Skip to content

Miksi WhatsApp ei koskaan lähtenyt pois Yhdysvalloissa

19 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • WhatsApp-käyttäjät ympäri maailmaa lähettävät nyt yli 100 miljardia viestiä päivässä.
  • Huolimatta suosiostaan ​​monissa muissa maissa, WhatsApp ei ole vieläkään saanut paljon seuraajia Yhdysvalloissa.
  • Asiantuntijoiden mielestä iPhonen, matkapuhelinsuunnitelmien ja salauksen on liityttävä WhatsApp-käyttöerojen eroihin.
Vaikka maailmanlaajuiset WhatsApp-käyttäjät käyttävät puhelinta ja tekstiviestialustaa lähettääkseen hämmästyttävän paljon viestejä ympäri maailmaa, sovellus ei koskaan lähtenyt Yhdysvalloissa. Asiantuntijat uskovat, että se liittyy useisiin tekijöihin, mukaan lukien tekstiviestien (lyhytsanomapalvelu) lähettämisen (alhaiset) kustannukset, viestintätavat ja iPhonen kehitys sekä salaustarpeet. WhatsAppin vuonna 2014 ostaneen Facebookin mukaan sovellusta käytetään nyt noin 100 miljardin viestin lähettämiseen päivässä kolmannen vuosineljänneksen tulospäivityksessään 29. lokakuuta. Silti, kun WhatsApp laskee nyt 2 miljardia käyttäjää kuukaudessa, vain noin 20% amerikkalaisista aikuisista sanoi käyttäneensä WhatsAppia vuoden 2019 Pew Research Center -tutkimuksessa. Vertailun vuoksi 69% ilmoitti käyttäneensä Facebookia ja 73% YouTubea. ”Joten, se on yhdistelmä markkinointia, käyttöliittymäsuunnittelua ja käyttäjien tarpeita, jotka ovat yhdessä tehneet tästä paljon suositumpaa kaikkialla maailmassa”, Penn State Universityn viestintäprofessori S. Shyam Sundar kertoi. Lifewire sähköpostitse.

Taloudelliset tekijät

Sundarin mielestä WhatsApp ”ei tehnyt selkeästä arvolauselmastaan ​​selvää” yhdysvaltalaisille asiakkaille, jotka jo käyttävät muita viestipalveluja. WhatsApp on samanlainen kuin Facebook Messenger sen kyvystä lähettää tekstejä, GIF-tiedostoja, äänimuistioita ja soittaa, mutta WhatsApp on sidottu puhelinnumeroosi sähköpostin sijaan. Yksi sen suurimmista eduista on, että se tarjoaa matkapuhelimen kutoma- ja soittotoiminnot Wi-Fi-yhteyden kautta, mikä antaa ihmisille mahdollisuuden kommunikoida kontaktiensa kanssa virtaviivaisella tavalla, vaikka heillä ei olisikaan matkapuhelimen minuutteja tai dataa. Tämä on erityisen tärkeää puhuessasi ihmisten kanssa eri maissa, koska kansainväliset tekstiviestikustannukset voivat nousta nopeasti. WhatsAppista on tullut oletusviestialusta useissa maissa. Esimerkiksi Kolumbiassa tekstiviestit on yleensä varattu roskapostille tai kaksivaiheisen todennuksen pääsykoodeille – ei viesteille keneltäkään, jonka todella tunnet. ”Jotkut aktivistit ja hallituksen kriitikot maissa, joissa lehdistönvapaus on vähäisempää, saattavat tuntea olonsa mukavammaksi keskustella ja järjestää WhatsAppissa.” Tekstiviesteistä tuli suosittuja Yhdysvalloissa varhaisessa vaiheessa rajoittamattomien tekstiviestisuunnitelmien suosion vuoksi, Michiganin yliopiston viestintä- ja mediaprofessori Scott Campbell kertoi Lifewire puhelinhaastattelussa. Samaan aikaan muiden maiden kansalaiset kohtasivat korkeammat kustannukset ja löysivät vaihtoehtoja. Amerikkalaiset tottuivat lähettämään tekstiviestejä niin paljon kuin halusivat ilmaiseksi, mikä teki WhatsAppin taloudellisista eduista vähemmän merkityksellisiä. ”Hyvä, vanhanaikainen 2G-matkapuhelin kaatoi todella sukat ihmisiltä Yhdysvalloissa, ja he omaksuivat sen – etenkin nuoret, eivätkä he ole luopuneet siitä”, sanoi Campbell.

Toinen tekijä, jolla on todennäköisesti ollut merkitystä, on kallis iPhone, jolla on paljon suurempi markkinaosuus Yhdysvalloissa kuin globaalisti. Koska iPhonen oletusviestisovellus ja ilmainen tapa lähettää viestejä muille Applen käyttäjille, iMessage voisi osittain selittää, miksi amerikkalaiset eivät ole löytäneet tarpeeksi tarvetta ottaa käyttöön muita palveluita, kuten WhatsApp. ”Mielestäni suurin syy on se, että iPhone ja iMessage päätyivät lopulta puskuriksi, joka esti suuren osan kaikkialla maailmassa nähdystä liikkumisesta kohti matkapuhelimia tekstiviestien tai perinteisten tekstiviestien sijaan”, apulaisprofessori Joseph Bayer Ohion osavaltion yliopistossa, kertoi Lifewire puhelinhaastattelussa.

Viestintätavat

WhatsAppin käyttöönotolla voi olla myös jotain tekemistä viestintätapojemme kanssa. Yksi sovelluksen suosittu käyttötapaus on ryhmien luominen, olipa kyseessä sitten joukko työtovereita, naapureita tai läheisiä ystäviä, jotka lähettävät meemejä. ”WhatsApp-käyttöliittymä on erityisen helppo muodostaa ja kommunikoida pienissä ryhmissä, mikä sopii hyvin kollektivististen maiden käyttäjien herkkyyteen”, Sundar sanoo. Vertailun vuoksi, sosiaalisen median alustat, kuten Facebook tai Twitter, keskittyvät tiedon lähettämiseen monenlaisille ihmisille pikemminkin kuin ”kapea lähetys” pienille ryhmille, hän sanoo.

Toinen syy WhatsAppin hyväksymiseen Yhdysvaltojen ulkopuolella voi olla myös sen pääominaisuus päästä päähän -salaus, joka voi olla hyödyllinen paikoissa, joissa vapaalla viestinnällä voi olla ankaria seurauksia. ”Jotkut aktivistit ja hallituksen kriitikot maissa, joissa lehdistönvapaus on vähäisempää, saattavat tuntea olonsa mukavammaksi keskustella ja järjestää WhatsAppissa, jos hallituksen valvonta on sensuuria ja erittäin huolestuttavaa, koska WhatsApp tarjoaa tietoturvan tietoturvan kautta päästä päähän”, apulaisprofessori Ozan Kuru Singaporen kansallisessa yliopistossa, kertoi Lifewire sähköpostitse. Hänen mukaansa tämä ei kuitenkaan todennäköisesti ole merkittävä syy maiden välisiin käyttöeroihin. ”Hyvä, vanhanaikainen 2G-matkapuhelin kaatoi todella sukat ihmisiltä Yhdysvalloissa, ja he omaksuivat sen.” Vaikka WhatsApp saattaa saada pitoa yhdysvaltalaisten käyttäjien kanssa, joiden on pysyttävä yhteydessä ulkomailla oleviin ystäviin, perheeseen ja kollegoihin, ei ole paljon todisteita siitä, että siitä tulisi erittäin suosittu Yhdysvalloissa pian. Campbell sanoo, että hän ei näe WhatsAppia toimivammana tapana amerikkalaisille etsiä yksityisyyttä viestinnässään, osittain siksi, että se on osa Facebookia. Kasvupotentiaalia voi kuitenkin olla. ”WhatsAppin tekniset ominaisuudet eivät ole aivan sopusoinnussa yhdysvaltalaisen käyttäjän psykologian kanssa”, Sundar sanoi, ”mutta se voi hyvinkin muuttua, kun sovellus integroituu enemmän älypuhelimiin ja sosiaalisen median vuorovaikutuksen normit siirtyvät kohti pienempiä, läheisiä neuloa ja yksityinen viestienvaihto. ” Tässä artikkelissa mainitut tutkijat saivat WhatsAppilta tutkimusrahoitusta väärinkäytösten tutkimiseen alustalla.