Skip to content

Miksi vuosi 2020 on vuosi, jona korjaamme sähköpostin

9 de heinäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Useat sovellukset ja palvelut lisäävät sähköpostiin uusia mielenkiintoisia ominaisuuksia.
  • Sähköposti on avoin, yleinen ja kaikkien käyttämä.
  • Tietosuoja on edelleen ongelma; varmista, että suojaat omasi.
Sähköposti on hämmästyttävää. Jokaisella on sähköpostiosoite, ja jokainen tietää, miten sitä käytetään. Sähköposti on myös kauheaa. Kuka tahansa voi lähettää meille mitä tahansa milloin tahansa, se on vektorin repeämiä ja haittaohjelmia varten, ja voimme tuskin pysyä sen päällä. Onneksi asiat ovat muuttumassa. Sähköposti ei ole juurikaan muuttunut sen jälkeen kun Gmail ravisti asioita vuonna 2004. Samaan aikaan viestisovellukset, kuten WhatsApp ja Telegram, ovat muuttaneet tapaa kommunikoida. Olemme tottuneet helposti seurattaviin ryhmäkeskusteluihin, lähettäjien estämiseen ja kykyyn ylläpitää keskusteluketjuja ajan myötä. Mutta ei sähköpostilla. Mutta vuonna 2020 sähköposti on palaamassa oikeutetulle paikalle viestinnän keskiössä. ”Sähköposti on Internetin yhteinen nimittäjä. Ajattele sitä Internet-tunnuksena ”, kertoi Spark-sähköpostisovelluksen tekevän Readdle’n markkinointijohtaja Denys Zhadanov. Lifewire sähköpostitse. ”Huolimatta kaikista sähköpostin huonoista asioista, hyvät ovat niin tehokkaita, että yhä useammat ihmiset käyttävät sitä.”

Mikä on hyvää ja huono sähköpostissa?

Parasta sähköpostissa on, että omistat sen. Jos haluat lopettaa sähköpostipalveluntarjoajan ja ottaa sähköpostiosoitteesi mukaasi, voit, kunhan omistat oman verkkotunnuksesi. Toinen paras asia sähköpostissa on, että kaikilla on sähköpostiosoite.

”Sähköposti on yleinen paras tapa tavoittaa henkilö virallisessa ympäristössä”, sanoo Denys. ”Lisäksi se antaa sinulle vapauden pitkälle muodolle, huomaavaiselle ja asynkroniselle viestinnälle. Se ei aiheuta painetta. Se on siellä. Voit vastata tai voit jättää sen huomiotta. ” Mutta useimmat sähköpostisovellukset ja -palvelut ovat vain kauheita. He ovat jumissa menneisyydessä. Sinulla on postilaatikko, voit merkitä viestejä manuaalisesti tai tallentaa ne kansioihin ja voit etsiä, mutta siinä se on. Vertaa tätä valokuvasovellukseesi, joka tunnistaa ihmiset, paikat ja esineet automaattisesti. Sähköposti on laiminlyöty.

Uusi tapa

Tällä viikolla Edison Mail toi markkinoille uuden sähköpostipalvelun OnMailin, joka täydentää nykyistä sovellustaan. Kuten kilpaileva sähköpostiinnovaattori Hey, OnMail rakentaa moderneja ominaisuuksia normaalin sähköpostin päälle. Voit seuloa uudet lähettäjät, jotta sinun ei tarvitse enää nähdä heidän lähettämiään viestejä. voit lähettää valtavia liitteitä. Postilaatikkosi käsitellään automaattisesti, ja esimerkiksi kuitit, lentosuunnitelmat ja pakettien seurantasähköpostit esitetään yksinkertaisilla korteilla.

OnMailin postilaatikko selaimessa

Hei, Basecampista, toteuttaa älykkäitä ominaisuuksia, jotka auttavat sinua selviytymään ylikuormituksesta. Voit lisätä muistilappuja keskusteluihin, leikata sähköpostien osia myöhempää tarvetta varten ja jopa muuttaa sähköpostiketjujen otsikkoa. Sitten on palveluja, kuten Twobird ja Spike, jotka muuttavat sähköpostisi WhatsAppiin tai iMessageen muistuttavaksi, täydennettynä ryhmäkeskusteluilla ja Twitter-tyylisillä @vastauksilla. Ja kaikki on rakennettu tavallisten sähköpostiprotokollien päälle, mikä tarkoittaa, että voit pitää oman verkkotunnuksesi. Teoriassa joka tapauksessa.

Omistettujen palveluiden haittapuoli

Mutta kaikki eivät ole hyviä uutisia. Twobird toimii vain Gmail-tilien kanssa. Hei vaatii, että käytät Hey.com-sähköpostiosoitetta etkä nykyistä sähköpostiosoitettasi (luvataan tukea mukautetuille verkkotunnuksille). Suuri ongelma on, että sinun on luotettava näihin yrityksiin yksityiset tietosi. Kun käytät sitä, luovutat avaimet digitaaliseen elämään. Palvelu voi lukea jokaisen salasanan vaihtosähköpostin, pankin, lääkärin tai rakastajan viestin.

Hey.com-imbox, sellaisena kuin se näkyy Firefoxissa

Tämä johtuu siitä, että kaikki siistit ominaisuudet lisätään pilveen. Sähköpostisi analysoidaan ja käsitellään Hey-, OnMail- tai Spike-palvelimilla, jotta saat lennon tiedot tai pakettien toimitustiedot jne. Joten sinun on varmistettava, että luotat siihen, että sähköpostipalvelu ei myy henkilökohtaisia ​​tietojasi. Tietosuojakäytäntöjen lukeminen voi auttaa, mutta se ei myöskään ole takuu.

Mitä tarvitaan

Tarvitsemme sähköpostisovelluksen, joka voi tehdä kaiken tämän laitteellasi. Applen Kuvat-sovellus käyttää koneoppimista kirjastosi ihmisten tunnistamiseen, ja se tekee kaiken iPhonellasi, toisin kuin Google Photos, joka tekee kaiken pilvessä. Tarvitsemme sovelluksen, joka pitää yksityiset asiat yksityisinä. Readdle’s Spark on lähinnä tätä, mutta sillä on silti pilvikomponentti viesti-ilmoitusten hallintaan. Sähköposti on epävarma, salaamaton, ja kuka tahansa voi lukea sen matkalla putkien läpi. Fyysisesti se on enemmän kuin postikortti kuin sinetöity kirje. Mutta se toimii, ja sitä lopulta parannetaan. Ole varovainen, ettet hyppää ensimmäiseen mukana tulevaan kiiltävään palveluun, koska ainoa henkilö, joka suojaa sähköpostia (ja yksityisyyttäsi), olet sinä.