Skip to content

Miksi valokuvat tallennetaan DCIM-kansioon?

8 de heinäkuu de 2021

Jos sinulla on minkäänlainen digitaalikamera ja olet kiinnittänyt huomiota siihen, miten se tallentaa ottamasi valokuvat, olet ehkä huomannut, että ne pidetään DCIM kansio. Ette ehkä ole tienneet, että melkein jokainen digitaalikamera, olipa se taskussa oleva tai ammattimainen DSLR-malli, käyttää samaa kansiota. Haluatko kuulla jotain vielä yllättävämpää? Vaikka käytät todennäköisesti sovelluksia älypuhelimellasi tai tabletillasi ottamiesi valokuvien katselemiseen, muokkaamiseen ja jakamiseen, nämä valokuvat tallennetaan myös puhelimeesi DCIM-kansioon. Joten mikä on tässä läsnä olevassa lyhenteessä niin erikoista, että jokainen yritys näyttää olevan yhtä tärkeä, että heidän kaikkien on käytettävä sitä valokuvissasi? DCIM-kansio ei liity tiedostomuotoon, joka on lyhennetty nimellä DICOM (Digital Imaging and Communications in Medicine). DCIM tarkoittaa myös muita tekniikan termejä, kuten digitaalikameran kuvahallinta ja digitaalikameran sisäinen muisti.

Miksi DCIM ja ei valokuvia?

DCIM tarkoittaa digitaalikamerakuvia, mikä todennäköisesti auttaa tätä kansiota tekemään hieman järkevämmän. Vähän niin kuin Valokuvat tai Kuvat olisi paljon selkeämpi ja helpommin havaittavissa, mutta DCIM-valinnalle on syy. Digitaalikameroiden valokuvien tallennuspaikan yhdenmukainen nimeäminen DCIM-muotoon määritellään osana DCF-määrityksiä (Design Rule for Camera File System), jonka niin monet kameravalmistajat ovat hyväksyneet, että se on käytännössä alan standardi.

DCF-tiedot ovat vakiona

Koska DCF-tekniset tiedot ovat niin yleisiä, tietokoneellasi olevan valokuvanhallintaohjelmiston ja puhelimeesi lataamiesi valokuvien muokkaus- ja jakamissovellusten kehittäjät voivat mukavasti ohjelmoida työkalunsa keskittämään valokuvien hakupalvelut DCIM-kansioon. Tämä johdonmukaisuus rohkaisee muita kameran ja älypuhelinten valmistajia ja puolestaan ​​vielä enemmän ohjelmistojen ja sovellusten kehittäjiä pitämään kiinni tästä vain DCIM-tallennustapasta. DCF-määrittely ei muuta kuin vain sanele kansio, johon valokuvat kirjoitetaan. Siinä sanotaan myös, että näiden SD-korttien on käytettävä tiettyä tiedostojärjestelmää alustettaessa (yksi monista FAT-tiedostojärjestelmäversioista) ja että tallennettuihin valokuviin käytetyt alihakemistot ja tiedostonimet seuraavat tiettyä mallia. Myös DCF-standardin mukaan vain luku -attribuuttia voidaan käyttää tiedostoissa ja kansioissa suojaamaan niitä vahingossa tapahtuvalta poistamiselta. Se on ainoa ominaisuus, jonka standardi on kutsunut tärkeäksi. DCIM-kansiossa voi olla useita hakemistoja, joiden nimeämiskäytäntö alkaa yksilöllisellä numerolla, jota seuraa viisi aakkosnumeerista merkkiä, kuten 483ADFEG. Kameravalmistajat käyttävät yleensä ennalta valittuja merkkejä osoittamaan, että valokuvat on ottanut kyseisen kameran valmistaja. Kansioissa on tiedostoja, jotka on nimetty neljällä aakkosnumeerisella merkillä, joita seuraa numero 0001 ja 9999.

Esimerkki nimeämiskäytännöstä

Esimerkiksi DCIM-juurikansiolla varustetussa kamerassa voi olla alikansio nimeltä 850ADFEGja sen kansion sisällä tiedostot, joiden nimi on ADFE0001.JPG, ADFE0002.JPGjne. Kaikki nämä säännöt tekevät työskentelystä valokuviesi kanssa muilla laitteilla ja muilla ohjelmistoilla paljon helpompaa kuin jos kukin valmistaja keksisi omat säännöt.

Kun DCIM-kansiostasi tulee DCIM-tiedosto

Ottaen huomioon jokaisen ottamamme henkilökohtaisen valokuvan ainutlaatuisuuden ja arvon tai sillä on potentiaalia, erityisen tuskallinen kokemus tapahtuu, kun valokuvasi katoavat jonkinlaisen teknisen häiriön vuoksi. Yksi ongelma, joka voi ilmetä ottamiesi valokuvien katselun alkuvaiheessa, on tallennuslaitteen tiedostojen – esimerkiksi SD-kortin – vioittuminen. Tämä voi tapahtua, kun kortti on edelleen kamerassa, tai se voi tapahtua, kun se asetetaan toiseen laitteeseen, kuten tietokoneeseen tai tulostimeen.

Mitä tapahtuu vioittuneiden tiedostojen kanssa?

Tällaisen korruption esiintymiselle on paljon erilaisia ​​syitä, mutta lopputulos näyttää yleensä yhdeltä näistä kolmesta tilanteesta:

  1. Yhtä tai kahta kuvaa ei voi katsella. Tässä tilanteessa ei voi usein tehdä mitään. Ota katsottavat valokuvat pois kortilta ja vaihda sitten kortti. Jos se tapahtuu uudelleen, sinulla on todennäköisesti ongelma käyttämässäsi kamerassa tai valokuvauslaitteessa.

  2. Kortilla ei ole valokuvia lainkaan. Tämä voi tarkoittaa, että kamera ei koskaan tallentanut kuvia, jolloin laitteen vaihtaminen on järkevää, tai se voi tarkoittaa, että tiedostojärjestelmä on vioittunut.

  3. DCIM-kansio ei ole kansio, mutta se on nyt yksi iso tiedosto, mikä tarkoittaa melkein aina, että tiedostojärjestelmä on vioittunut.

Käytä tiedostojärjestelmän korjaustyökalua

Yhtä samankaltaisia ​​kuin # 2 ja # 3, ainakin jos DCIM-kansio on olemassa tiedostona, voit tuntea olosi kohtuullisen mukavaksi siitä, että kuvat ovat siellä, ne eivät vain ole muodossa, johon pääset käsiksi juuri nyt. Joko # 2 tai # 3, sinun on haettava apua omistetusta tiedostojärjestelmän korjaustyökalusta, kuten Magic FAT Recovery. Jos ongelman lähde on tiedostojärjestelmäongelma, tämä ohjelma voi auttaa. Jos olet onnekas, että Magic FAT Recovery toimii, muista alustaa SD-kortti valokuvien varmuuskopioinnin jälkeen. Voit tehdä sen joko kameran sisäänrakennetuilla muotoilutyökaluilla tai Windows- tai macOS-käyttöjärjestelmässä. Jos alustat kortin itse, alusta se FAT32: lla tai exFAT: lla, jos kortti on yli 2 Gt. Mikä tahansa FAT-järjestelmä (FAT16, FAT12, exFAT jne.) Toimii, jos se on pienempi kuin 2 Gt.