suojattu salasanalla. Älä käytä kertakäyttöisiä sähköpostiosoitteita mihinkään rahoitukseen liittyviin asioihin tai sivustoihin, jotka sisältävät arkaluontoisia tietoja sinusta, koska monet kertakäyttöiset sähköpostiosoitteet eivät vaadi salasanaa kertakäyttöisen sähköpostiosoitteesi käyttämiseen.

Henkilöllisyytesi suojaaminen

Craigslist tarjoaa sinulle ilmaisen välityspalvelimen sähköpostiosoitteen, jotta sinun ei tarvitse paljastaa todellista sähköpostiosoitettasi mahdollisille ostajille tai myyjille, mutta kun vastaat ostajalle tai myyjälle, sähköpostiosoitteesi näkyy. On olemassa tapoja yrittää peittää todellinen henkilöllisyytesi muuttamalla Lähettäjä-kenttää ja muuta, mutta sähköpostin otsikkotiedot saattavat paljastaa sähköpostiosoitteesi, vaikka muuttaisit Lähettäjä-kenttää. Voit olla turvallinen käyttämällä kertakäyttöistä sähköpostiosoitetta yhteydenpitoon ostajan tai myyjän kanssa Craigslistissa tai henkilökohtaisissa mainossivustoissa.

Ota selvää, kuka myi henkilökohtaiset tietosi

Jos ihmettelet, kuka myi henkilötietosi roskapostittajille ja muille kolmansille osapuolille, saatat pystyä selvittämään. Kun rekisteröidyt seuraavan kerran verkkosivustolle, käytä kertakäyttöistä sähköpostiosoitepalvelua, jonka avulla voit luoda osoitteen nimen (tai ainakin osan siitä). Lisää luomasi kertakäyttöisen sähköpostiosoitteen verkkosivuston nimi, jolla rekisteröidyt. Jos saat sähköpostia muilta yrityksiltä kuin verkkosivustolta, jolla käytit sitä (olettaen, että se on ainoa paikka, jossa käytit kyseistä sähköpostiosoitetta), voit päätellä, että sivusto myi tietosi kolmannelle osapuolelle, joka nyt lähettää sinulle roskapostia.

Kuinka saan kertakäyttöisen sähköpostiosoitteen?

Siellä on monia kertakäyttöisten sähköpostiosoitteiden tarjoajia, jotkut parempia kuin toiset. Jotkut suosituimmista ovat Mailinator ja GishPuppy.