Skip to content

Miksi voit jättää DisplayPort 2.0: n huomiotta?

19 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • DisplayPort 2.0 mahdollistaa suuremman tarkkuuden ja virkistystaajuuden.
  • Uusia laitteita on viivästynyt pandemia.
  • Tietokoneiden ja näyttölaitteiden on edelleen omaksuttava DisplayPort 2.0: ssa käytetty tekniikka.
DisplayPort 2.0 on uskomaton: Se pystyy valvomaan jopa 16K: n tarkkuutta, ajaa kolme 4K-näyttöä yhdessä ja yhdistää USB-C: n kautta. Mutta pandemia on viivästyttänyt näyttöä, ja ennen kuin tekniikka on kiinni, et voi hyödyntää yhteyttä. Uutta DisplayPort 2.0 -ominaisuutta käyttävien näyttöjen pitäisi olla jo kaupoissa, mutta COVID-19 peruutti viime vuoden ”pistoketestit”. Nämä ovat henkilökohtaisia ​​tapaamisia, joissa eri yritysten insinöörit lyövät yhteentoimivuuskysymyksiä. ”VESA suunnittelee nyt seuraavaa PlugTestia tänä keväänä Taiwanissa”, Video Electronics Standards Associationin (VESA) edustaja kertoi The Vergelle, ”joten odotamme prosessin käynnistyvän uudelleen.”

DisplayPort 2.0

Suuri muutos DisplayPort 2.0: ssa on sen käsittelemän datan määrä, jonka teoreettinen enimmäismäärä on 80 gigabittiä sekunnissa (Gbps). Vertaa sitä DisplayPort 1.3: n ja 1.4: n nopeuksiin, jotka ovat vain 26 Gbps. Käytännössä tämä mahdollistaa valtavien, korkean resoluution monitorien, jotka toimivat nopealla kuvataajuudella.

Tietokonepelejä pelaavan henkilön takaosa.

Pelaajat voivat esimerkiksi käyttää 4K-näyttöä, joka toimii rakkuloituneella 144 Hz: n virkistystaajuudella, samalla kun näytetään HDR. Heidän tietokoneensa saattavat sulaa yrittäessään toimittaa kaikki nämä pikselit, mutta DisplayPort 2.0 -putki näyttöön ei hajota hikiä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että näyttö voisi tarjota joukon nopeita USB-3-portteja, kaikki saman monitorikaapelin kautta.

Pitäisikö sinun odottaa?

Jos olet tyytyväinen nyt olevaan näyttöön, sinun ei todennäköisesti tarvitse vaivautua edes ajattelemaan uutta DisplayPort 2.0 -näyttöä. Vaikka uusi standardi sallii isommat, korkeamman resoluution näytöt, se ei välttämättä tee niistä näyttäviä paremmilta. Jos sinulla on esimerkiksi moderni, laadukas 4K-näyttö, se on todennäköisesti jo hämmästyttävää. Vaikka tulevaisuudessa lisätty kaistanleveys ja korkeammat virkistystaajuudet mahdollistavat suuremman näytön tarkkuuden ja sujuvamman animaation, siitä ei kannata huolestua.

Joten kuka välittää DisplayPort 2.0: sta?

Tällä hetkellä pelaajat eivät usein valitse korkean resoluution 4K-näyttöjä, koska he pitävät parempana näytöistä, joilla on korkeampi virkistystaajuus. Vaikka 60Hz on hieno useimmille meistä, jos pelaat peliä, haluat nopeimman ja sujuvimman mahdollisen animaation. Kuten mainittiin, pullonkaula pelaajille, jotka haluavat molemmat korkean resoluution ja korkea virkistystaajuus on itse tietokone tai pikemminkin sen näytönohjain. Tämän määrän tietojen toimittaminen on vaikeaa. Mutta DisplayPort 2.0: n avulla ainakin näytöt pystyvät selviytymään. ”Suuri muutos DisplayPort 2.0: ssa on sen käsittelemän tiedon määrä, ylittäen teoreettisen maksiminopeuden 80 gigabittiä sekunnissa (Gbps).” DisplayPort 2.0 avaa myös mahdollisuuden 120 Hz: n tai uudemmalle tulla standardiksi normaalille näytön käytölle. Jos sinulla on iPad Pro tai moderni Android-puhelin, olet jo kokenut näytön 120 Hz: n virkistystaajuuden aiheuttaman tasaisuuden. IPad Prossa tuntuu siltä, ​​että siirrät fyysistä esinettä, kun vierität näyttöä tai vedät kuvaketta. Suurella näytöllä se vain tekee kaikesta pehmeämmän, vähemmän nykivää ja yleensä helpompaa silmille. Mutta kaikkia ei välitä isompi ja nopeampi. ”Minulla on seuraava 27 tuuman iMac ja 24 tuuman 4K [to] se toimii vuorotellen toisena näyttönä iMacille tai kannettavalle tietokoneelle ”, Mac- ja iOS-kehittäjä Greg Pierce kertoi Lifewire Twitterin kautta. ”Käytän mieluummin välilyöntejä hajottaakseni asioita ja tunnen itseni harvoin 27 tuuman rajoittamaksi.” Yhteenvetona voidaan todeta, että DisplayPort 2.0 on huomattavasti parempi kuin nykyinen versio, DisplayPort 1.4, mutta useimmat meistä eivät näe etuja, ennen kuin tietokoneet ja näytöt etenevät tarpeeksi yhteyden hyödyntämiseksi.