Skip to content

Miksi Xboxin löytäminen on niin vaikeaa

12 de heinäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Microsoft sanoo, että sen uusimpien Xbox-konsolien puute voi kestää kesäkuuhun.
  • Osa ongelmasta on se, että skalperit purkavat kaiken varastot, joita he voivat saada jälleenmyyntiin.
  • Jos olet luopunut maksamisesta hieman enemmän kuin vähittäiskauppa, paras tapa saada uusi Xbox on tarkistaa StockX-verkkosivusto säännöllisesti, yksi tarkkailija sanoi.
Älä aio saada käsiinsä Xbox Series X- tai Series S -konsolia vasta kesäkuuhun, Microsoft varoittaa. Uusien konsolien tarjonta on lyhyt kuukausien ajan, kertoi yhtiön sijoittajasuhdejohtaja Mike Spencer New York Times äskettäin. Ongelmana on yksiköiden valmistuksessa tarvittavien sirujen puute. Se ei auta käyttäjiä, että skalperit ja botit hakevat mitä tahansa varastoa, jonka he voivat saada jälleenmyyntiin. ”Yksi tärkeimmistä syistä Xbox-puutteeseen johtuu siitä, että bottien päänahkajat keräävät varastoja marraskuusta joulukuuhun”, pelikirjailija Devin Pickell sanoi sähköpostihaastattelussa. ”Jos et ole tietoinen botin skalpoinnista, se on pohjimmiltaan ohjelmisto, joka valvoo vähittäiskaupan sivustoja, kuten Walmart, Best Buy ja Amazon. Kun uusi konsolivarasto osuu näihin verkkosivustoihin, botti lisää sen ostoskoriin ja maksaa mikrosekunnin sisällä – paljon nopeammin kuin mikä on inhimillisesti kykenevä. ” Asiat ovat olleet niin epätoivoisia kyllästyneille pelaajille, että jotkut lainsäätäjät vaativat kieltämään konsolien päänahkaisen käytön Isossa-Britanniassa. Mutta yksi tietotekniikan insinööri analysoi jälleenmyyntitietoja ja huomasi, että skalperit eivät ole niitä, joita luulet heidän olevan. Michael Driscoll kirjoittaa blogissaan, että jopa 45% kaikesta Xbox-myynnistä on yksittäisiä myyjiä.

Xbox-ohjaimet kankaalla.

Driscoll ehdottaa, että skalperit voivat tehdä toissijaisia ​​tilejä, jotta niitä ei löydettäisi, mutta se ei näytä olevan sama kuin myyntinumerot. Sen sijaan hän uskoo, että monet ihmiset pystyivät saamaan konsolin, mutta huomasi, että sen myyminen oli kannattavampaa kuin sen pitäminen.

Pelimerkit ovat alhaalla

Toinen syy konsolien vähäiseen tarjontaan on viive riittävän sirujen valmistuksessa. Sekä Sony että Microsoft saavat AMD: n räätälöityjä suorittimia ja grafiikkasuoritimia konsoleilleen, sanoi PC Builderzin perustaja Aamir Irshad sähköpostihaastattelussa. ”Puolestaan ​​AMD on ulkoistanut piikiekkojensa tuotannon taiwanilaiselle valmistajalle TSMC: lle”, hän sanoi. ”TSMC: llä on toimitusvaje monista syistä, mukaan lukien COVID-19-pandemia.” Toinen syy konsolien pisteytykseen on odotettua suurempi kysyntä. Spencer kertoi New York Times että Microsoft oli myynyt kaikki valmistamansa konsolit. Ja kysyntä tulee odottamattomista lähteistä, jotkut sanovat. ”Paras veto näiden uusien Xboxien hankkimiseen nyt ovat fyysiset kaupat.” ”Koska näytönohjaimet ja keskusyksiköt ovat loppuneet (tai saatavana erittäin korkeaan hintaan) näinä päivinä, monet PC-pelaajat ostavat myös nämä uudet konsolit”, Irshad sanoi. ”Tämä ylimääräinen kysyntä saa pulan näyttämään pahemmalta kuin sen pitäisi olla.” Pelikonsolit eivät ole ainoat pelimerkkien puutteet. Autonvalmistajat tuntevat myös puristuksen, koska nykyaikaiset autot käyttävät siruja kaikessa ohjaustehostimesta ja jarruantureista pysäköintikameroihin. Ford, Toyota, Fiat ja Nissan sanoivat äskettäin vähentävänsä ajoneuvojen tuotantoa tässä kuussa puolijohteiden puutteen vuoksi.

Ajattele toisin, jos haluat Xboxin nyt

Irshad suosittelee verkkokauppiaiden välttämistä saadakseen kätesi konsoliin milloin tahansa pian. ”Paras veto näiden uusien Xboxien hankkimiseen nyt olisivat fyysiset kaupat, koska online-tilausjärjestelmää voidaan helposti manipuloida”, hän sanoi. Jos olet luopunut maksamastasi hieman enemmän kuin vähittäiskauppa, paras tapa hankkia uusi Xbox on tarkistaa verkkosivusto StockX säännöllisesti, Pickell sanoi.

Kaksi teini-ikäistä, jotka pelaavat videopelejä.

”Näin sain omani vain 100 dollaria enemmän kuin jälleenmyyntiarvo”, hän lisäsi. ”Sitä kutsutaan” asioiden osakemarkkinoiksi ”. Siellä voit neuvotella uuden konsolin hinnoittelun ja seurata hintakaavioita nähdäksesi, milloin esine on kuuma verrattuna kylmään. StockX tarkistaa jokaisen ostoksen ja käsittelee prosessin helposti. Suosittelen tätä eBayssa tai muissa sivustoissa, joissa konsolin myyjä on minimaalinen vastuu. ”