Skip to content

Miksi valtakirjat ovat paras tapa pysyä turvassa Internetissä

11 de heinäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • 9. helmikuuta on Turvallisempi Internet -päivä, jonka tarkoituksena on edistää koulutusta Internetin turvallisuuden parantamisesta turvallisuuden, yksityisyyden ja turvallisuuden kannalta.
  • Asiantuntijat sanovat, että valtakirjat ovat tärkein asia, jota hakkerit käyttävät pääsyyn ja vahingoittamiseen.
  • Yksinkertaiset asiat, kuten salasanan säännöllinen vaihtaminen ja sähköpostin lukemiseen kuluva aika, auttavat jokapäiväisiä ihmisiä internetin turvallisuudessa.
Tiistai 9. helmikuuta on Internetin käyttöturvallisuuspäivä, ja asiantuntijoiden mukaan meillä on vielä joitain haasteita ratkaistavaksi, jotta Internetistä tulisi turvallisempi kaikille. Vaikka Internet ei ole koskaan ollut turvallisempaa kuin nykyään, on silti paljon turvallisuusuhkia, joihin on syytä kiinnittää huomiota, kun hakkereiden tekniikat ovat edistyneet. Asiantuntijat neuvovat olemaan aina tietoisia, kun surffaat verkossa, ja pitämään valtakirjojasi ja tietojasi pyhinä. ”Ihmiset tarvitsevat vain olla tietoisia ja käyttää järkeä”, Exabeamin presidentti Ralph Pisani kertoi Lifewire puhelinhaastattelussa. ”Jos jokin näyttää epänormaalilta, hidasta. Paljon sitä, mikä yrittää vahingoittaa meitä, yrittää pettää meitä tai huijata meitä.”

Kaikki on valtakirjoissa

16. vuosittaisen Internetin käyttöturvallisuuspäivän tarkoituksena on kouluttaa ihmisiä turvallisuudesta, yksityisyydestä ja turvallisuudesta Internetissä. Päivä on kasvanut tapahtumaksi, joka kattaa yli 150 maata, ja siihen osallistuvat yritykset, kuten Facebook, Amazon, TikTok, Google ja paljon muuta.

Mutta kun kyse on asiasta, kyberturvallisuusasiantuntijat sanovat, että tärkein ajatus, jonka he haluavat korostaa tällä Internet-turvallisuuden päivällä, on päivittäinen uhka, jota todistuksemme kohtaavat. ”Olen lukenut satoja lyhenteitä rikkomuksista, ja en ole vielä löytänyt sellaista, joka ei edellyttäisi varastettujen valtakirjojen tai vaarantuneiden valtakirjojen käyttöä”, Pisani sanoi. Pisani sanoi, että potentiaaliset hakkerit hyökkäävät meitä joka kulmasta, joko henkilökohtaisessa elämässämme tai työelämässämme, ja että valtakirjoillamme on valtakunnan avaimet. Hän korosti, että valtakirjat toimivat viimeisenä puolustuslinjana hyökkäyksiltä. ”Pääsy tulee siitä, että sinulla on kirjautumistiedot ja mahdollisuus kirjautua sisään kuin tavallinen käyttäjä”, hän sanoi. ”Jos ajattelet kaikkia tapoja, joilla huonot ihmiset voivat tehdä meille pahoja asioita, monet heistä ovat pettämällä meidät valtakirjamme.”

Henkilö, joka kirjoittaa kannettavan tietokoneen yöllä.

Pisani sanoi, että äskettäinen Solar Winds -hakkerointi osoitti, että meillä on vielä pitkä tie kuljettavana digitaalisen identiteettimme suojaamisessa. Hän sanoi, että kyberturvallisuusala tarvitsee kokonaisuutena uuden lähestymistavan toimintatapoihinsa, ja lisäsi, että teollisuus käyttää samoja puolustuksia kuin vuosia, vaikka hakkereista onkin tullut kehittyneempiä. ”Meidän on käytettävä enemmän keskittymisistämme ja rahoistamme paitsi” Kuinka paha ihminen pääsi ympäristöni ”, myös” Kuinka tunnistan nopeasti tunkeutumisen ja pidättän sen ”, hän sanoi.

Kuinka voimme tehdä siitä turvallisemman

Pisanin mukaan tavallisen ihmisen on oltava tietoisempi, ja se auttaa tekemään internetistä turvallisempaa. ”Ensimmäinen ja tärkein asia on, että kaikki, mikä ei näytä normaalilta, tulee postilaatikkoon, sinun on tutkittava se”, hän sanoi. ”Meidän on oltava tietoisia siitä … emme kilpaile vastaamaan jokaiseen tekstiviestiin ja sähköpostiin.” ”Olen lukenut satoja lyhenteitä rikkomuksista, enkä ole vielä löytänyt sellaista, joka ei edellyttäisi varastettujen valtakirjojen tai vaarantuneiden valtakirjojen käyttöä.” Jos esimerkiksi kiinnität huomiota sähköpostin lähettäjään ja etsit punaisia ​​lippuja sähköpostista, vaihdat salasanasi säännöllisesti eri käyttöympäristöissäsi ja käytät usean tekijän todennuksia, kaikki lisäävät turvallisempaa verkkokokemusta. Pisani sanoi, että ihmisiä kohdellaan jopa sosiaalisiin verkostoihin, kuten LinkedIn, joten kiinnitä aina huomiota siihen, kuka yrittää olla yhteydessä sinuun. Pandemia on myös aiheuttanut uuden uhan Internet-turvallisuudelle, joka meidän on otettava huomioon, kun työvoima on siirtynyt pääosin syrjäisimpään. ”Kotona työskentely on uusi haaste”, hän sanoi. ”Mitä enemmän työskentelemme kotona, sitä valppaina meidän on oltava varsinkin, kun on kyse hankkimiemme laitteistojen käytöstä.”