Skip to content

Miksi tietokoneeni on niin hidas?

11 de heinäkuu de 2021

Tietokoneen suorituskykyongelmat ovat päänsärky. Tämä ongelma vetää koko tietokoneesi alas, mutta syy voi olla salaperäinen, koska on olemassa tuhansia ohjelmistovirheitä, asemaongelmia ja muita ongelmia, jotka saattavat aiheuttaa tietokoneen hidastumisen. Vaikka tämä artikkeli on kirjoitettu Windows 10: tä ajatellen, nämä ratkaisut ovat yleensä sovellettavissa Windows 8.1: een, 8: een, 7: een ja jopa Vistaan. Onneksi on olemassa hyviä uutisia. Voit poistaa hitaan tietokoneen syyn kattavilla ratkaisuilla. Nämä kaventavat mahdollista syytä.

Kuinka korjata hidas tietokone

Nämä ratkaisut on järjestetty vähiten häiritseviin, joten on parasta noudattaa niitä järjestyksessä. Windowsia ei tarvitse asentaa uudelleen, jos hidas tietokoneesi on seurausta liian monista avoimista selainvälilehdistä. Myös vaiheiden ohittaminen saattaa piilottaa ongelman todellisen syyn.

 1. Käynnistä tietokoneesi uudelleen. Tämä vaihe eliminoi kaikki kertaluonteiset virheet tai ohjelmistoristiriidat, jotka aiheuttavat hidasta suorituskykyä, ja tarjoavat puhtaan pöydän vianmääritykseen. Saatat olla kiusaus ohittaa tämä vaihe. Älä! Se voi ratkaista ongelmasi muutamassa sekunnissa pienellä vaivalla.

 2. Sulje selaimen välilehdet äläkä avaa enemmän kuin muutama kerralla. Selaimen välilehdet voivat alkaa verottaa järjestelmän resursseja, etenkin RAM-muistia, koska tietokone yrittää järjestää tietoja useilta verkkosivustoilta, jotta voit tarkastella niitä nopeasti, kun palaat välilehdelle. Välilehtien sulkeminen voi parantaa välittömästi tietokoneita, joissa on enintään 4 Gt RAM-muistia.

 3. Avaa Tehtävienhallinta painamalla Ctrl + Vaihto + Esc samanaikaisesti, ja muista napsauttaa ”lisätietoja” -nuolta Tehtävienhallinta-ikkunan alaosassa. Etsi tehtäviä, jotka käyttävät yli 50% tietokoneesi suorittimesta tai muistiresursseista. Sulje tehtävä napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla sitten Lopeta tehtävä. Lue edistyksellinen Task Manager -oppaamme saadaksesi lisätietoja tästä hyödyllisestä apuohjelmasta.

 4. Tarkista virta-asetukset ja sammuta virransäästötila. Windows-tietokoneissa on yleensä asetukset, jotka priorisoivat suorituskyvyn, mutta oletusasetuksia on mahdollista muuttaa vahingossa. Tämä pätee erityisesti kannettaviin tietokoneisiin, jotka usein siirtyvät virransäästötilaan akun säästämiseksi.

 5. Paranna Wi-Fi-signaalia. Hitaana tietokoneena havaitsemasi ongelma voi olla epätasainen Internet-yhteys. Voit tarkistaa tämän Internet-nopeustestillä. Huono Wi-Fi saa verkkosivustot latautumaan hitaasti, viestipalvelut viivästyvät ja pilvivarastopalvelut epäonnistuvat.

 6. Etsi ja pysäytä kaikki suuret lataukset tai lataukset tietokoneellesi. Tiedoston lataaminen tai lataaminen voi kuluttaa yllättävän paljon prosessoreita ja tallennusresursseja vanhemmille tietokoneille. Tiedostonsiirron pysäyttämisen pitäisi tarjota välitön parannus, jos tämä on syyllinen. Pilvivarastopalvelut ovat todennäköisin syy liialliseen tiedostosiirtoon, koska ne lataavat ja lataavat tiedostoja automaattisesti taustalla. Samanlainen kuin tämä ja vinkki 5 ennen sitä, on pysäyttää samanaikaiset lataukset / lataukset muualla verkossasi. Tietokoneesi voi olla melko nopea eikä käyttää verkkoa lainkaan, mutta jos kolme muuta talosi laitetta suoratoistavat Netflixiä ja YouTubea tai pelaavat verkkopelejä, verkko on edelleen toiminnassa ja se saattaa näyttää siltä, ​​että tietokoneesi on syyllinen .

 7. Sammuta Windowsin tarpeettomat visuaaliset tehosteet. Windows käyttää varjoja ja animaatioita saadakseen käyttöjärjestelmän moderniksi, mutta nämä vaikutukset voivat hidastaa joitain Windows-tietokoneita. Niiden sammuttaminen saattaa antaa järjestelmälle tarvitsemansa virran.

 8. Ota käyttöön Windows ReadyBoost. Tämä ominaisuus voi muuttaa ulkoisen USB-tallennuslaitteen kodiksi väliaikaiselle tallennukselle, mikä muistuttaa tietokoneen RAM-muistin päivittämistä, vaikkakaan ei aivan yhtä tehokasta. ReadyBoost on loistava tapa käyttää vanhaa USB-muistitikkua. Jos tämä ratkaisu toimii, se on varma merkki siitä, että tietokoneesi tarvitsee enemmän RAM-muistia parhaansa saavuttamiseksi. Harkitse RAM-muistisi päivittämistä pian.

 9. Vapauta tilaa kiintolevylläsi. Windows ja muut asennetut ohjelmat käyttävät kiintolevyllä olevaa tilaa tallentaakseen väliaikaisia ​​tiedostoja, joihin ne voivat nopeasti päästä myöhemmin. Pakattu kiintolevy tekee tästä työlästä tai mahdotonta, mikä heikentää suorituskykyä. Tämä ratkaisu pyytää sinua poistamaan sovelluksia ja tiedostoja, joita et ehkä halua tehdä. Tiedostojen siirtäminen ilmaiseen pilvivarastopalveluun on yksinkertainen, nopea ratkaisu, joka vapauttaa tilaa poistamatta haluamiasi tiedostoja

 10. Poista väliaikaiset tiedostot. Joissakin tapauksissa väliaikaiset tiedostot, joita Windows käyttää suorituskyvyn parantamiseen, voivat kasvaa liian suuriksi, kuluttavat liikaa kiintolevytilaa ja hidastavat suorituskykyä.

 11. Pienennä tai muuta käynnistysohjelmia. Monet ohjelmat, kuten online-viestipalvelut tai pilvitallennuspalvelut, käynnistyvät automaattisesti, kun tietokone käynnistyy. Nämä ohjelmat toimivat usein taustalla, joten saatat unohtaa, että ne on asennettu. Älä unohda tarkistaa myös selainlaajennuksiasi, koska liian monet näistä käynnissä kerralla voivat hidastaa myös sinua.

 12. Päivitä Windows. Uusi Windows-versio saattaa korjata virheen, joka aiheuttaa suorituskykyongelmia. Windows Update voi myös asentaa uusia ohjaimia tietokoneesi laitteistolle, mikä parantaa suorituskykyä usein.

 13. Asenna virustentorjuntaohjelma. Haittaohjelma voi aiheuttaa tietokoneen hidastumisen käyttämällä järjestelmäresursseja kulissien takana. Tämä ei yleensä ole ilmeistä Tehtävienhallinnassa, koska haittaohjelma on usein suunniteltu piiloutumaan uteliailta katseilta. Virustentorjuntaohjelma voi löytää haittaohjelmia, jotka aiheuttavat suorituskykyongelmia, mutta virustentorjuntaohjelmat voivat vaatia myös järjestelmän resursseja. Sinun on ehkä poistettava virustentorjuntaohjelma, jos se näyttää heikentävän suorituskykyä.

 14. Eheytä kiintolevy. Tätä vaaditaan harvoin nykyaikaisessa tietokoneessa, minkä vuoksi se on lähellä tämän luettelon loppua. Luettelo mahdollisista ratkaisuista on kuitenkin alkamassa kaventua, joten kannattaa laukausta ennen lopullisten ja dramaattisimpien vaihtoehtojen kokeilemista.

 15. Nollaa Windows käyttämällä käyttöjärjestelmän sisäänrakennettuja apuohjelmia. Tämä vaihtoehto on melkein yhtä tehokas kuin puhdas uudelleenasennus, joka on viimeinen tarjoamamme ratkaisu, ja paljon helpompi suorittaa. Tämä korjaa suorituskykyongelmat, jos ne johtuvat Windowsin virheestä tai määritysongelmasta. Windowsin nollaaminen tai uudelleenasentaminen poistaa suurimman osan tai kaikki paikallisesti tallennetut tiedostot tietokoneellesi. Varmista, että olet varmuuskopioinut tiedostot, jotka haluat säilyttää.

 16. Suorita Windows uudelleen puhtaasti. Jos kaikki muu epäonnistuu, Windowsin uudelleenasentaminen on viimeinen toivo. Täydellinen uudelleenasennus poistaa ehdottomasti kaiken tietokoneeltasi, mukaan lukien useimmat (mutta ei kaikki) haittaohjelmat, jotka ovat saattaneet piiloutua kiintolevyllesi.

Tietokoneeni on edelleen hidas. Mitä nyt?

Tämän oppaan ratkaisut ovat tyhjentäviä. Jos tietokoneesi on edelleen hidas, tietokone on joko liian vanha nykyaikaisen ohjelmiston suorittamiseen hyvin tai siinä on viallinen laitteisto, joka aiheuttaa suorituskykyongelman. Sinun on vietävä tietokone korjaamoon jatkaaksesi vianetsintää tai harkitse uudempi, nopeampi tietokone korvaamaan nykyinen kone.