Skip to content

Miksi YouTube ei toimi?

11 de heinäkuu de 2021

Joskus YouTube lakkaa toimimasta. Muina aikoina palvelu toimii oikein, mutta käyttämäsi sovellus, laite tai Internet-yhteys ei suoratoista videoita sujuvasti tai ei näytä videoita lainkaan. Kun YouTube-sovellus ei toimi sinulle, yritä korjata ongelma kokeilemalla alla olevia vianetsintävaiheita.

Syyt, miksi YouTube ei toimi

On useita syitä, miksi YouTube ei ehkä toimi sinulle. Sinulla saattaa olla Internet-ongelmia. YouTube-sovelluksesi saattaa tarvita päivityksen. Tai ehkä YouTube-palvelussa on katkos.

Kuinka korjata se, kun YouTube ei toimi

Kokeile seuraavia vianmääritysratkaisuja korjata YouTube, kun se ei toimi kunnolla:

 1. Tarkista Twitter-päivitykset osoitteesta @TeamYouTube. Kun palvelu kohtaa yleisiä ongelmia, tämä tili yleensä tunnistaa ongelman pian sen jälkeen. Ennen kuin yrität jotain alla olevista vaiheista, tarkista @ TeamYouTube -palvelun viimeisimmät twiitit nähdäksesi onko palvelussa ongelmia. Jos on, odota, että YouTuben käyttäjät palauttavat palvelun.

 2. Pakota sovellus sulkemaan ja käynnistämään se sitten uudelleen. Jos mobiililaitteen sovelluksessa on ongelma, lopetusvoima selvittää usein ongelman, joten kun käynnistät sen uudelleen, kaikki toimii uudelleen.

  • Sulje Android-sovellukset.
  • Sulje sovellukset iOS: ssä.
 3. Käynnistä laite uudelleen. Monet tietokoneisiin ja mobiililaitteisiin liittyvät ongelmat voidaan korjata uudelleenkäynnistyksellä. Sammuta puhelin, tabletti, tietokone, televisio tai suoratoistovideolaatikko. Odota noin minuutti ja käynnistä se sitten uudelleen. Windows- ja macOS-järjestelmien käynnistyminen saattaa viedä lisäaikaa, koska uudelleenkäynnistys kehottaa usein järjestelmä- tai sovelluspäivityksiä.

 4. Tarkista verkkoyhteys. Hidas tai epävakaa yhteys voi saada YouTuben heikentämään videovirtaansa tai lopettamaan toimintansa kokonaan. Tarkista modeemin tai reitittimen tila. Tai suorita nopeustesti. Jos laitteistosi ei toimi tai et saa normaalia nopeutta, käynnistä laite uudelleen. Tarkista myös verkon kaistanleveys, kun olet keskittynyt tähän. YouTube-videot eivät lataudu kovin hyvin verkkoon, joka on jo tukossa muuhun verkkotoimintaan, kuten online-pelaamiseen tai video- / musiikin suoratoistoon. Muiden verkkoon liittyvien asioiden helpottaminen, etenkin hitaassa verkossa, vapauttaa jonkin verran kaistanleveyttä, mikä voi auttaa joidenkin saatavana suoratoistoon YouTubesta. Suuremman resoluution videot vaativat nopeamman Internet-nopeuden toimiakseen hyvin. YouTube suosittelee .7 Mbps -yhteyttä SD 360p -resoluutioisille videoille, mikä tarkoittaa, että melko hidas DSL-yhteys toimisi. HD 1080p -resoluutio perustuu 5 Mbit / s -yhteyteen, kun taas 4K-video vaatii 20 Mbit / s -yhteyden. Löydät lisätietoja YouTuben videoiden suoratoiston ongelmien vianmäärityssivulta. Jotkut järjestelmänvalvojat estävät pääsyn YouTubeen. Esimerkiksi jotkut koulut estävät opiskelijoiden pääsyn YouTubeen, mutta sallivat pääsyn opettajille. Joissakin tapauksissa voit käyttää palvelua, jos muutat laitteen verkkotunnusasetuksia (DNS). VPN: n käyttö on toinen loistava tapa kiertää YouTubea estävä verkko.

 5. Tyhjennä selaimesi välimuisti. Jos sitä ei ole poistettu jonkin aikaa, viivästynyt data voi aiheuttaa ongelmia itse selaimessa ja estää videoiden latautumisen oikein.

 6. Päivitä ohjelmisto. YouTube lakkaa toimimasta joskus, jos sovellus tai reitittimen laiteohjelmisto on vanhentunut. Jos käytät YouTubea Android-laitteella, tarkista päivitykset Google Playssa. Löydät iOS-päivitykset App Storesta. Windowsille ei ole virallista YouTube-sovellusta, joten päivitä selain ja käyttöjärjestelmä sen sijaan. Suoratoistolaitteet, kuten Apple TV, Google Chromecast, Nvidia Shield TV ja Roku, voivat tarjota YouTube-sovellusta ja käyttöjärjestelmän päivityksiä. Tarkista laitevalmistajan ohjeista, kuinka voit asentaa korjaustiedostoja näihin laitteisiin.

 7. Vaihda Chromeen. Jos et käytä Chrome-selainta, kannattaa ehkä ladata ja asentaa se. Koska Google omistaa sekä Chromen että YouTuben, ne toimivat yleensä hyvin yhdessä. Google tarjoaa Chrome-versiot iOS-, Android-, Windows-, macOS- ja Linux-versioille.

 8. Tarkista YouTube-tilisi asetukset. Varmista, että olet kirjautunut sisään tilillä, jolla on pääsy katseluihin. Jotkin videonjakoasetukset rajoittavat pääsyä ihmisille, joilla on tietty tili.