Skip to content

Miksi tarvitset palomuurisovelluksen iPhonellesi

21 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Applen sisäänrakennettu tekniikka suojaa sinua vain käyttäessäsi Safaria verkkoselaamiseen.
  • Kolmannen osapuolen sovellukset, kuten Guardian ja Lockdown, estävät hankalat yhteydet kaikissa sovelluksissa.
  • Varmista, että luotat sovellukseen 100%, ennen kuin luotat sen suodattavan kaiken Internet-liikenteen.
Älykäs seurannan ehkäisy on uusi iOS 14 -ominaisuus, joka estää verkkosivustoja seuraamasta sinua ja varastamasta henkilökohtaisia ​​tietojasi, mutta se toimii vain Safarissa. Mitä teet seurannoista sovelluksissa? Saatat olla yllättynyt siitä, kuinka moni sovellus seuraa sinua ja varastaa yksityisiä tietoja iPhonesta ja iPadista. Applen tiukoista App Store -säännöistä huolimatta sovellukset saavat kerätä ja jakaa sijaintisi, yhteystietosi ja paljon muuta. Jopa ilman lupaasi he voivat myös varastaa kaikenlaista tietoa, jonka haluat todennäköisesti pitää yksityisenä. Ratkaisu on asentaa jonkinlainen palomuuri laitteeseesi. ”Monet ihmiset ilmaisivat järkytystä siitä, mitä pystyimme osoittamaan ensimmäisessä julkaisussa”, kertoi Will Strafach, iOS: n seurannanestosovelluksen Guardian luoja. Lifewire suoralla viestillä, ”ja nyt Pushin avulla ilmoittaaksesi käyttäjille reaaliajassa, olen erittäin utelias näkemään, mitä ihmiset ajattelevat.”

Mitä ovat seurantalaitteet?

Tracker on mitä tahansa, joka seuraa sinua Internetissä. Esimerkiksi, kun haet esimerkiksi puhelimen laturia Amazonista, saatat nähdä mainoksia muilta sivustoilta samalla puhelimen laturilla. Se on eräänlainen seuranta. Toinen esimerkki on Facebook. Kaikki nämä Facebook-widgetit verkkosivustoilla ympäri maailmaa keräävät tietoja sinusta, tietokoneestasi, sijainnistasi ja muusta. Vaikka et olisikaan sosiaalisen verkoston sivustolla, Facebook tietää mitä olet tekemässä.

Kumpikaan ei ole vain Facebook. Viime aikoina monien sääsovellusten havaittiin myyvän sijaintitietojasi. Sinun tulisi myös olla paranoidi sovelluksesta, joka käyttää sähköpostiosoitteitasi tai käyttää yhteystietojasi ja valokuviasi.

Guardianin palomuuri

Guardian Firewall oli iOS: n ensimmäinen palomuurisovellus. Se toimii asettamalla laitteellesi virtuaalinen yksityinen verkko (VPN), jonka avulla voit muodostaa yhteyden työpalvelimiin tai pysyä turvassa käyttäessäsi julkista Wi-Fi-yhteyttä. Tämä VPN reitittää kaikki Internet-yhteydet Guardianin palvelimien kautta ja estää seurantalaitteet ja muut yksityisyyttä varastavat yhteydet. Esto on täysin tuntematon. On myös joitain muita mukavia sivuvaikutuksia. Koska yhteys reititetään Guardianin palvelimien kautta, verkkosivustot eivät näe missä olet maailmassa. Tiedätkö, miten Google arvaa sijaintisi ja kertoo sinulle jokaisen hakusivun alareunassa? Sitä ei voi tapahtua VPN: n kanssa.

Sovellus voi näyttää luettelon kaikista estetyistä yhteyksistä, mutta koska Guardianin kehittäjät ovat niin keskittyneet yksityisyyteen, se ei voi todellakaan kertoa sinulle, mitkä sovelluksesi yrittivät lähettää tietoja. Versiossa 2.0 on kuitenkin uusia työkaluja, joiden avulla voit jäljittää huonoja sovelluksia. Guardianin uusi palomuuri Pro -paketti (125 dollaria vuodessa) antaa sinulle tavallisen iOS-hälytyksen aina, kun yhteys estetään. Tämän reaaliaikaisen palautteen avulla voit selvittää, mitkä sovellukset ovat pahimmat rikkojat. ”Minusta henkilökohtaisesti tuntuu, että se auttaa vaikuttamaan tällaisen toiminnan yleistymiseen”, Strafach sanoo. ”Joidenkin sovellusten kanssa ne näyttävät pingöivän seurantalaitteita melkein loputtomasti.”

Sisälle suojautuminen

Toinen suojausvaihtoehto on Lockdown, jonka etuna on työskennellä kokonaan laitteellasi. Se reitittää kaiken Internet-liikenteen suodattimen läpi, joka estää ei-toivotut yhteydet. Estolistat päivitetään viikoittain, ja voit lisätä omia nimikkeitä luetteloon. Lockdownin luojat tekivät sovelluksen saatuaan pariton ehdotuksen: heitä pyydettiin lisäämään pala seurantakoodia muihin sovelluksiinsa vastineeksi rahalle.

Yksinkertainen kaavio siitä, miten sovellukset keräävät tietoja ja mitä Lockdown tekee

”Saimme tietää, että yritys, joka kääntyi meihin, oli kaivosyhtiö, ja” pieni koodikappale ”ilmoitti salaa käyttäjän sijainnin, IP-osoitteen ja käyttötavat palvelimilleen”, kirjoittivat Lockdownin luojat Johnny Lin ja Rahul Dewan. ”He myisivät sitten käyttäjätiedot toiselle kolmannelle osapuolelle, joka olisi voinut olla kirjaimellisesti kuka tahansa: mainontayritykset, markkinointiyritykset, vihamieliset valtion toimijat – kuka tietää?”

Voitko luottaa näihin sovelluksiin?

Yksi ongelma turvallisuuden purkamisessa toiseen sovellukseen / palveluun on, että sinun on luotettava siihen. Loppujen lopuksi arkaluontoisia tietojasi kanavoidaan heidän sovellustensa ja / tai palvelimiensa kautta. ”Luulen, että ihmiset ovat siirtymässä kohti kaltaisia ​​sovelluksia, koska Apple on jättänyt ne tomuun viivästyttämällä seurantavaroitusten täytäntöönpanoa.” Olen käyttänyt sekä Lockdownia että Guardiania päälle ja pois päältä niiden käynnistämisen jälkeen, ja olen myös tutkinut melkoisesti molempia tuotteita. Olen iloinen voidessani luottaa heihin juuri nyt, mutta jos aiot käyttää näitä palveluja tai jotain vastaavaa, sinun tulee myös tehdä oma tutkimus.

Eikö iOS 14 tee tätä jo?

IOS 14: ssä Apple lisäsi paljon uusia seurannan estäviä ominaisuuksia, mutta ne ovat parhaimmillaankin hämmentäviä. Se on myös viivästyttänyt joitain seurannan torjuntatoimintojaan mainostajien valitusten jälkeen. Applen sisäänrakennettujen työkalujen käytön etuna on, että luotat jo alustan myyjään. Haittana on konfiguroitavuuden puute. Safarin älykäs seuranta toimii vain Safarissa. Se ei estä sovelluksia. Applen tietosuojaominaisuudet ovat hienoja, mutta joskus niiden on ehkä oltava varovaisia, jotta ei voida nähdä kiusaavan muita yrityksiä. ”Luulen, että ihmiset ovat siirtymässä kohti kaltaisia ​​sovelluksia, koska Apple on jättänyt ne tomuun viivästyttämällä seurantavaroitusten täytäntöönpanoa”, Strafach sanoo.