Skip to content

Miksi tarvitset toisen mielipiteen haittaohjelmien skannerin

21 de kesäkuu de 2021

Sinulla on uusin, ajan tasalla oleva virustorjuntaohjelma. Olet suorittanut järjestelmän täydellisen tarkistuksen ja kaikki näkyy ”vihreänä” ilman ongelmia. Kaikki näyttää toimivan sujuvasti, paitsi että selaimesi ohjaa sinut jatkuvasti kasinosivustoille riippumatta siitä, mitä kirjoitat Googleen. Mitä hittoa tapahtuu? Vaikuttaa siltä, ​​että saatat tarvita toisen mielipiteen haittaohjelmien skanneria, jotta voisit tarkastella järjestelmääsi nähdäksesi, onko ensisijainen virustentorjunta- tai haittaohjelmien skanneri saattanut antaa jonkin liukastua järjestelmääsi huomaamatta. Toinen mielipideskanneri on juuri miltä se kuulostaa, toissijainen haittaohjelmien tunnistus- ja poisto-ohjelma, joka toimii toisena puolustuslinjana tietokoneellesi, jos ensisijainen skanneri ei havaitse aktiivista haittaohjelmatartuntaa Useimmat ihmiset ajattelevat, että yksi skanneri, jolla on uusimmat virus- / haittaohjelmamääritelmät suojaavat järjestelmäänsä haitoilta, valitettavasti näin ei ole aina. Virusten ja haittaohjelmien kehittäjät koodaavat tarkoituksellisesti haittaohjelmiaan välttääkseen markkinoiden suurimpien virus- / haittaohjelmien skannereiden havaitsemisen. Pahat pojat käyttävät salausta, varkainmenetelmiä ja kaikkia mustan taiteen koodaustapoja piilottaakseen hyötykuormansa, jotka ovat yleensä haittaohjelmistopaketteja, jotka on suunniteltu ohjaamaan tietokonetta ja ansaitsemaan kehittäjät ja heidän haittaohjelmansa tytäryhtiöt rahaa.

Kuinka toinen mielipideskanneri löytää piilotetut ongelmat

Haittaohjelmien havaitsemiseen vaikuttaa useita tekijöitä. Eri haittaohjelmien skannerit voivat käyttää erilaisia ​​skannaustapoja. Yksi voi erikoistua rootkit-tunnistukseen, kun taas toinen voi etsiä vain tiettyjä virusten allekirjoituksia. Nykyään on olemassa monia erilaisia ​​mielipideskannereita, mutta sinun on oltava hyvin varovainen, kun valitset yhden, koska jotkut haittaohjelmien kehittäjät tuottavat väärennettyjä virustentorjuntatuotteita tai Scareware-ohjelmia, jotka tosiasiallisesti tuovat haittaohjelmat järjestelmään sen sijaan, että poistaisivat ne. Monilla heistä on hyvin älykkäitä nimiä, ja heillä voi olla erittäin vakuuttavia verkkosivustoja, jotka näyttävät olevan laillisia. Sinun tulisi Googlella skanneri, jota aiot käyttää, varmistaaksesi, että se on legitiimi eikä huijaus. Tässä on luettelo joistakin arvostetuimmista, laillisimmista ja tehokkaimmista toisen mielipiteen skannereista markkinoilla:

  • Malwarebytes (Windows) – Yksi markkinoiden yleisimmin suositelluista toisen mielipiteen skannereista. Sitä päivitetään hyvin usein, ja sillä on kyky havaita monia haittaohjelmamuotoja, joita perinteiset virustentorjuntaohjelmat kaipaavat. Saatavilla on ilmainen versio sekä maksettu versio, joka tarjoaa reaaliaikaisen suojauksen.
  • HitMan Pro (Windows) – HitMan Pro käyttää ainutlaatuista pilvipohjaista lähestymistapaa haittaohjelmien skannaukseen. Se voi skannata tietokoneen monenlaisten haittaohjelmien varalta hyvin lyhyessä ajassa. Siinä on myös ilmainen versio saatavana.
  • Kaspersky TDS Killer Anti-rootkit -apuohjelma (Windows) – TDS Killer -skanneri on erinomainen työkalu viimeisenä keinona. Jos luulet, että järjestelmässäsi on rootkit, jonka kaikki muut työkalut ovat unohtaneet, TDS Killer on usein viimeinen ja paras toivosi rootkitin hävittämisestä. Se on ilmainen työkalu, joka keskittyy TDL-tyyppisiin juuripaketteihin, jotka ovat erittäin hienostuneita ja erittäin vaikeita havaita ja poistaa.

Vaikka toinen asentamasi mielipideskanneri ei löydä haittaohjelmaa, jonka luotat kätkeytyvän edelleen järjestelmässäsi, kaikki toivot eivät häviä. On erinomainen verkkosivusto nimeltä Bleeping Computer, jolla on asiantunteva vapaaehtoisten asiantuntijoiden henkilökunta, joka opastaa sinut etsimään ja poistamaan tietokoneesi melkein mistä tahansa nykyisestä haittaohjelmasta. Heillä on diagnostiikkaprosessi, joka vaatii sinulta jonkin verran ponnisteluja, mutta he auttavat sinua joka askeleella.