Skip to content

Miksi vihaan iPhonen lasia takaisin

10 de heinäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Lasista taustaa tarvitaan Qi-induktiiviseen lataukseen, eli langattomaan lataukseen.
  • Murtunutta iPhonea on vaikeampaa korvata kuin murtunutta näyttöä.
  • Lasiset selkänojat eivät todennäköisesti poistu pian.
IPhonen lasinen takaosa on raskas, herkkä ja pilaa muuten upeat värit. Joten miksi Apple jatkaa niiden tekemistä? Alkuvuosina iPhonen takaosa valmistettiin alumiinista ja muovista. Sitten tuli iPhone 4, jossa oli teräsreuna ja lasinen takaosa, joka asetti mallin tämän päivän raskaille, rikkoutuville iPhoneille. Apple näki järkevän iPhone 5: n, 6: n ja 7: n kanssa, jotka tehtiin kevyestä, ohuesta, sitkeästä alumiinista, mutta iPhone 8: n jälkeen olemme joutuneet elämään tämän hölynpölyn kanssa.

Mitä vikaa lasilla on?

Suurin ongelma lasissa on, että se on rikkoutuva. Jos iPhonen näyttö rikkoutuu, näet sen ja tunnet sen joka kerta, kun käytät puhelinta. Jos takaosa halkeilee, voit vain teipata sen ja jättää sen huomiotta tai laittaa iPhone koteloon. Mutta eikö olisi parempi, jos se ei rikki ollenkaan? Lasisen takapaneelin vaihtaminen on myös hankalaa. IPhonen mallista riippuen joudut ehkä joutumaan purkamaan sen kokonaan, jotta pääset takaosaan (ellet pääse käsiksi erityiseen Back Glass Separator -laitteeseen). ”IPhone 8: n, X: n, XR: n ja 11: n lasien takaosat ovat sulautuneet puhelimen sisäisiin osiin”, kirjoittaa Rikki taustalasi blogi. ”Apple käyttää epoksiliimaa ja pieniä hitsisauvoja kiinnittääkseen piirilevyn ja muut komponentit takaosaan. Tämä vaikeuttaa takalasin vaihtoa. Itse asiassa puhelimen takaosaa on vaikeampi vaihtaa kuin näytön. ”

Lasin toinen haittapuoli on se raskas. Ei vain painavampi kuin muovi, mutta myös raskaampi kuin ohut alumiini. Yhdistettynä pro-tason iPhonen teräsvanteeseen X: n jälkeen, se muodostaa tiheän ja painavan paketin. Ja lopuksi, se näyttää ja tuntuu pahalta. Esimerkiksi punaisella iPhone 12: lla on kaunis sävy alumiinipuolilla, mutta takana se on pesty ja pastelli-y. Tavallisen iPhone 12: n lasi ei tunnu kovin pahalta, koska se on kiiltävä ja siksi tarttuva, mutta Pro: n hiekkapuhallettu mattapinta on sekä ruma että liukas. Peitä se kotelolla, sanon, ja tee siitä vielä painavampi.

Miksi Glass, joka tapauksessa?

Ainoa syy tehdä takapaneeli lasista on sallia Qi-lataus. Yleisesti kutsutaan ”langattomaksi” lataukseksi huolimatta virtalähteeseen kulkevasta ilmeisestä johtimesta, Qi-laturit käyttävät induktiota säteilemään puhelinta. Metallinen takaosa estäisi tämän siirron, vaikka muovi olisi hieno. Qi: llä on monia muita haittoja kuin lasivaatimus. Se on tehoton verrattuna suoraan yhteyteen, ja tehokkuus laskee entisestään, jos et kohdista puhelinta täydellisesti latausalustalle. Et myöskään voi noutaa ja käyttää puhelinta latauksen aikana, minkä voit tehdä helposti kaapelilaturilla.

Applen MagSafe Duo -laturi valkoisena

Nämä ovat pelkkää haittaa yksilölle, mutta makro, globaalisti, että tehottomuus on ympäristökatastrofi. Tämä on erityisen ironista, kun otetaan huomioon, että Apple lopetti USB-laturien asettamisen iPhone-laatikoihin ympäristösyistä. Qi: n ja iPhonen 12 uuden MagSafe-laturin välissä Apple näyttää sitoutuneen tehottomaan lataukseen ja siten lasin takaisin. Joten luulen, jos olet kaveri lasin vihaaja, sinun on joko elettävä halkeamien kanssa tai ostettava kotelo.