Skip to content

Miksi teatteri on omaksunut VR: n pandemian aikana

18 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • VR-esitykset saavat vauhtia, kun koronavirus pakottaa ihmiset pysymään poissa elävästä teatterista ja tanssista.
  • VR-esitykset ovat paeta vuoden 2020 synkästä todellisuudesta, tarkkailijat sanovat.
  • Paremmat ja halvemmat VR-kuulokkeet laajentavat VR-esitysten mahdollisuuksia.
Broadway-esityksissä suljetut ja live-esitykset ovat supistuneet koko maassa koronaviruspandemian vuoksi. Jotkut ohjaajat kuvittelevat teatterin uudelleen virtuaalitodellisuuden kokemuksena. Nämä esitykset yhdistävät pelien, tanssin ja teatterin rajat. VR-kuulokemikrofonin ja Internet-yhteyden avulla ne antavat kenen tahansa osallistua live-esitykseen. Samalla ne tarjoavat kaivattua tuloa teollisuudelle, joka kärsii taloudellisesti COVID-seisokkeista. ”Nykyisessä eristyneisyyden hetkessä kokoontumisemme, vaikka olisimme fyysisesti erillään, on erittäin voimakas, inhimillinen ja parantava”, Queerskins: Arkin koreografi, virtuaalitodellisuuden esitys, Brandon Powers kertoi. sähköpostihaastattelu. ”Taiteilijat, tuottajat ja yleisö kaikki tietävät sen, ja näiden olosuhteiden vuoksi useammat ihmiset ovat valmiita kokeilemaan jotain uutta.”

Pelistä teatteriin tanssiin

Virtuaalitodellisuus näyttää teatterilajeja. Siellä on Under esittelee, peli- ja teatterikokemus, joka on saatavana Oculus Quest and Rift -sovelluksessa, jossa live-näyttelijät esittivät osan pelin muista pelaajista. Mukana on myös Peabody-palkittu virtuaalitodellisuusprojekti, Queerskins: Ark, joka sisältää tanssiesityksen homomiehistä 1980-luvulla. Vielä perinteisemmät teatterit siirtyvät verkkoon, kuten Tirkistelijä: Toulouse-Lautrecin ikkunat, elävä teatteriesitys New Yorkissa, joka oli alun perin tarkoitettu esitettäväksi lavalla.

Tyhjät paikat koristeellisessa elokuvateatterissa

”Mielestäni virtuaalitodellisuus tarjoaa yleensä mahdollisuuden uppoutua täydellisemmin eräänlaiseen digitaaliseen kokemukseen”, Tara Ahmadinejad, Brooklynissa sijaitsevan teatteriryhmän Piehole perustaja, joka työskenteli Under esittelee, sanoi puhelinhaastattelussa. ”Se ei ole sama kuin olla jaetussa tilassa muiden kanssa. Mutta luulen, että tällä hetkellä, kun ihmiset ovat kodeissaan, tämä on mahdollisuus paeta päivittäisestä ympäristöstä, jonka näet koko ajan ja tunnet kuin menisit tähän toiseen alueeseen. ” ”Sinun täytyy miettiä, kuka yleisö on ja miten he ovat osa kokemusta.” Virtuaalitodellisuusteatteri antaa yleisön jäsenille paremman hallinnan kokemuksesta, tarkkailijat sanovat. ”Etuna on, että se antaa yleisön tutkia ja tehdä omia löytöjään ja yhteyksiä paitsi live-näyttelijöiden kanssa myös muiden pelaajien kanssa”, Ahmadinejad sanoi. ”Löydät pelaajia, ja he tavallaan työskentelevät yhdessä löytääkseen asioita. Kuten, menin sinne äskettäin, ja tapasin joitain pelaajia, joilla oli enemmän kokemusta loitsuista, ja he tavallaan opettivat minulle, miten se tehdään.”

Parempi kuin todellisuus

VR antaa teatterin johtajien luoda teatterihetkiä, jotka eivät ole fyysisesti mahdollisia, Powers huomautti. ”Yleisösi tai esiintyjät voivat lentää, kulkea maailmaa ja muodonmuutosta”, hän sanoi. ”Vaikka elävä fyysinen teatteri pyytää meitä keskeyttämään epäuskoomme, VR-teatteri voi nojautua uppoutumiseen saadakseen sinut todella tuntemaan, että sinut on siirretty uuteen maailmaan.”

Nainen nauttii VR: stä värikkäiden spiraalien ympäröimänä

Mutta teatterin suunnittelu VR: lle voi olla haastavaa, tarkkailijat sanovat. ”Sinun täytyy miettiä, kuka yleisö on ja miten he ovat osa kokemusta”, Powers selitti. ”VR on myös ruumiillistettu media, joten koreografina uskon, että on äärimmäisen tärkeää kohdella sitä sellaisenaan. Meidän on löydettävä tapoja huolehtia yleisöstämme ja olla tietoisia siitä, miten pyydämme heitä liikkumaan joko eleillä Kutsun tätä ”kehokokemuksen suunnitteluksi:” prosessiksi, jota voidaan ajatella sisältäpäin, jotta voidaan suunnitella empaattisempia ruumiillistettuja kokemuksia VR: ssä. ” ”Luulen, että se kehittyy edelleen omaksi taiteensa muodoksi.” Yleisö on ollut erittäin kiinnostunut virtuaalitodellisuuksista, Powers selitti sanoen, että elävän esityksen nälkä on nälkä, koska se ”luo paljon tiukemman yhteyden yleisön ja esiintyjän välille kuin jotain nauhoitettua”. VR-teatteri houkuttelee myös nuorempaa yleisöä kuin live-kollegansa, johon Powers toivoo johtavan heitä tukemaan todellisia live-esityksiä tulevaisuudessa. VR-kuulokkeet ovat kuitenkin edelleen kalliita, maksavat satoja dollareita, ja se rajoittaa osallistujia. ”Meidän on oltava hyvin harkittuja siitä, kenellä on pääsy tekniikkaan ja mitä se tarkoittaa sille, mitä luodaan ja kuka luo sitä”, sanoi Powers.

Täällä jäädäkseen

Kun teatterit avataan uudelleen, VR todennäköisesti tarttuu teatterimaailmaan. Ensinnäkin VR-tuotokset voivat olla halvempia kuin todellisuudessa. ”Koska VR on skaalautuva, otamme teatterimaailmassa käyttöön elinkelpoisen rahoitusmallin, joka ei ole ollut kestävä pitkään aikaan”, virtuaalitodellisuuden teatterituottaja Blair Russell sanoi puhelinhaastattelussa. ”Ja se antaa teatterien menestyä eri tavoin kuin heillä on aikaisemmin, eivät [solely rely] säätiöiden ja yksityishenkilöiden lahjoituksista, ja tiedätkö, [minimal] lipunmyynti … voimme tehdä Broadwayn saataville ihmisille kaikkialla maailmassa, jotka eivät pääse Broadwaylle tai joilla ei ole varaa Broadwaylle. ”” Yhdistymisen teko, vaikka olisimme fyysisesti erillään, on erittäin voimakas, ihminen, ja parantava. ”Jopa VR: n suurimmat kannattajat eivät kuitenkaan usko, että virtuaalitodellisuusteatteri korvaa kokonaan live-esitykset.” Luulen, että se kehittyy edelleen omaksi taidemuodoksi ”, Piehole-jäsen Alexandra Panzer sanoi. puhelinhaastattelu. ”Ja luulen, että paljon kokeiluja on tapahtunut ja tulee jatkumaan pandemian ja asettamiesi parametrien takia. Teatterin ja teatteriyhteisön kanssa on aina ristiriita. Mutta se antaa ihmisille kaikkialta maailmasta mahdollisuuden osallistua paitsi virtuaalitodellisuuskokemuksiin myös virtuaaliteatterielämyksiin. ”Virtuaaliteatteriin on paljon vetovoimaa. Se on kätevää, turvallista ja voi tarjota skenaarioita, joita ei voida toistaa tosielämässä. Mutta se on vaikea kuvitella, että VR koskaan korvaisi yleisössä olemisen kokemuksen sadoilla muilla ihmisillä, jotka reagoivat lavalla tapahtuvaan tapahtumaan.