Skip to content

Miksi WhatsApp haluaa kasvosi ja sormesi

19 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • WhatsApp tekee käyttäjän viesteistä turvallisempia, kun muodostat yhteyden verkko- ja työpöytäsovelluksiin.
  • Uudet muutokset vaativat käyttäjiä, joilla on puhelimen biometrinen suojaus, käyttämään sitä pääsemään viesteihinsä WhatsAppin työpöydän vaihtoehdoissa.
  • Käyttäjien on poistettava biometrinen todennus käytöstä puhelimessaan, jotta tämä vaihtoehto poistetaan käytöstä.
WhatsApp-viestisi ovat tulossa turvallisemmiksi, ja niiden käyttäminen edellyttää biometristä todennusta, kun muodostat yhteyden selaimeen tai työpöytäsovellukseen. WhatsApp sanoi, että uusi verkko- ja työpöytäsovellusten päivitys vaatii nyt käyttäjien avaamaan pääsyn tililleen käyttämällä puhelimissaan jo asetettuja biometrisiä turvajärjestelmiä. Tämä tarkoittaa, että kaikkien, joilla on TouchID, FaceID tai jokin muu Android-vaihtoehto, on käytettävä niitä, kun he muodostavat yhteyden WhatsAppin muihin sovelluksiin. ”Biometriset skannaukset, sormenjäljet ​​mukaan lukien, ovat usein parempia kuin salasanat todentamiseksi. Kenelläkään muulla ei ole sormenjälkiäsi, eivätkä ne vaadi käyttäjää muistamaan mitään”, kertoi Comparitechin yksityisyyden puolustaja Paul Bischoff. Lifewire sähköpostitse. ”WhatsAppin uutta ominaisuutta tarvitaan nimenomaan keskustelujen synkronointiin WhatsAppin työpöydän tai web-version kanssa”, hän lisäsi. ”Ennen tätä päivitystä käyttäjän oli skannattava QR-koodi synkronoidakseen viestit, mutta se jätti viestit alttiiksi kaikille, joilla oli fyysinen pääsy käyttäjän puhelimeen.”

Reiät seinissä

Yksi houkuttelevimmista asioista WhatsAppin kaltaisissa sovelluksissa on aina ollut lupa turvallisuudesta. Tarjoamalla ”päästä päähän salattuja” viestejä WhatsApp on saanut monien luottamuksen turvallisena paikkana ottaa yhteyttä ystäviin, perheeseen ja liikekumppaneihin. ”WhatsAppin uusi ominaisuus tarvitaan nimenomaan keskustelujen synkronointiin WhatsAppin työpöydän tai verkkoversioiden kanssa.” Kun yritys esitteli tuen työpöytäsovellukselleen vuonna 2015, se lisäsi mukavuutta, mutta toi myös turvallisuusvirheen peliin. Synkronoidakseen keskustelut mobiili- ja työpöytäsovellusten välillä käyttäjien on skannattava QR-koodi. Tämä mahdollisti kaikkien, joilla oli puhelimesi käyttöoikeus, skannata koodin millä tahansa tietokoneella ja antaa heille pääsyn viesteihisi. Nyt kun monet meistä ovat löytäneet itsemme kotona, pääsy WhatsApp-viesteihimme ja kontakteihimme työpöydällä on ollut kätevä lisä palveluun. Valitettavasti lisääntynyt käyttö työpöydällä on vain tehnyt tästä virheestä selvemmän.

lähikuva henkilö kirjoittamalla kannettavaan tietokoneeseen

”Olen aina huolissani työpöytäsovelluksen turvallisuudesta useista syistä”, jakoi XYPRO: n tietoturvajohtaja ja tuotepäällikkö Steve Tcherchian sähköpostitse. ”Se on yksinkertaisesti kuvake työpöydälläni. Jos jollakin on fyysinen pääsy tietokoneelleni tai etähyökkääjä vaarantaa tietokoneeni, hän voi yksinkertaisesti käynnistää sovelluksen ja lukea salattuja viestejäni.” Tcherchian pani myös merkille sovelluksen edellisen valtuutusmenetelmän, joka vaati käyttäjiä vain skannaamaan QR-koodin selaimessa tai työpöytäsovelluksessa, johon he halusivat synkronoida viestinsä. Tcherchianin mukaan tämä turvallisuuden puute oli aina suuri huolenaihe, koska joku pääsi käsiksi hänen yksityisiin viesteihinsä ilman että hän edes tietäisi sitä.

Katsooko iso tekniikka?

Lisäämällä puhelimesi biometrisen suojaustodennuksen tuki järjestelmä, joka mahdollistaa synkronoinnin mobiilisovelluksen ja WhatsAppin työpöydän tai verkkosovellusten välillä, on tullut turvallisemmaksi. Mutta mihin hintaan? ”Olen aina huolissani työpöytäsovelluksen turvallisuudesta useista syistä.” Siitä lähtien, kun Facebook osti WhatsAppin vuonna 2014, monet ovat olleet huolissaan siitä, kuinka paljon Facebookilla on pääsy heidän tietoihinsa. Tietosuojakäytännössään WhatsApp erittelee, miten se käsittelee kaikkia käyttäjien tietoja, selittäen, kuinka osa sisällöstä jaetaan Facebookin kanssa roskapostin torjumiseksi, mainosten hallitsemiseksi jne. Viime kädessä kuitenkin viestisi ovat sinun ja jopa WhatsApp voi ” en lukenut niitä. Valitettavasti se ei ole tarpeeksi hyvä joillekin, ja monet jo jakavat huolta WhatsAppista biometristen tietojen avulla.

”Tarkoittaako tämä sitten, että WhatsAppilla ja sen emoyhtiöillä on pääsy ihmisten biometriseen identiteettiin ja niiden tallennus?” Käyttäjä kirjoitti Twitteriin. WhatsApp on vakuuttanut käyttäjille, ettei sillä ole pääsyä heidän biometrisiin tietoihinsa, samoin kuin Facebookiin. Biometrisiä tietoja ei ole edes tallennettu sovellukseen. Sen sijaan WhatsApp käyttää puhelimen mukana tulevaa sisäänrakennettua biometristä sovellusliittymää. Tässä mielessä käyttäjien pitäisi pystyä käyttämään biometristä järjestelmää huolimatta Big Techistä. Jos käytät WhatsAppia puhelimesi ja tietokoneesi välillä, biometrisen todennuksen tarjoama ylimääräinen suojaustaso on välttämätöntä yhä vaarallisemmassa online-maailmassa, jossa elämme.