Skip to content

Milloin Gmail-tilisi vanhenee?

15 de heinäkuu de 2021

Kesäkuusta 2021 lähtien Google voi poistaa Gmail-tilien sisältöä, joka on muuttunut passiiviseksi. Gmail-tilisi katsotaan passiiviseksi, kun et ole käyttänyt sitä yli 24 kuukautta (kaksi vuotta). Jos tilisi muuttuu passiiviseksi, voit menettää Gmailiin tallentamasi tiedot, kuten viestit, tiedostot, kuvat ja videot. Silti et menetä tiliä.

Gmail-tilin poistokäytäntöhistoria

Aikaisemmin voit pitää Gmail-tilisi niin kauan kuin olet käyttänyt sitä järkevällä tavalla. Sinun oli kuitenkin käytettävä sitä. Google poisti Gmail-tilit automaattisesti yhdeksän kuukauden käyttämättömyyden jälkeen. Kansioiden, viestien ja tunnisteiden lisäksi poistettiin myös tilin sähköpostiosoite. Kukaan, edes alkuperäinen omistaja, ei voinut perustaa uutta Gmail-tiliä samalla osoitteella. Poistamisprosessi oli peruuttamaton.

Google sai laajaa kritiikkiä, kun suuri määrä käyttäjiä ilmoitti, että passiiviset tilinsä poistettiin ilman varoitusta, jolloin heillä ei ollut aikaa varmuuskopioida tietojaan. Tämä suhdetoiminnallinen huoli on saattanut vaikuttaa politiikan muutokseen. Tilejä ei nyt poisteta, ja käyttäjille ilmoitetaan ennen kuin heidän tilinsä merkitään passiivisiksi. Lisäksi heille annetaan pidempi käyttämättömyysaika, ennen kuin Google poistaa kaiken sisällön.

Kuinka pitää tilisi aktiivisena

Pidä Gmail-tilisi aktiivisena kirjautumalla sisään sähköpostitilillesi silloin tällöin. Kirjaudu sisään ja tarkastele sähköpostejasi vähintään kerran vuodessa (tai useammin ollaksesi turvassa). Voit lähettää sähköpostia, poistaa sähköpostia tai suorittaa minkä tahansa tehtävän kirjautuneena Gmailiin, jotta se pysyy ”aktiivisena” tilinä. Varmista vain, että olet online-tilassa, kun kirjaudut sisään. Jos Gmail-tilisi katoaa, ota heti yhteyttä Gmail-tukeen.