Skip to content

Miksi työpöytäjulkaisu on tärkeää?

10 de heinäkuu de 2021

Pöytäjulkaisu ja vahva graafinen suunnittelu saavat asiakirjat näyttämään paremmilta, mutta työpöytäjulkaisuissa on muutakin kuin pelkkä ulkonäkö. Oikein käytettynä työpöytäjulkaisu parantaa visuaalista viestintää ja virtaviivaistaa kaikenlaisen tiedon levittämistä. Se on myös tiedostojen valmistelumenetelmä, joka varmistaa, että tiedostot tulostuvat oikein, jotta viestintä pääsee ulos oikeaan aikaan.

Työpöytäjulkaisu on edullista

Pöytäjulkaisu mahdollistaa painettujen ja sähköisten – verkossa tai näytöllä olevien – asiakirjojen tehokkaan tuottamisen ilman tarvitsemaa asiantuntemusta ja kalliita laitteita. Vaikka ammattitaitoiset graafiset suunnittelijat käyttävät työpöydän julkaisemista, niin tekevät myös pienyritysten omistajat, freelancerit, verkkosivustojen omistajat ja klubien presidentit.

Työpöytäjulkaisu on toivottava taitojoukko

Toimistopäälliköt, opettajat, hallinnolliset avustajat, kiinteistönvälittäjät, ravintolapäälliköt ja melkein kaikki toimisto- tai toimistotyöt edellyttävät jonkin verran työpöydän julkaisutaitoa. Office-ympäristössä se saattaa tarkoittaa Microsoft Office Suite- tai Publisher-ohjelmiston, Adoben luovan ohjelmistoperheen tai muun graafisen suunnittelun / työpöydän julkaisusovelluksen tuntemusta. Opiskelijat, tiukan budjetin omaavat henkilöt ja työnhakijat voivat säästää rahaa oppimalla työpöydän julkaisemisen perustaidot parantamaan paperiensa ja ansioluetteloidensa ulkonäköä ja selkeyttä. Lisäämällä työpöydän julkaisemisen ansioluettelosi saatat vain saada ylimääräistä jotain, jota monet työnantajat etsivät, ja todennäköisesti edun muuten vastaavaan ehdokkaaseen nähden.

Pöytäjulkaisu on kaikkien käytettävissä

Ennen 1980-luvun puoliväliä vain koulutetut graafiset suunnittelijat ja huippuluokan kaupalliset painotalot ja palvelutoimistot tuottivat yleisölle saatavia painotuotteita. Se muuttui, kun Aldus Pagemaker, Mac-tietokone ja Postscript-tulostin otettiin käyttöön vuosina 1984 ja 1985.

Edullisten ohjelmistojen ja pöytätietokoneiden yhdistelmä houkutteli ihmisiä, jotka eivät olleet koskaan aikaisemmin pystyneet luomaan omia julkaisujaan, hyppäämään sisään. Työpöytäjulkaisuohjelmiston avulla käyttäjä voi järjestää tekstiä ja grafiikkaa uudelleen näytöllä, vaihtaa kirjasimia yhtä helposti kuin kenkien vaihtaminen ja muuttaa grafiikan kokoa. lennossa. Pelkästään noudattamalla muutamia työpöydän julkaisemisen sääntöjä käyttäjät voivat tehdä ammattimaisilta näyttäviä asiakirjoja.

Haitat ja koulutus

Pelkästään siksi, että joku omistaa sivun asetteluohjelmiston – työpöydän julkaisun pääesine – ei tarkoita, että henkilö on hyvä suunnittelija. Huonojen graafisen suunnittelun elementtien tuottaminen on nyt helpompaa ja halvempaa. Joten, vaikka työpöytäjulkaisuihin on pääsy, graafisen suunnittelun ja työpöydän julkaisutekniikoiden perusperiaatteet ovat edelleen välttämättömiä. Verkko-oppaat ja sertifikaatit ovat vain muutama tapa päästä alkuun. Jos harkitset graafista suunnittelua ja työpöydän julkaisemista urana, valitse suunnittelu- tai journalismiohjelma painottaen painettua tai verkkosivustosuunnittelua oppiaksesi suunnittelun perusteet, joita voit sitten soveltaa kaikkiin kohtaamiesi ohjelmistojen kanssa. Jos tarvitset nopean johdannon tietyn sivun asetteluohjelman suorittamiseen, siirry tuotteen valmistajan verkkosivustolle ja etsi online-itsetempoisia luokkia tai kysy, onko työpaikalla tarjolla koulutusta.

Adobe InDesign -oppaiden sivu

Mahdollisuuksien laajentaminen

Vaikka työstöjulkaisu aloitti elämänsä vain painettuna alana, verkkosivustojen ja digitaalisen elämän räjähdysminen toi mukanaan monia samoja suunnitteluongelmia, joita graafikot kohtaavat painettuna. Muita ei-painettuja tuotteita, jotka hyötyvät työpöydän julkaisemisesta, ovat diaesitykset, sähköpostiuutiskirjeet, ePub-kirjat ja PDF-tiedostot.