Skip to content

Miksi uudelleenkäynnistys korjaa monet tietokoneongelmat?

12 de heinäkuu de 2021

Laitteen virran katkaiseminen ja uudelleen käynnistäminen saattaa tuntua liian yksinkertaiselta korjattavalta toiminnolta minkä tahansa eräänlainen ongelma. Mutta arvaa mitä? Se toimii melkein aina! Arvioimme sen yli puolet lukijoiltamme kuulemamme tekniset ongelmat voidaan korjata uudelleenkäynnistyksellä. Silti monet ihmiset unohtavat tämän vaiheen elektroniikan vianmäärityksessä. Minkä tahansa laitteen uudelleenkäynnistys on yleensä yhtä helppoa kuin sammuttaa se ja kytkeä se sitten uudelleen päälle. Jos siinä ei ole virtapainiketta tai uudelleenkäynnistystoimintoa, voit sen sijaan irrottaa laitteen virtalähteestä ja kytkeä sen takaisin.

Uudelleenkäynnistys laitteesi on sama kuin uudelleenkäynnistys tai sammuttamalla se ja käynnistämällä sitten manuaalisesti. Uudelleenkäynnistys ei ole sama kuin nollaaminen, joka on paljon suurempi prosessi, johon sisältyy kaiken poistaminen ja palauttaminen tehdasasetuksiin.

Miksi tietokoneen uudelleenkäynnistys toimii niin hyvin

Kun tietokoneesi on käynnissä, avaat ja suljet jotkin ohjelmat, jätät toiset käyntiin ja ehkä asennat tai poistat ohjelmia tai sovelluksia. Paljon muita kulissien takana olevia prosesseja myös pysähtyy ja käynnistyy.

Monet näistä toiminnoista, samoin kuin käyttöjärjestelmäsi, jättävät jälkeensä eräänlaisen sähköisen jalanjäljen, yleensä sellaisten taustaprosessien muodossa, joita et todellakaan tarvitse enää suorittaa, tai ohjelmia, jotka eivät sulkeudu kokonaan. Nämä ”jäännökset” tuhoavat järjestelmän resurssit, yleensä RAM-muistisi. Jos näin tapahtuu liikaa, saat ongelmia, kuten hidas järjestelmä, avaamattomat ohjelmat, virheilmoitukset ja muut ongelmat. Kun käynnistät tietokoneen uudelleen, jokainen ohjelma ja prosessi päättyy, kun virta lähtee tietokoneesta uudelleenkäynnistyksen aikana. Kun tietokone käynnistyy uudelleen, sinulla on puhdas taulukko ja yleensä nopeampi ja paremmin toimiva tietokone.

Televisiosi on liian tietokone

Sama logiikka pätee asioihin, joita et ehkä ajattele tietokoneina, mutta tosiasiallisesti, mukaan lukien älypuhelimet, televisiot, DVR: t, modeemit, reitittimet, kodin turvajärjestelmät, digitaalikamerat jne. Kaikilla näillä laitteilla on pienet käyttöjärjestelmät ja ohjelmistot, jotka voivat olla kohteena samoihin ongelmiin kuin tietokoneesi. Nämä ongelmat tapahtuvat jopa kehittyneemmälle elektroniikalle, mukaan lukien Hubble-avaruusteleskooppi.

Usein käynnistäminen uudelleen on todennäköisesti merkki suuremmasta ongelmasta

Sinun on käynnistettävä tietokone uudelleen satunnaisen ongelman korjaamiseksi on täysin normaalia, varsinkin jos teet työtä, joka vaatii paljon vuorovaikutusta käyttöjärjestelmän kanssa, kuten ohjainten päivittäminen, päivitysten asentaminen tai ohjelmistojen uudelleenasentaminen. Jos sinun on kuitenkin käynnistettävä uudelleen useammin, sinulla saattaa olla ongelmia, jotka uudelleenkäynnistys korjaa vain väliaikaisesti, mutta jotka saattavat tarvita vankemman ratkaisun. Pala laitteistossa voi olla vika, tärkeät Windows-tiedostot voivat olla vioittuneita tai sinulla voi olla haittaohjelmatartunta. Jos huomaat, että käynnistät itsesi uudelleen säännöllisesti, kokeile muita vianmääritysvaiheita. Esimerkiksi System File Checker -sovelluksen suorittaminen skannauskytkimellä on usein hyvä kokeilla. Lisäksi järjestelmän haittaohjelmien täysi tarkistus on melkein aina kunnossa. Jos sinulla on edelleen ongelmia sen jälkeen, paras vaihtoehto on todennäköisesti neuvotella ammattilaisen kanssa.